tiistai 15. joulukuuta 2009

Triathlonvaimo neuvoo: TRI-sanasto

Viime postauksessa tuli luvattua, että seuraavassa "numerossa" on legendaarinen Triathlonvaimo neuvoo -osio. Tällä kertaa osiossa käsitellään triathlonaiheista sanastoa, tulevat TRI-vaimot, ottakaapa opiksi olkaa hyvät! ;-)

Puolimatka
Kyse ei ole mistään baarista tai pubista kuten puolimatkan krouvi, vaan triathlonmatkasta joka sisältää 1,9km uintia, 90km pyöräilyä ja puolimaratonin.

Aerobar
Helposti sekoitettavissa samoin kuten puolimatkakin. Kyse ei ole kuitenkaan trendikkäästä baarista, vaan pyörään mahdollisesti lisättävistä lisätangoista, jotta päästäisiin aerodynaamisempaan ajoasentoon ja mentäisiin siten lujempaa.

Märkäpuku
Nyt täytyy olla tarkkana, että ei sotkeennu märkäpuvut ja märkäpaitakisat. Triathlonisti vetäisee märkäpuvun niskaansa ennen starttia, jotta veden kylmyys ei haittaisi, uintiasento pysyisi ja kyllähän se kelluttaa ihan mukavasti. Märällä T-paidalla en kehota koettamaan, muuta kuin sitten niissä ihan toisissa kisoissa.

Runko
Triathlonistin puhessa erikokoisista rungoista tyyliin: "Sen runko oli kyllä minulle ihan liian iso", ei kannata välittömästi pillastua. Luultavasti (toivottavasti) kyse on pyörän rungosta ja sen koosta. Sen oikean valitseminen voi olla hyvinkin hankalaa.

Lättärit
Lättäriharjoituksilla ei ole mitään tekemistä latinotanssien kanssa. Kyse on muovisista läpyköistä, joilla tehostetaan käsivetoja.

Pullari
Ei liity mitenkään purjehdukseen, vaan tämä uimarin harjoitusväline voidaan laittaa jalkojen väliin kelluttamaan niitä (jalkoja).

PK-seura
PK-seura (= peruskuntoharjoitus) liittyy lenkkeilyyn, joskin ikävä kaiku tällä termillä on. Kannattaa kuitenkin varmistaa asia ennen suurempaa välien selvittelyä!

Mitä vielä?