lauantai 3. maaliskuuta 2012

Tulevaisuudessa seikkailu-(m)urheiluakin?!

No niin, tuo pöytäjääkiekon SM-menestys johti sitten edustuspaikkaan Latvian EM-kisoihin, mutta koska kisat pelataan 1,5 viikkoa ennen laskettua aikaa, niin taidan olla maito ja jättää välistä. :)

Tänään oli hauska päivä, kun seikkailu-urheilutiimi MamAdventure kokoontui ja suunnistustreenin jälkeen saunoi ja söi hyvin. Oli myös mukavaa tutustua uusiin ihmisiin ja puhua samanhenkisten ihmisten kanssa. Oppiakin tuli! :) Näyttää vahvasti siltä, että ensi vuonna pääsen tekemään "uuden" aluevaltauksen seikkailu-(m)urheilun parissa, ainakin jollakin tasolla. Muuten minulla on tavoitteena kävistä tekemässä yksi puolimatkan kisa kesällä 2013. Missä, niin sitä en vielä tiedä. IM:ää kehiin sitten taas kesällä 2014.

Kotiladut näyttivät eilen huonoilta. Eikö niitä enää ylläpidetä? Huomenna meinasin käydä hiihtämässä, kun Teemukin hiihtää Tampereella 90km. Viime vuonna Pirkassa Teemu oli vapaalla toinen, miten käy tänä vuonna perinteisellä?! Onneksi on GPS-seuranta, joten kisaa voi vilkuilla aamupalaa syödessä! :D

maanantai 27. helmikuuta 2012

4. sija SM-kisoissa

Sunnuntaina ratkottiin (mm.) naisten pöytäjääkiekon SM-kisat Olympiastadionilla (sisätiloissa). Itsellänihän on "vasta" kolmas pöytäjääkiekkokausi menossa, mutta patistuksesta päätin lähteä kokeilemaan onneani.

Aika huikea tasohan tuolla on, kun vastassa on pari naisten joukkuemaailmanmestaria ja yksi kilpasisar, joka on ollut lajin parissa jo 20 vuotta. Tosiaankin, osanottajia ei tässä(kään) lajissa ole liikaa ja viime vuoden ennätyksen (6 naista) sijaan tänä vuonna meitä oli 5. Tunnetusti mitalit jaetaan niiden kesken, jotka ovat viivalla, joten pronssiottelussa oltiin. Ja se ottelusarja olikin tiukka. Pelattiin siis paras viidestä -systeemillä ja ensimmäinen peli meni jatkoajalle, toisen vastustaja voitti suoraan, kolmannen voitin minä ja neljäskin meni jatkoajalle. Kokemus ratkaisi ja mitali seurakaverille.

"Jouduin" lajin pariin tullessani töihin nykyiseen työpaikkaani, jossa toimii hyvin aktiivinen pöytäjääkiekkoseura. Laji kuullosti hauskalle, joten lähdin mukaan. Edelleenkin minusta on tärkeää pitää hauskaa tämän(kin) lajin parissa, mutta kehitystä on tapahtunut huimasti ja voittojakin kertyy koko ajan enemmän. Huipputasolla kyseessä on vakava urheilu-/kilpailumuoto, jossa harjoittelutunnit ovat isoja ja peleissä nähdään melkoista taituruutta. Lisäksi pelipäivät voivat venyä todella pitkiksi ja pelejä (5min/peli) voi kertyä monta kymmentä. Itse pelasin eilen 16 peliä, joiden välillä ei pidetä taukoja. Mitä enemmän sarjassa on pelaajia, sitä enemmän tietysti kertyy pelejäkin.

Loppuun näyte :D