keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

TRI-kisakausi aukaistu

Eilen tiistaina kisattiin kesän ensimmäinen HelTri-Cupin "rykäsy", eli ehta triathlonskaba. Matkoina 750m - 14km - 5,4km, ja pyöräreittihän on lyhennelmä johtuen normaalin reitin (20km) tietöistä. Ensimmäistä kertaa olin itse starttiviivalla, enkä kello kaulassa toimitsijana. Olen suhtautunut (vielä viime vuonna) rykäsyyn pelonsekaisin tuntein, sillä matkat ovat niin armottoman lyhyet ja kaikki kiitävät valehtelematta lentäen läpi reitin. Kiitämistä oli eilenkin ilmassa, mutta suureksi riemukseni kiisin(?) muiden mukana!

Ennen starttia jännitti armottomasti ja muut vain nauroivat minulle! Noh, ehkä tällaiset lapsen "näkkileipäkohtaukset" eivät kuulu kova hermoisen TRI-vaimon ominaisuuksiin... Yhtä kaikki, kello 18.30 tuli lähtökäsky ja iso kasa triathleetteja laittoi TRI-pesukoneen pyörimään. Koska Teemun kanssa olemme harjoitelleet lajiomaista uintia (kaikessa ystävällisyydessä kuitenkin), niin urheasti änkesin itseni lähtöviivan lähettyville. Saamani piti, sillä hyvin pian sain kyynärpään naamaan ja laseihin vettä. Päätin olla kaiken tällaisen yläpuolella ja välittämättä tapahtuneesta. Se onnistui n. 50 metrin ajan ja sitten piti korjata laseja. Samaa settiä riitti koko matkan, mikä tässä hommassa hauskaa onkin ja sitä riittää Sveitsissäkin, kun n. 2500 triathleettia lähtee massastartilla matkaan... Uin suuren osan matkasta samaa vauhtia Pian kanssa, välillä jopa toistemme kainaloissa. Yhdellä suoralla päätin myös testata uinnin peesausta ja seurasin vain edessä meneviä jalkoja suunnistamisen sijaan. Tällä kertaa edellä menevä osasi tien. Uintiaika oli 14:01, johon olen erittäin tyytyväinen.

Uinnin jälkeen päästiin sitten tosi toimiin pyörän kanssa. Lähdin ajamaan hyvällä tuntumalla ja pian olikin täyden tuumat sisässä. Miehiä painoi muutamia ohi ja yhden kanssa ajoimme samaa vauhtia. Olin peesaamatta, vaikka normaalia heiluntaa oli välillä. 14km meni aikaan 28:26, jossa on vaihdot mukana.

Juoksu olikin sitten ihan oma tragedia. Tosin kulkihan sekin ihan kivasti kovan uinnin ja pyörän jälkeen. Se kuitenkin oli illan kovin osuus. Merja huusi reitiltä, että "Arja olet kärkisijoituksilla!" Aloin väittelemään ja arvelin asiassa olevan jokin sekaannus! :D Juoksun aikana mietinkin, että onhan tässä kehitystä tapahtunut vuoden aikana. Nauratti koko matkan ja yritin kipittää sen, mikä jaloista lähti. 5,4km aikaan 27:18 ja naisten yleisessä kolmas sija. Tulokset löytyvät täältä! Muutamat vääräleuat ehtivät kertomaan, että IM ei ole mitään rykäsyyn verrattuna, joten otin tämän nyt sitten kirjaimellisesti. Onhan se dieselkoneelle aika kyytiä, mutta hyvinhän tuo kiihtyi reiluksi tunniksi. Sykkeet olivat vähintäänkin korkeat...

Kovia naisia ja miehiä oli taas kokoontunut Kuusijärvellä ja tunnelma oli todella mukava. Kunnon TRI-pöhinää tiällä piäkaapuntiseuvulla. Toimitsijoille ISO kiitos! Sitä arvostaa ja paljon, varsinkin kun on itsekin hätäillyt tulosten saamiseksi kaikille. Se se vasta kova homma onkin!

Tämä viikko huipentuu Pirkan Pyöräilyyn (217km), joten tässä otetaan nyt muutama päivä aika rennoissa merkeissä. Sopii!

sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

"Rojekti"

Aikamoista settiä tuli tällekin viikolle vedettyä ja mikä hauskinta avasin avovesiuintikaudenkin. Blogin sisältö on lipsahtanut melkein ainoastaan urheilua käsitteleväksi propagandaksi, mutta toivottavasti kaikki kaksi lukijaani antaa tämän minulle anteeksi, sillä eipä tässä elämään työssäkäynnin lisäksi juuri muuta tällä hetkellä mahdukaan. Lupaan pohdiskelevia ja maailmoja syleileviä kirjoituksia kesän loppupuolella! :D Tai ainakin heinäkuussa kisan jälkeen!

Ensi viikolla pitäisi täräyttää HelTri-Cupin rykäisy ja Pirkan Pyöräilyn 217km. 217km kuulostaa ja näyttää aika hurjalle, mutta sen kai pitäisi taittua suhteellisen kevyesti, ottaen huomioon, että Sveitsin kisaan on aikaa sen jälkeen neljä viikkoa.  

Teemu kirjoitti omassa blogissaan minun kehityksestä hänen näkemyksensä, joten jos joku haluaa seurata kun täydenmatkan triathlonistista tuleekin puulaakijääkiekkoilija, niin tausta löytyy tuosta kirjoituksesta! Kukaanhan ei silloin uskonut tähän "rojektiin". 

Teemun tuoma tuliainen. Söpö uimalakki, joka ei kestä tarkempaa tarkastelua! :D


Viikon humputtelut:


Maanantai: TT-pyörä (sis. 2 x 30' max. tuumat) 2h, 47,5km
Tiistai: juoksu 35min, 5km + kuntopiiri 25min
Keskiviikko: uinti 1h20min, 2,1km
Torstai: pyörä (sis. tekniikkaa 1h30min) 3h30min, 60km
Perjantai: juoksu 1h35min (sis 5 x kiihdytykset), 14,3km
Lauantai: TT-pyörä 4h8min, 115km
Sunnuntai: avovesiuinti 1h25min, 3km + juoksu 20min, 3km


Total: n. 12 tuntia