sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Finlandia-viikonloppu

Meidän perhe yltyi aikamoisiin suorituksiin tänä viikonloppuna Lahdessa. Lauantaina Teemu hiihti 50km perinteisellä sijoittuen 29. sijalle, suksen sotkiessa suunnitelmia ja minä hiihdin 32km perstaa sijoittuen 103. sijalle ajalla 3:40:01. Sunnuntaina Teemu ja sukset pelasivat ryhdikkäästi ja tuloksena upea 4. sija!

Jos jotakin meni pieleen minulla itselläni oli se, että lähdin aivan liian takaa (kun kerta olen vaatimaton) ja sitten jouduin koko loppumatkan ohittelemaan suksijoita, ainakin yli 400 hiihtäjää. Maratonilla tuo taktiikka toimii, mutta ei massahiihdossa. Ettäs tiedätte! :D Mutta ihmettelen kyllä niitä puuskuttajia, jotka eivät alkumatkasta tankkaa mitään latuasemilla ja sitten hoippuvat viimeiset kymmenet kilometrit maaliin. Tankatkaa hyvät ihmiset! :D

Sunnuntaina oli ihan toiset stressin aiheet, kun piti huolehtia appiukon kanssa Teemun huollosta. Toinen ajoi autoa ja toinen juoksutti pulloa. Arvatkaa kumpi teki kumpaa! Armoton jännitys kesti stadionille asti ja olihan se mahtavaa nähdä, kun triathlonisti tulee neljänneksi hiihtäjien joukossa! ;D Parempiinkin sijoituksiin oli mahdollisuus ja fysiikan laitkin olivat puolella, mutta kapula hyytyi alamäessä.

Tapasin muuten sunnuntaina ihmisen, jonka tavallaan jo tunsin, mutta en ollut ennen tavannut. Oli mahtavaa tavata! :)

Ensi sunnuntaina päästään taas hiihtämään, sillä Tampereella startataan Pirkan Hiihtojen merkeissä! Jee!

Treenit:


Maanantai: kuntosali 60'
Tiistai: hiihto 17km / 1h25min
Keskiviikko: uinti 1,4km / 40'
Torstai: pyörä (trainer) / 60'
Perjantai: lepo
Lauantai: Finlandia-hiihto 32km /3h40min
Sunnuntai: lepo


Total: n. 8h

Teemu oli ehtinyt saunoa, syödä ja jututtaa kaikki. Mutta minua vielä hymyilyttää!