sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Vantaan maratonilta uusi PB

Huh, alle 4h aikaa lähdin Vantaalta tavoittelemaan, mutta yllätys oli suuri kun juoksu kulki ja ajaksi kirjoittautui 3:50:29. Kesäkuussa juoksemani ennätys Tukholmasta (4:17) meni uusiksi noin 27 minuuutilla. Lalalallalaa, naista naurattaa! :D

Bussissa menossa kohti koitosta. Oli kiva hehkuttaa kisaa ja kuunella musiikkia noin tunnin ajan. 
Tankkasin eri tavalla kuin aikaisemmin, sillä siihen sisältyi huomattavasti suurempi määrä nestettä, joka oli juoksuun muokattu. Hyvin toimi eikä siinä ollut mitään ongelmaa. Kisapaikalla oli paljon tuttuja ja Pian perheen kanssa oli mukava odotella starttia. Pelipaikalle saavuin bussilla ja kannustajat jäivät kotiin nukkumaan päiväunet rauhassa.

Lähdin juoksemaan suoraan alle neljän tunnin vauhtia, vaikka vähän hirvitti. Kuitenkin kilometrit napsui mukavasti ja oli hyvä fiilis. Vantaalla ei alussa ole ruuhkaa, joten luonnollista topuuttelua ei vauhtiin tullut. Ei haitannut. Geelejä aloitin ottamaan n. 13km kohdalla ja siitä eteenpäin aina kaksi kierroksella. Koska aina on hyvä idea kokeilla jotakin ihan uutta, niin laitoin geelit tri-numerovyöhön geeleille tarkoitettuihin lenkkeihin. Ainut ongelma oli se, että yksi oli pudonnut jossakin vaiheessa, mutta paikkasin sen ottamalla viimeiseksi järjestäjän tarjoaman tuotteen. 

Maraton juostiin neljänä kierroksena, joka olikin yllättävän hauskaa. Ensimmäinen puolikas meni sekin ennätysaikaa. Kolmannella kierroksella alkoi jo tuntumaan, mutta kun vauhti pysyi yllä niin viimeisen kierroksen alkaessa tajusin, että tämä todella menee alle neljän tunnin. Maalissa olin ihan pökerryksissä ja jalan lihakset oli tosi kipeät. Kävelin kuin ankka ja taidan kävellä niin huomennakin.

Hyvin järjestetty kisa. Isot kiitokset kannustajille ja Pialle huollosta ennen kisaa. Ja kiskaisin kisan alussa Pialle irtohihat, buffin ja hanskat. Tarkeni ilmankin.