lauantai 24. joulukuuta 2016

24.

Iloista joulua kaikille!

Kuvassa olen huomattavan yllättynyt tyttäreni kiltteydestä! :-)

perjantai 23. joulukuuta 2016

23.

Juuri huomasin, että suuresti rakastamani (joulu)leffa Rakkautta vain tulee aattona kello yhdeksän! Luulin jo, tosin ohjelmatietoihin tutustumatta, ettei sitä tänä vuonna esitettäisi lainkaan. Täytyy vielä sanoa, että leffassa näyttelevälle Andrew Lincolnille ovat zombiet tehneet hyvää, niin kuuma hän on The Walking Dead -sarjassa. Jos muuten joku tietää, mistä ko. sarjan kuudennen kauden voisi nähdä niin kertoisitko minullekin? Luulit jo, että pyydän Lincolnin puhelinnumeroa!

IMHO minusta tällä ponilla on liioitellun suuri sarvi otsassa. On sentään joulu!
No niin, asiaan. Tämän vuoden joulukalenteria oli mukava kirjoitella. Raapustelut olivat lyhyitä ja kertoivat usein päivän tapahtumista. Kalenterinluukku olikin kurkistus arkeen. Tällaista täällä tapahtui. Kiva, kun pistäydyit lukemassa. Huomisen jälkeen keskitytään taas sporttiin, mutta ensi vuonna taas kalenteri uusiksi, halusit sitä tai et! 

torstai 22. joulukuuta 2016

22.

En kirjoita työstäni blogissani, mutta tänään haluan kertoa kuinka havahdun usein iloisena ihmettelemään osaavia ja asiantuntevia kollegoita, jotka ovat vielä mukaviakin! Pääsääntöisesti tällaisten ihmisten kanssa saan tehdä töitä päivittäin. Onnekkaalta tuntuu.

Ihailen avoimesti tyyppejä, joilla on ominaisuuksia mitä minulla ei ole. On hienoa huomata, että työpari täydentää toistaan ja lopputulos on entistä parempi. Eri tapoja tehdä on melkein yhtä paljon kuin tekijöitäkin ja sille pitää antaa oma tilansa. Itse etenisin suoraviivaisesti tavoitetta kohti, mutta pohdiskelu ja mietintä on usein valttia. Toki koen harrastavani niitä itsekin, mutta eri tavalla. Asiantuntijatyössä(kin) samaan lopputulokseen voi päätyä monella eri tavalla.

Täydellistä. Ja mikä tuoksu!

Luonnollisesti myös ihmiset ovat persoonaltaan erilaisia. Tällekin yritän löytää aina ymmärrystä, kun huomaan toisen toimivan omasta tulokulmastani nähden eri tavalla. Erityisen ihmeissäni olen ihmisistä, jotka omaksuvat nopeasti uutta asiaa ja työstävät kuulemaansa lennosta. Väitän itsekin hallitsevani hyvin laajojakin kokonaisuuksia, mutta kyllä uutuudet vaativat hetken sulattelua. 

Parasta on tietysti, että työn kautta on löytynyt hyviä ystäviä. Ne jäävät, vaikka organisaatiot ja tehtävät muuttuisivatkin. Heidän kanssaan selvitään tiukoista paikoista niin virka kuin vapaa-aikanakin, jos on tarpeen.

keskiviikko 21. joulukuuta 2016

21.

Tänään tapahtui kaksi merkittävää asiaa. Teimme joulun ruokaostokset ja Teemusta tuli kaksinkertainen maisteri. Itsehän olen vain yksinkertainen...

Joulun kauppahäröily pelattu läpi.

Jokunen vuosi tähän taisi mennä, mutta siinä se nyt on!

tiistai 20. joulukuuta 2016

20.

Minusta on niin hauskaa kun joulu on tulossa! Tykkään askarrella itse joulukortteja, suunnitella lahjahommia ja miettiä perinteistä joulun ruokapöytääkin.

Ja siivouskin kuuluu tuohon edelliseen listaan. Ne kaikki ovat joulutoimia, joista en ole koskaan kokenut stressiä, vaan nautin niistä soveltuvin osin. Muistan kyllä kaksi vuotta sitten joulun ruokakauppareissun viikkoa aiemmin leikatun eturistisiteen kanssa! Voin sanoa, että ei oikein lähtenyt se reissu. Huh, tuli kauheat kivut ja kylmähiki, joten siirryin penkille istumaan. Onneksi oli jaettu Google Keep ja kauppalista.
Jouluvalot Helsinki-Vantaalla.
Tänä vuonna joulu on aika "lyhyt" ja töissä saa painaa ihan loppuun asti ns. täböllä. Silti olen jo nautiskellut eri käänteissä tulevasta joulusta. Jos jättää nautiskelun kaikkine odotuksineen ja rituaaleineen muutamaan tuntiin aattona, menee luultavasti hommat jollakin tavalla mönkään. Ja sitten on paha mieli ja tunnelma pilalla.

maanantai 19. joulukuuta 2016

19.

Tämä päivä on ystäville. On ystäviä:

- joiden kanssa jaetaan iloja, suruja ja pelkoja.
- joiden kanssa nauretaan poskilihakset kipeänä.
- jotka tietävät miltä sinusta tuntuu.
- jotka tietävät mitä tarkoitat ja tietävät, että sinä tiedät heidän tietävän.
- joiden kanssa urheillaan ja kilpaillaan.
- jotka ovat ystäviäsi vaikka tuntevat sinun kaikki puolesi.
- joiden kanssa tanssitaan aamuun asti.
- joilta voit pyytää aina apua.
- joiden kanssa tehdään töitäkin
- joidenka olemassaolo jo helpottaa pahaa tilannetta.
- joidenka kanssa olet ollut ystävä lapsesta saakka.
- joihin olet saanut tutustua aikuisena.
- joiden kanssa matkustellaan.
- joille kerrotaan asioita mitä muille ei kerrota.
- joita kaipaat, mutta tiedät heidän olevan elämässäsi joka tapauksessa.
- joita kaikkia tahdoin tällä kirjoituksella muistaa.

[Kirjoitettu kännykällä.]

sunnuntai 18. joulukuuta 2016

18.

Tänään oli perinteisen "Etsi joulutunnelma saunan ja kylpyhuoneen pesusta" -puuhan aika. Kyllähän se sieltä löytyi 1,5h etsimisen jälkeen!

Ei sillä, että jouluun erityisesti kuuluu moiset reutuumiset, mutta pari kertaa vuodessa perusteellinen siivous on tehtävä ja joulu on sopiva "herättäjä". Yhden blogin aiheen saisin Kuopion kalkkisesta vesijohtovedestä, jota vastaan käyn loputonta taistelua, mutta en taida siihen enää ryhtyä. Tyydyn toteamaan, että se on selvästi yksi Kuopiossa asumisen miinuksista.

Jylhä kuva leikkipuistosta.

Ihan kuin flunssa yrittäisi tulla uudestaan, joten tämän päivän liikunnat tapahtuivat puistossa ja pulkkamäessä. Ja toki siinä siivoushommassa. Lapsikin ihmetteli, että miten sulla äiti on noin hiki! Hän kutsuu myös kalkkitahroja "äidin viholliseksi". Hehee.

Huomenna olisi tarkoitus käydä taas hapottamassa reisiä kuntosalilla. Stay tuned!