lauantai 4. toukokuuta 2013

Helsinki City Run - PB

1:57:33, eli reippaasti alle kaksi tuntia. Lähdin toisen lähtöryhmän keskiosasta ja alkuvauhti oli sopivan maltillinen. Porukkaa oli ryhmässä 2500 ja puikkelehtia sai kohtuullisen rauhassa matkan varrella. Alkukilometrien jälkeen tuli sellainen olo, että kulkeeko liian kovaa, mutta jatkoin samaa vauhtia vähän sitten vaikka riskillä. Vauhdinjako onnistui sillä puolenvälin jälkeen vauhti kiihtyi, vaikkei siltä ehkä tuntunutkaan. Antaa mennä kun on alamäki.

Selkiä tuli vastaan ja tuttuja oli tasaisesti kannustamassa. On mahtavaa onnistua tavoitteessaan näin "välivuoden" jälkeen. Teemu on kyllä valmentaja-velho ja vastuussa useasta tällaisesta onnistumisesta valmennettaviensa kanssa. Hienoa työtä. Mukavaa oli nähdä tuttuja ja ystäviä ja yhytinkin TRI-perheen ennen starttia. Saatiin siinä Pian kanssa suunniteltua ensi viikon multisporttikisaakin! Multitasking!

Onnittelut kaikille juoksijoille.

tiistai 30. huhtikuuta 2013

Go big - with support!


Sportti ja tuki, siinäpä päivän sanan aihe. Urheilublogeissa esitellään jos jonkinlaisia tarvikkeita ja härpäkkeitä, mutta aihe josta nyt kirjoitan on hyvin arkipäiväinen joskin myös erittäin tärkeä. Rinnat. Ja nyt kaikki pikku-tirkistelijät (ja hakusanoilla tänne päätyvät) huomio, seuraa ihan asiaa ja kuvatkaan eivät tarjoa mitään ihmeellistä! :D

Meillä kaikilla on omat hankaluutemme kehomme ja vaatteiden yhteensovittamisessa. Kenellä on pitkät jalat ja lyhyt selkä, isot reidet, ohuet kädet, iso jalka, iso maha, iso pää, pieni maha ja pieni pää. Minulla on kookas rintamus, joka ei urheilumielessä ole millään tavalla mukava juttu.

Ensinnäkin, on erittäin vaikeaa löytää riittävää tukea tarjoavia urheiluliivejä. Ja tuki on tärkeää. Voi siskot, se on tärkeää. Turhaan tässä alan siitä asiasta enemmän luennoimaan. Kun kuppikoko lähestyy samaa kirjainta kuin lääkäri käyttää taulussaan tarkastaessaan näkökykyä, on sanomattakin selvää, että Baywatch-juoksuksi menee, jos tämä tukiasia ei ole kunnossa. Aikoinaan käytin kaksia liivejä päälekkäin, mutta mm. triathlonissa tämä on oikein huono idea, sillä hiertymien määrä nousee aivan uudelle tasolle.

Myös kivojen kisa-asujen löytäminen on mahdotonta ilman, että alta ei näkyisi vähintään ne liivit. Joissakin malleissa (naisten) on naurettava "toppi", joka vain pahentaa tilannetta venyessään esiin. Samoin on uinnin laita. En ole vielä löytänyt, vaikka olen kyllä etsinyt ja vuosia, treeniuikkaria, jossa olisi tuki yläosassa. (Saa ja pitää vinkata, jos sellainen on tiedossa!) Enkä nyt puhu mistään mammauimapuvuista tavarataloista. Asian olen joutunut ratkaisemaan siten, että laitan uintiin tarkoitetut liivit uikkarin alle. Olen käyttänyt Shock Absorberin uintiliivejä, mutta en enää löytänyt kuvaa tai koko tuotetta ko. firman katalogista. Hmm...

Ongelmia seuraa myös sykemittareiden kanssa. Eräs merkki ei toimi lainkaan (siis vastaanotin ei vastaanota), jos käyttäjällä on isommat rinnat. What?! Kuussakin on käyty. Hiertymät esim. maratonilta tai ironmanilta ovat aivan järkyttävät. Tästäkin syystä en käytä mittaria. Ja ne urheilutopit, jotka ovat suunniteltu käytettäväksi sykevyön kanssa ovat, sanotaan se yhdessä, liian pieniä!

Useiden kokeilujen (ja vuosien etsimisen) jälkeen löysin merkin, joka tarjoaa minulle (!) sopivaa tukea. Tämä ei ole maksettu mainos. Haluan jakaa tämänkin tiedonmurusen, jos joku kamppailee saman probleeman kanssa. Merkkiä toimittaa Suomessa ainakin yksi nettikauppa, joka löytyy Enellin sivuilta. Jos etsintä jollakin lukjalla on jatkunut jo pidemmän aikaa, niin kannattaahan tätä ainakin harkita.


"For the blessed and the cursed". Pari vuotta sitten löysin Enell -merkin, jonka on kehittänyt nainen, jolla oli sama "ongelma".

Alkuunsa hieman haastavat puettavat, mutta ovat myös tukevat. Useita eri värejä. Kuva täältä.