lauantai 6. joulukuuta 2014

6.

Hyvää itsenäisyyspäivää. Mukavaa on ollut puuhastella ja nukkua pitkät päiväunet. Korjattiin venettä, haettiin ulos joulukuusi ja laitettiin siihen valot, sytytettiin lyhtyihin kynttilät, kannettiin uunipuita ja vettä saunaan kaivosta, tehtiin lumiukko, -lyhty ja -poni. Lisäksi laskettiin pulkalla. Savustettiin kala ja saunottiin.

perjantai 5. joulukuuta 2014

5.

Viikonlopuksi suunnattiin maalle. Muutamaan kymmeneen neliöön kun ängetään 6 ihmistä, niin tunnelma on katossa. Heh heh.

Postaan kännykällä, joten kuvat on isoja, kuvatekstit puuttuu ja tekstin tasaus jne.torstai 4. joulukuuta 2014

4.

Tänään osallistuin jälleen Elinkeinoelämän keskusliitton vuosittain  järjestämille Ennakkoperintä 2015 -päiville. On juuri niin jännittävää kuin miltä kuulostaa. 

Päivän sana.
Iltapäivän kahvit, Herkuiksi meni.
Päivä järjestettiin kaikille triathlonisteille tutussa paikassa eli Kuopion Scandicissa. Vähän on kylmän näköistä. 

Kuopio triathlonin keskus.
Lisäksi tänään vahvistui leikkaus vakuutusyhtiön tehtyä maksusitoumuspäätöksensä. Keskiviikkona 17.12. polveni saa uuden eturistisiteen.

keskiviikko 3. joulukuuta 2014

3.

Kolmas päivä tätä kuuta jo menossa (ylläri). Polveen koski tänään enemmän kuin viime päivinä, ilman mitään erityistä rasitusta. Rikki mikä rikki, noin niin kuin nätisti sanottuna.

Pikku Kakkosta iPadilta.
Irongirl katsoo Pikku Kakkosta iPadilta vaikka se samaan aikaan tulisi teeveestä. Hassua kuinka hänellä tällainen mieltymys on, mutta eipä sitä 30 vuotta (uuh...) sitten voinut valita, että mistä tuutista sitä Pelle Hermannit katsottiin. Lapsena kotoa löytyi VHS-kasetteja, joista sitten osaa katsottiin niin, että esimerkiksi uunojen vuorosanat muistan hyvin pitkälle ulkoa. Kuvan laatu oli sitä mitä se oli, mutta eihän sitä paremmastakaan tiennyt. 8-bittinen Nintendo tarjosi laatikkomallisia ukkoja ja Commadore 64:n unohtumattomia hetkiä lataamisen parissa (varsinkin sen epäonnistuessa).

Kyllä nykyään on kaikki toisin. Änäri ja Fifa näyttävät siltä kuin katsosi kuvaputkiteeveestä MM-kisoja. Irongirl kasvaa ihan eri maailmaan. Maailmaan, jossa ihminen käyttää luontaista tapaa (kosketus) "kommunikoida" laitteiden kanssa ja jossa dataa, informaatiota ja mahdollisuuksia työntyy ovista ja ikkunoista. Mutta koska saan päättää, niin iPadia rajoitetaan. Kirjat, palapelit, piirtäminen ja maalaaminen sekä muut leikit (yleensä juoksu- tai hippaleikit) ovat kuitenkin koko perheen suosikkeja.

tiistai 2. joulukuuta 2014

2.

Että on äärimmäisen turhaa mennä tuo 3km työmatka bussilla, 3,30 euroa suuntaansa. Mutta on tässä vielä työvuosia sen verran edessä, että saan vielä vahingon takaisin. Noin pitkä kävely ei onnistu eikä pyörälläkään voi ajaa. Autoa ei ole ollut parina aamuna käytössä, joten linja-autoon se vaan on hypättävä. Sanomattakin on selvää, että menen tuon matkan paaaljon nopeammin pyörällä. Ja juosten.

Joulukoristeita laitettiin tänään Irongirlin kanssa.
Joukkoliikenteen turhautumiseni lisäksi olen miettinyt myös ensi kautta. Pitäisikö osallistuminen Köpikseen perua? Pitäisikö sen sijaan ilmoittautua vielä Finntriathlon Vanajanlinnan, Vierumäen ja Joroisten lisäksi Tahkolle (jos sinne siis pääsee vielä mukaan)? Onko täysin turhaa unelmoida osallistuvansa Pirkan hiihdon 90km ja niin edelleen. Teemun mielestä Ironmania varten on syytä pystyä juoksemaan 12 viikkoa, ettei lopputuloksena ole murhenäytelmä.

Tiedoksenne vielä se, että Googlen avulla löytyy jokseenkin uskomaton määrä eturistisidevammaan, leikkaukseen ja kuntoutukseen, keskittyneitä blogeja. Jotkut rohkaisevat ja jotkut lannistavat.

Aamukahvilla: "Oonhan vielä terästä, oonhan?"

maanantai 1. joulukuuta 2014

1.

Vanha kunnon joulukalenteri on taas täällä! Luvassa siis kirjoitus joka päivä aina jouluun saakka. Joskus pidempi ja joskus lyhyempi.

Joulukuu yllätti siten, että miten se jo on täällä. Luksusta heti kuun alkuun, kun Teemukin on kaksi kokonaista päivää kotona. Sitten kutsuu Lillehammer ja Davos.

Tänään otin itseäni niskasta kiinni tämän kahden viikon märehtimisen jälkeen ja jumppasin vähän. Keskivartaloa, yläkroppaa ja vähän jalkoja. Tuntui hyvälle.

Tehtiin piparkakkuja...