keskiviikko 6. joulukuuta 2017

6.

Hyvää itsenäisyyspäivää. Muistan kun Suomi täytti 75 vuotta ja peruskoulussa valmisteltiin sen tiimoilta esityksiä ja askarteluja. Nyt 100-vuotiasta Suomea on hienoa juhlia ja henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että tänä vuonna juhlinta on ollut freesiä ja sille on löytynyt luontevia muotoja kaikille.

Kunnonsalin Wattbiket hurisivat yhteensä 600km verran. Kuva: Hurulan kotiarkisto.

Hurulan Matilta tuli joku päivä sitten viestiä, että ajetaan 100km Wattbikellä itsenäisyyspäivänä. Niin sitä sitten kello 8.00 alkaen poljettiin. Aikaa tähän meni 3h6min. Keskivauhti oli 32,1km/h. Suhteellisen helposti tuo satku meni ja Heidi kehitteli vielä treenit tehtäväksi ajon aikana, joten hyvässä seurassa aika sujui rattoisasti.

"Mitäköhän tästä tulee?"

Tänäkin itsenäisyyspäivänä käytin hetken ja mietin niitä tapahtumia ja tekoja, mitkä ovat tapahtuneet, jotta joulukuun kuudes päivä voimme juhlia itsenäistä Suomea. Iso-mummoni lähti Karjalasta kahdesti kotoaan. Hänen miehensä kuoli nuorena sodan aiheuttamiin vammoihin. Toinen iso-ukkini oli ollut sodassa, mutta koskaan siitä aiheesta  ei puhuttu. Tai ainakaan niin, että olisin kuullut siitä. Sen tiedän, että iso-mummoni kantoi hänet välillä metsätöistä kotiin, koska sirpale polvessa aiheutti toisinaan vaivaa. Tunnen suurta kunnioitusta ja kiitollisuutta. Asioita on hyvä pysähtyä pohdiskelemaan. 

Onnea 100-vuotias Suomi! Kuva: Hurulan kotiarkisto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä on kommenttiystävällinen blogi, joten jätä omasi!