tiistai 21. kesäkuuta 2011

Juoksua suvi-illassa

Viime lauantaina hurautimme Teemun kanssa Forssaan juoksemaan 10km Suvi-Illassa. Täytyy sanoa, että siinäpä vasta hyvin järjestetty tapahtuma. Ei moitteen sijaa ja rahallekin sai vastinetta tuotteiden ja antimien muodossa. Itse lähdin matkaan testaamaan vähän "ylärajaa" sille, että miten kovaa pystyn 10km juoksemaan. Vertailukohtana, joskin aika huonona, oli esimerkiksi 2008 Varpaisjärvellä juostu kymppi aikaan 1:02:00. Lähdin juoksemaan melko reipasta vauhtia ja 2km kohdalla mietin, että josko aloitinkin liian kovasti. Päätin kuitenkin jatkaa samaa vauhtia silläkin riskillä, että mossahdan loppumatkasta. Kuitenkin vauhdinjako onnistui niin hyvin, että 5km jälkeen kiristin vielä vauhtia. Maalissa kello pysähtyi aikaan 50:41 (sija 27/417). Tulokset löytyy täältä. Teemu pisteli "emävauhtia" kuudenneksi ajalla 34:01.

Olin siis hurjan tyytyväinen, että näin rankkojen viikkojen jälkeen vauhtia irtosi vielä. Kovempaa en kyllä olisi juuri päässyt, eikä taida tekniikkakaan riittää siihen. Kympin kisa on kyllä hyvä harjoitus pitkänmatkan triathlonistille, sillä ainakaan minulla vauhti ei merkittävästi nousisi viitosella ja puolimaraton olisi jo liian pitkä. Kympillä saa juosta sydämensä kyllyydestä ja jalat alta.

Juttua riittäisi vaikka minkälaisista ajatuksista ja "murheista" kisan suhteen, mutta en taida vuodattaa niitä kaikkia kerralla. Yksi asia on tuo tuntien vähentyminen, nyt kun (yllätys, yllätys) tehoja on tullut lisää. Onneksi minun valmennuksestani huolehtii joku, joka siitä todella jotakin ymmärtää, sillä muuten sortuisin tekemään kaikki legendaariset AG (age-grouper) -mokat. Melkein väkisin tekisi mieli pitää tunnit 10-15 välillä, mutta ilmeisesti se ei tule kuuloonkaan samalla kun tehoja tulee näin paljon! Törkeetä! :D Totta on myös se, että kaikki työ on jo tehty ironmania ajatellen ja nyt mitä tehdään, niin vaikuttaa aikaan (toivottavasti vähentävästi) ja pitää "toimintakykyä" yllä. 

Kun edellisen postauksen lista huvitti ja osui yllättävän monen kohdalla oikeaan, niin lukekaapa tämä, jo yli kolme vuotta vanha (!!!) postaus, joka oli vastineena Teemun kirjoittamalle "Pitkänmatkanmiehen tilat TOP-5". Täältä löytyy siis triathlonvaimon neuvot! Katsotaan, että naurattaako enää! ;D


Viime viikon treenit:
Maanantai: juoksu 1h3min, 10km
Tiistai: lepo
Keskiviikko: kuntopiiri 30min
Torstai: pyörä (TT) 1h5min (sis. 2 x 8min kiihdytys), 27km + juoksu 15min (sis. 5 x 200m kiihdytykset), 2,5km
Perjantai: avovesiuinti 40min, 2km
Lauantai: Forssan Suvi-Ilta -juoksu 50min, 10km
Sunnuntai: pyörä (TT) 3h7min, 70km

Total: n. 8 tuntia