lauantai 14. kesäkuuta 2014

Podiumille Sääksen perusmatkalla!

Tänään tein viimeisen kovan startin ennen Frankfurt Ironmania. Loput on treenejä ennen kolmen viikon päästä kisattavaa eeppistä raastoa. Startti oli siis Sääksen perusmatka ja sijoituksena kolmaspaikka ja uutta PB:tä pukkas tällekin matkalle. Loppuaika 2.40. Tulokset löytyvät täältä.

Uinti oli melko perussettiä. Vedän kaikki matkat samalla vauhdilla. Tällä logiikalla Frankissa vauhti on kohdallaan, kun matka pitenee. Koin muuten senkin, että joku ui toisella kierroksella koko ajan varpaissa kiinni. Luulisi haittaavan myös sitä peesaajaa. Maija se ei ollut, sillä eka kierros uitiin yhdessä, mutta tokalla meille tuli peliero. :D

1,5km ja 29.04. Kauden kolmas avovesiuinti... 
Pyörän ajoin tyylillä all out. Keskivauhdiksi tuli 33,4km/h, joten aika haipakkaa sitä tuli vedettyä 40km, sillä tuuli oli todella kova niin myötäisessä kuin vastaisessakin.  Pikkuhiljaa napsin porukkaa edeltäni ja pyörässä nostin sijoitukseni seitsemännestä kolmanneksi. Tajusin, että hyvin täytyy kulkea, sillä naisia ei enää tullut vastaan.

Vaihtoon tulossa. Pyöräaika 1.21.
Juoksuun lähtiessä sain kenttäkuulutuksesta tietää olevani kolmantena ja sekös pisti vauhtia kinttuihin! 10km juostavana ja pakko oli lähteä naputtamaan kovasti. Tässä tilanteessa olen tavallaan vahvimmillani, sillä pystyn venyttämään ja pysymään nykyään pidempään punaisella ja hokemaan itselleni, että: "Kohta se loppuu, paina nainen perkele!" Joku mahtava vastaantulija huusi, että vielä Cooperi jäljellä, mutta rupesin miettimään, että aikaa vai matkaa! :D Ja että aika kova usko mun Cooper-kykyihin, sillä en ole sitä ikinä juossut. (Koulussa juostiin puolicooperia ja 1500m.) Juoksussa vedin siis ihan limitillä, koska kääntöpaikan jälkeen näin nelosen tulevan tuulen lailla takana. Hän juoksikin kisan nopeimman juoksuajan. Huh.

Maali näkyvissä! Elinalle tämäkin kisa. #pinkwheels #teamelinajouhki
Lopputuloksena kolmas sija ja juoksuun käytin aikaa 47.02. Palkintojenjako oli heti-kohta-pian ja kotiinviemisenä kiekkopussit. Kisan voitti Minna Myötänen ja kakkoseksi tuli huikea pyöräilijäkin Heljä Korhonen.

Poodiumilla.
Parasta oli, että mukana oli koko perhe ja Maijan kanssa oltiin taas samalla viivalla muutaman vuoden tauon jälkeen. Ja se, että paljon oli ystäviä, kannustuksia ja onnistumisia. Onnea kaikille ja kiitos.

tiistai 10. kesäkuuta 2014

Pirkan pyöräily 217km

Olipa aikamoinen viikko tuo viimeksi ollut. Tiistaina rykäsy ja sunnuntaina 217km Pirkan pyöräilyssä, ilman mitään joutavia keventelyjä... Tunteja kertyikin 14h30min, joten aika hyvät lukemat. 

Pirkassa ajoimme Maijan kanssa kahdestaan, kuten suunnitelma oli. Vedetiin 50km vuorovedolla ja ilman apuja (veturia tai ryhmää) ironman-vauhtia.  Keskivauhdiksi tulikin 29km/h, joten hyvin onnistuimme saavuttamaan tavoitteemme. Muutaman kerran taaksemme muodostui vähän ryhmää, mutta sepä ei oikeastaan haitannut, kun eivät tarjoutuneet vetämään! Pysähdyimme kolmesti ja jopa viimeisellä huoltopisteellä taataksemme sen, että olisimme täysissä ruumiin voimissa loppusähellyksiä varten. Ja olihan sitä sähellystä, kun kaikki eri tasoilla ja vauhdeilla operoivat sytkyteltiin kohti maalia.

Ennen lähtöä. Team Elina Jouhkin nauhat eivät yrityksistä huolimatta osuneet kuvaan, mutta kynnet meillä olivat myös maalattuna!

Hyvä tapahtuma, mutta hieman taisi olla puutoksia reittimerkinnöissä, sillä useampikin oli ajellut vähän extraa. Aivan mahtavaa oli nähdä myös tuttuja Maijan takapuolen tuijottamisen sijasta (vaikkei siinäkään mitään vikaa ole). Pia sai kyllä minun rispektit ajaessaan koko matkan yksin. 

Lauantaina olimme koko perhe Kuusijärvellä, kun Teemu kisasi perusmatkaa peesikiellolla. Sijoitus oli toinen ja suupielet taisivat olla vähän alaspäin uinnin osalta. Muuten kyllä jyhki aika viileesti pyörällä. Teemun valmennettavat olivat tulessa täälläkin, sillä voittoja ja nopeimpia osuusaikoja ropisi tiimiin ihan ryminällä. 

Siinä se mennä naputtaa.