torstai 19. elokuuta 2010

Kampurointia Kuopiossa ja mitalisadetta Nokialla

Paljon on tapahtunut muutamassa viikossa. Päällimmäisenä mielessä tietenkin oma kisani Kuopion Triathlonissa ja Teemun voitokas SM-kisa Nokian täydellä matkalla.

Oma kisani Kuopiossa meni uinnin (500m) osalta erittäin hyvin ajalla 11:08, vaikka uinkin ulkoreunaa. Minun täytyisi uida siellä sisäkaarteessa tai porukan keskellä, koska en suuremmin kuitenkaan hätkähdä porukassa uimista. Uinti sujui hyvään aikaan, joskin silloin alkoi jo tuntumaan tulevat vaikeudet hengityksen kanssa. Pyörän päälle hypätessäni ajattelin vielä, että ajan +30km/h, koska Joroisillakin pidin 28km/h keskivauhtia. Toisin kävi, sillä jo ensimmäisessä mäessä hengitys oli aivan lukossa ja tukossa. Sitten alkoi yskittämään ja tilanne oli kokolailla tylsä. 20 km taittui ajassa 48:39, joka oli suunnaton pettymys keskarin ollessa n. 27km/h. Ajattelin, että nyt sitten yritetään nauttia 5km juoksusta, vaikkei se hauskaa enää ollutkaan. Aika 28:49 ja kokonaisaika painui 1.28.34,7 ja sijoitus naisten kuntosarjassa 28/43... Teemu tokaisi kisan jälkeen, että "nyt tiedät miltä minusta tuntuu!" :) Minulla todellakin on vain yksi vauhti, joten lyhyet matkat voin jättää nyt ilolla rauhaan.

Kuopiossa pyöräosuudella. Kuva Tuukka Miettinen. :)
Saijan kanssa maalissa. Naurattaa jo molempia. Kuva Tuukka Miettinen.

Sitten pääsemmekin "iloisimpiin" tunnelmiin. Itse en uskaltanut osallistua Nokian puolimatkan kisaan, koska sain kunnon haavan jalkaani Kuopiossa kengän hangatessa nahkan pois jalasta. Kyllä, olen ottanut opikseni ja tuo n. 30 sekunnin säästö ei ole sen arvoista. Koska en itse kisannut, pystyin toimimaan virallisena huoltajana Teemulle, kuten niin monesti aikaisemminkin. Samalla huolsin osittain myös Pabloa ja pääsin tietenkin seuraamaan vierestä Söderdahlin Kaitsun jäähyväiskisaa.

Kisa oli Teemun osalta mahtava. Meno näytti alusta asti erittäin vahvalta ja ainoa asia mikä minua jännitti, oli vain kaksi viikkoa sitten ollut pitkän matkan MM-kisa. Maratonin viimeisellä puolikkaalla en voinut välttyä kyyneliltä, sillä tällainen onnistuminen kisassa tuli enemmän kuin tarpeeseen. Ylpeämpi en voisi olla.

Voittaja maalissa ajalla 8.44.14. Kuva Arja Lemmettylä.
Voittaja Tiina Bomanin haastattelussa. Kuva Arja Lemmettylä.
Itselläni ohjelmassa vielä Tour de Helsinki ja Espoon Rantamaraton (puolikas nyt ainakin). Mitäpä muilla? :)