Vuonna 2014 Teemu oli Sotshissa ja nyt neljä vuotta myöhemmin Pyeongchangissa. Erona omasta näkökulmasta neljä vuotta vanhempi lapsi ja maantieteellisen sijainnin vaihtuminen PK-seudusta Savoon, joka mahdollistaa isovanhempien häikäilemättömän hyödyntämisen omissa treenikuvioissa. Samaa on kirjoitusasun vaikeus molempien olympiakaupunkien nimissä.
Tasapainoinen tammikuu. |
Tähän väliin olisin halunnut katsoa faktatietoa kyseisistä vuosista Movescountista, mutta lopputulos ei ollut suotuisa, sillä Movescount on ollut jo useamman tunnin päivityksen kourissa. Joka tapauksessa tammikuu (2018) sisälsi tosi hyvää treeniä huolimatta Tour de Skistä tai olympialeskeydestä. Määrää tuli hyvin ja uinnit pyörivät säännöllisesti. Varsinkin uinnissa olen tehnyt päättäväisiä liikkeitä ja hommautunut keskiviikkoisin seuran uintitreeneihin. Teemun ollessa Koreassa, olen sopinut hoitohukit kiinteästi äitini kanssa viikolle ja lauantaina klo 07 uintiin pääsen anoppini avustuksella. Heistä olen kiitollinen ja heidän apuaan arvostan kovasti. Paljon hehkuttamani Zwift antaa minun tehdä hyvää treeniä kotona. Zwiftin avulla olen harjoitellut aamulla ja illalla sekä (lapsen) päivä- ja yöunien aikaan.
Aivan on näköinen! |
Edelleen jokapäiväinen aerobinen 70-90min liikunta tulee työmatkapyöräilystä, joka näin talvella on raskaampaa kuin kesällä. Edelleen perässäni on yhä vanhempiensa perimän mukaisesta kasvava viskari, joten keskisyke 140-150 kertoo työmatkatempon rasittavuudesta omaa tarinaansa. Toki tähän vaikuttaa myös kumpuileva kuopiolainen maasto. Ja tähän vielä kerran viikossa lapsen uintiharjoitusten aikaan teen salitreenin. Hiihtämään ja juoksemaan sitten mahdollisuuksien mukaan.
Training Center. |
Näillä spekseillä pitäisi "selvitä" talvesta. Pääsiäisenä on hiihtoblokki pohjoisessa ja vapun tienoilla menemme taas Calellaan leirille. Olympialaisten jälkeen Teemua kutsuvat vielä paralympialaiset. Urheilijat suorituksineen ovat pääosassa, mutta on ollut mielenkiintoista nähdä kaikki se työ mitä tehdään taustalla. Itse tietysti mietin myös valmentajien ja huoltajien jne. perheitä, jotka tukemalla puolisojaan uravalinnoissaan venyvät suomalaisen huippu-urheilun hyväksi. Työtähän se on siinä missä muukin työ, mutta toki se sisältää satoja matkapäiviä ja välillä myös aika julkisen työn tuloksen "arvioinnin". Tsemppiä tasapuolisesta kaikille, joita olympialaiset koskettaa, myös kotikatsomoihin!