perjantai 8. heinäkuuta 2011

IRONMAN Switzerland 2011 edessä...

Tähän on tultu. Kaksi yötä (tai 1,5) ja kello 7.00 (8.00 Suomen aikaa) paukahtaa lähtölaukaus Zurich-järven rannalla. Eilen torstaina matkustettiin suhteellisen kivuttomasti pelipaikalle ja meidät erittäin ystävällisesti otti vastaan TRI-pariskunta Pablo ja Lucia. Mahtava paikka valmistautua kisaan ja tilanne onkin hauska, sillä neljästä ihmisestä triathlonvaimon osaa näyttelee yksi, nimittäin Teemu! :D Tosin lipsahtelua kassien kannossa ja asioiden selvittämisessä kyllä esiintyy. Noh, minä tottuneesti teen samat hommat, mitä tässä on 10 vuotta jo tullut tehtyä muutenkin.

Kisaviikon suurin jännitys (toistaiseksi) koettiin, kun toista päivää juomani maltotankkaus "sakkasi" ja tuloksena oli, öö, noh, melko paljon vessassa vietettyä aikaa. Tilanne oli jo siinä määrin kriittinen, että hetken huumassa olin jo varma, että en pysty matkustamaan. Kaikki hyvin, sillä paikan päälle päästiin ja tilannekin on taas normaali. Onneksi aloitettiin tankkaus varman päälle jo tiistaina, niin tämäkin yllättävä sattumus ei vaikuttanut sen kummemmin valmistautumiseen. Ainoastaan siten, että malto heitettiin hiiteen ja tilalle tuli legendaarinen lakritsitankkaus! :D Erikoinen oli kyllä reaktio, sillä aikaisemminkin olen maltoa käyttänyt. Oliko kyse siitä, että join liian vahvan seoksen liian tyhjään vatsaan liian nopeasti? Siltä se näyttää, mutta en nyt pohdi sitä sen enempää.

Tänään kävin rekisteröitymässä ja ajoin kadesti kisan kovimmaksi nousuksi tituleeratun Heartbrake Hillin, sillä se on aivan tässä lähellä. Ei tuo nyt niin kovin kummoinen mäki ole, jos malttaa ajaa rauhallisesti ja kisaa varten vaihdettu 11-28 -pakka takaa sen, että en jää mäkeen sätkimään! :) Viime yönä nukuimme 10 tuntia ja nyt 20 maissa taas väsyttää. Rankkaa tämä "ei-treenaaminen".

Kisan kulkua voi seurata täällä! "Athlete trackerillä" voi nimen tai numeron (79) perusteella seurata kisan edistymistä vaihe vaiheelta. Kannattaa muistaa, että välillä tilanne ei välttämättä päivity pitkään aikaan, eli jos minun tai muiden osuusaikoja ei tule näkyviin, niin leikki ei välttämättä jääyt kuitenkaan kesken! :) Numero muuttui aikaisemmasta, mutta aika pienihän tuo on vieläkin! :D Saa nähdä, että pääsenkö maaliin päiväaikaan, vai meneekö pimeille tunneille. Tosin pimeä tulee n. 21.30, joten siihen sitten on kiirehdittävä.

Tavoitteena on päästä maaliin hyvissä voimissa ja paikat ehjinä. DNF:kin on parempi kuin DNS! :) Tätä varten on treenattu ja uhrattu aamuja ja viikonloppuja sekä paljon muuta. Sunnuntaina on palkkapäivä. Toivottavasti palkanlaskijat ovat tehneet huolellista työtä! ;)

sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Kiskon kisailut

Viikon päästä tähän samaan aikaan olen maalissa tai tulossa maaliviivan ylitse pian. Aika jännä juttu! :) Kulunut viikko huipentui Kiskossa tekemääni viimeistelyharjoitukseen lauantaina ja tänään sunnuntaina taisteluparini Maijan kanssa tehtyyn parin tunnin reiluun pyörittelyyn.

Tiistaina HelTri-Cupin avovesiuinnissa (1500m) lähdin rennosti matkaan ja sain aika mojovia tällejä taas tuoksinnassa, mutta rytmi säilyi hyvänä ja maltoin keskittyä omaan uintiini. Toisella kierroksella lisäsin vauhtia ja naisten yleinen -sarjassa rantauduin kolmantena ajassa 26:01. Tulokset löytyvät täältä.

Kiskossa tarkoituksenani oli uida (500m, 9:47) rennosti, ajaa pyörällä (20km, 44:56) rennosti ja juoksussa (5km, 32:43) höllätä ja hölkötellä maaliin. Kaikki nämä onnistuivat, joskin pyörän alussa meinasi vauhti karata käsistä. Hoin itselleni, että muilla kesän pääkisa voi olla tänään, mutta minulla se on viikon päästä. Tämä toimi ja kroppa oli rento varsinkin tämän päivän pyörittelyn jälkeen. Viimeistelyn tuloksena oli 8. sija.

Olisi kiva, että Kiskon kaltaisia kisoja olisi enemmänkin. Eli että matkat ovat lyhyet, mutta ei saa peesata. Kiskosta tuli perheeseemme "muutakin" menestystä, sillä Teemu meni ja voitti kovatasoiseksi nousseen perusmatkan kisan (mm. Thomas, Miettinen, Luoto, Harju)! Minä sain taas olla kisapaikalla leuhkana! ;D Kiskon tulokset löytyvät täältä!

Mukavasti oli porukkaa ja tuttuja riitti joka käänteessä. 

Viikon muut heilumiset:


Maanantai: lepo
Tiistai: HelTri-Cupin avovesiuinti 30min, 1,km
Keskiviikko: pyörä (TT) rento 2h3min, 46km
Torstai: juoksu rento 55min, 8,3km
Perjantai: lepo
Lauantai: Kisko Triathlon (1/8) 1h27min, 25,5km
Sunnuntai: pyörä (TT) rento 2h10min, 45km


Total: n. 7h