torstai 30. kesäkuuta 2011

10 päivää

Tiistain avovesiuintikisa (1500m) meni oikein nätisti aikaan 26:01 ja tuloksena 3. sija (NYL). Tulokset löytyy täältä. Perusnätti uinti ilman ongelmia, lukuunottamatta loppukiriä, jolloin iski pohkeeseen kramppi...
10.7.2011

Tätä vuotta on kulunut nyt kuusi kuukautta. 10 päivän päästä yritän toteuttaa suurinta liikunnallista tavoitettani koskaan. Koska olen ehkä hivenen pedantti, niin harjoituspäiväkirjani koontisivulla on piirakoita ja käppyröitä harjoitustunneista ja kilometreistä. Pyörääkin on takana uskomattomat 2853 kilometriä! Harjoitustunteja on kerääntynyt yli 230 tuntia.

Harjoitustunnit kuukausittain:

tammikuu 32h
helmikuu 31h
maaliskuu 37h
huhtikuu 51h
toukokuu 41h
kesäkuu 40h

Olen hyötynyt uskomattoman paljon tietenkin siitä, että rakas aviomieheni on valmentanut minua ja tehnyt joka viikolle harjoitusohjelman. Parempaa valmistautumista ei voisi siinä suhteessa osaa kuvitellakaan. Sama nyt, kun kisapäivä lähenee, niin saan ohjeet päiväkohtaisesti, joten omia villejä ideoita en (onneksi) pääse toteuttamaan. Petteri kysyi kerran Kuusijärveltä tultaessa, että teenkö kaiken mitä Teemu sanoo. Tarkensi sitten heti, että tarkoitti harjoittelua! :D Ja olen kyllä tunnollisesti "suorittanut" ohjelmat siinä muodossa kuin ne ovat olleet. 

Jännitystä on ilmassa. Teemun sanoin "ämpyilyä" on ilmassa enemmän kuin yleensä. Eilenkin sorruin nalkuttamaan, mitä en tietenkään yleensä tee. Pyysin heti anteeksi. Kyse oli ruohosta ja hiekasta eteisen lattialla.

maanantai 27. kesäkuuta 2011

Vähiin käy...

Enää vajaat kaksi viikkoa jäljellä. Itseasiassa 13 päivää. Välillä olen rauhallinen ja välillä saan kauhean jännityshepulin. Tänään sorruin katsomaan kuvia Sveitsin Ironmanin startista viime vuodelta ja hyvä ettei kahvi mennyt väärään kurkkuun! Kauhea säpinä, kun 2000 kisaajaa lähtee yhtäaikaa.

Juhannuksena olimme Kuopiossa ja hauskanpidon ohella treenasimme tietenkin. Itse lähdin juhannuspäivänä uimaan "salmen yli ja takaisin", yhteensä 2,8km. Vuosia sitten ihmettelin, kun Teemu ui tuon välin yhteen suuntaan ja olen aina halunnut koettaa sitä itsekin. Vedin sitten saman tien tuplana! Appiukkoni oli soutuveneellä suojelemassa kuin kanaemo airolla, kun yksi ainoa moottorivene tuli lähelle.

Lauantaina vietettiin todella mukavia TRI-häitä ja sunnuntaina kiipesin Puijolle neljä kertaa pyörällä. Puijon huaste (kuten Fillarifoorumilla sanotaan) onkin melkoinen setti, sillä sen keskijyrkkyys on n. 10% ja nousu kestää n. 1,4km. Alussa jyrkempää ja lopussa samoin. Sairasta! :D

Sieltä se torni kurkkaa!


Huomenna tiistaina kisataan HelTri-Cupin avovesiuinti ja lauantaina teen viimeistelytreenin Kiskossa (1/8-matka). Juoksussa on tarkoitus luovuttaa, ettei mene liian rankaksi.


Viime viikon rimpuilut:

Maanantai: kuntopiiri 30min
Tiistai: juoksu (sis. 10 x 200m mäkiveto) 46min, 7km
Keskiviikko: avovesiuinti 50min, 2km
Torstai ja perjantai: lepo
Lauantai: avovesiuinti 50min, 2,8km + juoksu 20min
Sunnuntai: pyörä (TT) (sis. 4 x Puijon mäki) 2h5min, 37km

Total: n. 5 tuntia