torstai 24. joulukuuta 2015

24.

Iloista joulua kaikille! Mukavaa, kun olit mukana tämän vuoden kalenterikimarassa. 

Päivän aloitus. Kyllä, minäkin söin puuroa.

keskiviikko 23. joulukuuta 2015

23.

Kuopiossa alkoi tänään satamaan lunta. Aamun työmatkatempossakin vastustajia oli vain yksi. (Jätän mainitsematta, että se yksikin pyyhälsi ohitseni Puijon stadionin nousussa.) Maasturissa olevat nastarenkaat eivät ole varsinaisesti saatelleet minua lentoon viime aikoina, paitsi työpaikan betonisessa parkkihallissa, jossa lentosuunta oli enemmänkin sivuttain kuin eteenpäin. Joka tapauksessa joulu on todellakin jo ovella.

Kuusi sisään ja koristeet messiin.
Salamyhkäisyys alkaa tiivistyä ja pussukat (jopa säkit) vaihtavat omistajia kun lasten silmät välttävät. Itse toimitan myös mummojen kukkainstallaatioita kuin Interflora konsanaan talosta toiseen ja mummolta toiselle. Ei pidä hämmästyä, jos asettelu on muuttunut alkuperäisestä. Aikuiset puhuvat muutenkin koodikieltä: JP = joulupukki ja JL = joululahja. Meillä ei voi puhua enää santa claussista tai christmas presentseistä, koska lapsen päiväkoti ns. englantilainen päiväkoti, jonka kielikylvyissä nämä asiat on jo opittu. Tietysti olemmehan me molemmat lukeneet puolaa ja venäjää, mutta luulen, että väärinymmärryksen mahdollisuus kasvaisi roimasti. 

Illalla kinkku uuniin ja koristeet kuuseen. Aamulla riissipuuron kautta lenkille. Sitten taas syömään, syömään, syömään ja joulupukkia odottamaan. 

tiistai 22. joulukuuta 2015

22.

Tänään oli juhlapäivä, kisapäivä. Viikkon valmistautuminen tätä päivää varten sai päätöksensä. Varusteet piti miettiä tarkaan. Piti osata tehdä valintoja, jotka kantoivat läpi parin tunnin suorituksen. Olosuhteet olivat vaihtelevat, aina +2 asteesta +22 asteeseen saakka. Huonolla kuorivalinnalla voisi olla kohtalokkaat seuraukset suorituksen loppupäässä.

Ravinto. Koko päivän piti huolehtia riittävästä nesteytyksestä. Noin tunti ennen suoritusta oli syytä nauttia pieni hiilihydraattinen välipala. Pieni kofeiinijuomakaan ei ollut pahitteeksi.

Ennen suorituspaikalle siirtymistä oli tarkistettava, että kaikki tarvittavat välineet ovat kunnossa. Onko ajopeli valmiina, riittävätkö pelimerkit ja onko suoritussuunnitelma mukana?

Vielä juuri ennen kotoa lähtöä tuli suunnitelmiin muutos, sillä suorituspaikka vaihtui paremman lokaation vuoksi. Mutta tähänkin pitää osata varautua ja olla mukautuva. Aina voi sattua jotakin, jolloin kisasuunnitelmaa pitää olla valmis muuttamaan. 

Nyt se on tehty. Tämän joulun ruoka- ja juomaostokset. 

maanantai 21. joulukuuta 2015

21.

Päätin lähestyä joulua ja kalenterin loppumista kevyesti seitsemällä kuolemansynnillä triathlonistin näkökulmasta.

1. Ylpeys
Olla leuhkana. Ottaa podiumselfieitä. Nauttia menestyksestä ja sen tuomasta glooriasta. Antaa nousta sen kaiken hattuun.

2. Kateus
Kaveri on kovemmassa ja tiukemmassa kunnossa, kaverilla on paremmat vahkeet, kaveri menee kovempaa, kaverilla on parempi valmentaja, kauniimpi vaimo, isompi VO2 max, parempi auto sekä isommat rintalihakset. Tarvitseeko sanoa enempää?

3. Viha
Saatana, tuo peesasi! Perkeleen pyörälaukku ei mahdu koneeseen! Sain rankun. Kumi puhkesi. 

4. Laiskuus
Laittaisin samaan kategoriaan ylensyönnin kanssa. Järkiperusteilla taklattavissa, mutta silti helposti lipsahtaa. Harjoitusohjelma huutaa syyttävästi sähköpostista, mutta sohva vaan huutaa kovempaa. Tai törkyisen (en viittaa syntiin nro 7) maastopyörälenkin jälkeen suihku houkuttaa pyörän putsausta enemmän.  

5. Ahneus
Minulle kaikki heti! Teen kaikki matkat viikossa, viikon harjoittelulla! Ostan neljä eri pyörää ja kolme eri ohjelmaa, joista valitsen parhaimmat palat. Uhittelen voittavani kaikki kisat.

6. Ylensyönti
Nurkan takana vaanii koko ajan mahdollisuus ylensyöntiin. Kun lenkki on tarpeeksi pitkä, alkaa minulla pyöriä päässä pizzat ja colat. Eikä mitkään sokerittomat vaihtoehdot, vaan kylmä, kunnon sokeri-cola. Ehkä joskus, hyvin harvoin, kylmä olut. Iso.

7. Himo
Vie eteenpäin kohti tavoitteita. Jatkuvaa tasapainottelua kuitenkin sen kanssa, että päästääkö himon valloilleen (ennen kuin on kisat) ja sen tuoman helvetin irti.

sunnuntai 20. joulukuuta 2015

20.

Nyt olisi kuulkaa ainekset todella joulun marttyyriksi! Olen kopistellut matot, imuroinut, luutunnut, siivonnut treenivaatehuoneen, pessyt liesituulettimen ja kylppärit ja vessat, mutta ennen kaikkea pesin myös saunan! Kyllä on tässä ihan rauhakseen joulua laitettu! Kumma jos ei joulun tunnelma ala pian valtaamaan mieltä! Koska joulu ei tule ilman helvetinmoista siivousta! Ehkä vedän rajan ikkunoihin, vaikka lämpötilan puolesta nekin voisi pestä...

Päivän kuva. Kiitos ja anteeksi.
Flunssa meinasi varmaan puskea minullekin, joten otin viikonloppuna hissukseen. Juoksin lauantaina ja sunnuntaina 45min lenkit. Vähän hissukseen on pitänyt ottaa juoksut myös jalan takia. Pientä, erikoista oiretta on tuntunut jalkaterässä puolimaratonin jälkeen, mutta se näyttää nyt menneen ohi. Kuitenkin tämän takia juoksua ei voinut kipittää normaaliin tyyliin. Tällaisissa on kuitenkin hyvä olla tarkkana ja toimia etupainotteisesti,