lauantai 25. helmikuuta 2012

Pitkästä aikaa uimassa

Tänään sain itseni, Maijan avustuksella, takaisin altaaseen. Kuten aikaisemmin kirjoitin, niin yksi syy 4kk uintitaukoon oli varmasti pari vuotta kestänyt säännöllinen uintiharjoittelu. Todetaan kuitenkin sekin, että muitakin syitä oli, eli ihan "laiskuudesta" ei ollut kyse.

Mäkelänrinne oli näin lauantaina yllättävän tyhjä ja saimme oman radan. Uimapuku mahtui päälle, joskin vatsani näytti salakellukkelta! Mahtavaa oli taas saada vähän juonesta kiinni ja volttikäännöskin sujui ketterästi! Vauhti oli hidastunut, joskaan mitään vetoja en yrittänytkään Maijan völjyssä vetää. Aion ehdottomasti suunnata altaaseen jatkossa vähän useammin. :-)

Olo oli aika raskas vedestä noustessa. Tämä oli oikeasti "yllätys", sillä en aikaisemmin ole huomannut sitä kuivalla maalla. Painoa on kuitenkin tullut lisää melko maltillisesti.

maanantai 20. helmikuuta 2012

Taisteluvaunu joogaamassa!?

Joulukuun alusta alkaen olen ollut Elixia-liikunta- ja hyvinvointikeskuksen jäsen. Päätin ottaa kolmen kuukauden jäsenyyden, sillä tuollainen on kiinnostanut minua jo pitkään ja nyt siihen oli sopiva sauma. Ryhmäliikuntaa on nyt koetettu ja sisäpyöräilyä harrastettu. Tanssia, joogaa, pilatesta ja tervettä selkää on tehty, kuntosalitreeniä unohtamatta. Oikeastaan suurimman uutuuden ovat tarjonneet juuri nuo tunnit, joissa kehosta pidetään huolta rauhallisesti lihaskuntoa kehittäen ja venytellen. Täytyy kyllä myös todeta tämän perusteella, että olen suuri ulkoliikunnan ystävä. Ryhmäliikunta on ollut hauskaa vaihtelua triathlontreeniin, mutta mieluummin olen ladulla kuin ahtaassa salissa. Mutta oikein mukava ja avartava kolme kuukautta on takana. 

Taisin mainitakin, että en ole käynyt altaassa kunnolla koko talvena. Luulen, että yksi syy siihen on se, että olen käynyt uimassa viimeisen neljän vuoden ajan säännöllisesti vähintään 1-2 kertaa viikossa. Nyt on selvästi ollut tarvetta palautua siitä ja täytyy myöntää, että tie vie halliin taas pian. Sen verta on ajatus kunnon uintisetistä alkanut kutkuttamaan. Ja vatsakaan ei siinä touhussa aseta rajoituksia.

Tuo vatsa ei kyllä vielä ole häirinnyt liikuntaa juurikaan, paitsi pyörän selässä. Olen joutunut nostamaan tankoa hävettävän ylös, mutta vielä se maha kuitenkin väliin mahtuu! :D Lisäksi mm. tänään Fitness fusion -tunnilla (yhdistelee joogaa, pilatesta, nykytanssia ja balettia...) oloni oli enemmänkin taisteluvaunu kuin naisellinen ja hehkeä! Sukset eivät lauantaina valittaneet ja eilenkin trainerilla pystyi vetäsemään ihan kivan hikisetin. Ehkä nää on enemmän niitä mun juttuja... :)