lauantai 6. syyskuuta 2014

MTB-koulussa

Jossakin postauksessa mainitsin, että seuraava koitokseni olisi Vantaan maratooni. Tämä ei ole totta, sillä ilmoittauduin jossakin kumman puuskassa Iisalmen SM-maastoduathloniin. Joskin osallistujalista näyttää tässä vaiheessa melko huonolta... Varsinkin Teemu on repinyt tästä huolella huumoria niin somessa kuin kotonakin nauramalla mm., että "tulee SM-mitaleita joka sarjasta (ikäluokkien jälkeen myös miesten ja naisten yleiset)" ja "tuleekohan ne paistamaan sulle makkaraa" ja "saatkohan Kuopion kaupungin urheilijakortin (tämä on pitkä ja wanha juttu)" ja "myöntääköhän liitto sulle valmennustuen"... Toivon, että osallistujia tulee lisää ja päästään kisaamaan.

Työmatkatempolook.
Kuitenkin tämä maastoduathlon tullaan ajamaan kuvien perusteella kohtuullisen haastavissakin ympäristöissä, joten pyysin Teemua pitämään muutaman käyntikerran MTB-koulun. Olen kyllä ajanut maastossa, mutta tänäänkin tuli muutama vinkki, jota en kyllä ollut tiennyt. Ja arvokasta tietoa siitä, miten ojanylityksiä (siis kuivia), pehmeää hiekkaa ja juuria kannattaisi lähestyä. Siis on olemassa jokin muukin tapa kuin huuto tai jänistäminen.

Ajettiin tänään reilut 3h (53km) ja luonnollisesti haimme useat nousut kuten Neulamäki, Puijo ja Huuhanmäki. Usko meinasi monessakin kohdassa loppua, mutta sieltä vaan punnersin. 

Virnistys. Minua hapotti, mutta ylös tultiin.
Puijon päällä pysähdyttiin syömään patukat, joten silloin pystyttiin ottamaan muutama kuvakin. Teemu ehdotti, että olisimme ajaneet laskettelurinteen alas, mutta tajusi itsekin, ettei se ehkä kuulu ensimmäisen kerran opetusohjelmaan. Sen sijaan laskeuduttiin luontopolkua pitkin, jossa saa kyllä hurukyytiä ja kiviä ja juurakoita sielläkin tuli vastaan.

Mr. Lemmettylä.
Mrs. Lemmettylä.