torstai 15. heinäkuuta 2010

2 päivää

Tänään ensimmäisenä lomapäivänä nukuin pitkään, söin kiireettömän aamupalan ja aamupäivän puuhastelin kotitaloustöitä. Sitten jatkettiin erilaisia kotitaloustöitä ja pestiin pyörät kisakuntoon takapihalla. Kylläpä nyt kiiltää! Lisäksi pakattiin ja tehtiin sisustustöitä. Lounaan jälkeen katsottiin elokuva, jotta minä saisin muuta ajateltavaa... Onneksi Teemun veli Taneli ja hänen vaimonsa Tiina tulivat vielä yökylään ennen siirtymistä häämatkan lämpöön, eli toivottuja vieraita!


Viimeistä viilausta vaille valmista?

Huomenna ajetaan Joroisille ja odotellaan lauantain rientoja!

keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

3 päivää

Tänään oli iloinen päivä, sillä jäin 3,5 viikon lomalle. Ensimmäinen aikuisten loma ja juhlistin sitä menemällä Maijan ja Teemun kanssa Kuusijärvellä testaamaan eri kisa-asuja ajatellen uintia lauantaina. Märkäpuvulla uinnin saa kyllä heittää mielestään, sillä tällä menolla Valvatus kiehuu lauantaina! :) Uin Kuusijärvellä ensimmäisen kierroksen siten, että minulla oli päälläni kaksiosainen 2XU:n kisa-asu ja sen päällä Orcan vanha maajoukkueasu, joka on yksiosainen kisasuikka. Toisen kierroksen vetäisin pelkällä 2XU:n asulla. Täytyy sanoa, että ensimmäinen kierros oli parempi, sillä kisasuikka varmisti sen, että paketti pysyi ns. kasassa. Joten mitä ilmeisemmin vedän uinnin tuon ensimmäisen kierroksen perusteella kisapuku alla ja kisasuikka siinä päällä. 


Töissä olen juonut vissyä (ja vähän syönyt salmiakkia), jotta nestettä tulisi nautittua tarpeeksi päivän aikana. Aika tukala olo on välillä ollut työhuoneessani, sillä ilmastointi ei juurikaan ole tuonut mitään helpotusta eikä ikkunan auki pitäminenkään auta mitään tässä tilanteessa. Eipähän minun sinne tarvitse mennäkään 3,5 viikkoon! :D

Teemun blogissa on meneillään perinteinen Joroisten kisaveikkaus, joten kaikki veikkaamaan! Teemu on heittänyt ilmaan kysymyksen siitä, että saako Törmäsen Marko viimein suomenmestaruuden, mutta rakas aviomieheni on unohtanut vuoden 2006, jolloin Marko voitti ko. mestaruuden ja Teemu oli itse tuolloin toinen! :D

Tämän päivän treeni: (työmatkatempojen lisäksi) uinti 45 min / 1500m

tiistai 13. heinäkuuta 2010

4 päivää

Neljä päivää enää! Vastahan koitokseen oli kolme kuukautta aikaa. Pikkuhiljaa alkaa myös jännittämään, varsinkin kun tämä helle ei osoita mitään antautumisen merkkejä. Mieleen hiipii epäilys omasta jaksamisesta ja lämmönsiedosta ja olen jo täysin sisäistänyt ajatuksen siitä, että tulen uimaan ilman märkäpukua lauantaina. Huomenna pitää mennä kokeilemaan erilaisia muita yhdistelmiä uintiosuudelle, mielessä päälimmäisenä uiminen kaksiosaisella kisa-asulla, jonka päälle mahdollisesti laitan yksiosaisen, Teemun vanhan kisasuikan. Eri kombinaatioita siis huomenna kokeilemaan Kuusijärvelle.

Vähiin käy ennen kuin loppuu...

Huomenna olisi sitten viimeinen päivä töissä, jonka jälkeen tämä tyttö lähtee lomille. On sitä odotettukin. Ohjelmassa on kisailua, mökkeilyä, Kuopiossa käyntiä, kotona olemista ja sitten kuunvaihteessa MM-kisareissu Saksassa. Mutta ennen näitä täytyy hoitaa yksi hikinen iltapäivä Joroisilla kunnialla loppuun.


Kuva viime lauantain häistä. Brumbrum...

Tämän päivän treenit: 2 x työmatkatempo (á 8 km maastopyörä / 25 min)

maanantai 12. heinäkuuta 2010

5 päivää

Tänäänkin riitti sitten hellettä ihan koko päivän. Töiden jälkeen käytiin poikien kanssa pelaamassa mini-golfkierros ja yhdellä lyönnillä taisin hävitä ne kamppailut. Sitten puistossa istuskelun jälkeen vedin myöhäisen työmatkatempon (8 km) kohti kotia ja kauppaa ja loihdin syntymäpäiväillallisen ja täytekakun päivän sankarille eli Teemulle.

Lupasin kuitenkin tänään lepopäivän kunniaksi kirjoittaa tankkauksesta ja kisan aikana tapahtuvasta energiatankkauksesta. Koska on Suomen oloon kova hellejakso, on oma suunnitelmani keventää harjoittelua (ei kylläkään liity säähän) sekä syödä ja juoda hyvin. Maltoa en tankkaa lainkaan ennen kisaa, mutta nesteytyksestä täytyy huolehtia ja syödä myös suolaisempaakin ruokaa tässä viikolla.


 Pyrkimässä pois järvestä viime kesänä.

Ensimmäiseksi otan alle 15 minuuttia ennen starttia yhden geelin ja huikan vettä päälle. Pyörään laitan valmiiksi kaksi pulloa, jossa toisessa on urheilujuomaa ja toisessa vettä. Koska uinnin aikana todennäköisesti olen menettänyt paljon nestettä, niin juon ensimmäisen pullon vettä suhteellisen nopeaan tahtiin ja rytmistä kiinni saatuani otan ensimmäisen geelin. Geelien ottamista pyörällä jatkan 30 minuutin välein, eli yhteensä 7 geeliä. Ensimmäisen vesipullon jälkeen otan loput urheilujuomana järjestäjiltä, jos se on tarpeeksi laimeeta. Jos suunnitelmaa täytyy siltä osin muuttaa, otan välillä vesipullon geelin kanssa. Juoksussa alustavana suunnitelmana on ottaa geeli joka kierroksen jälkeen, ja jos lopussa tuntuu, niin vaikka useammankin. Eli geelejä juoksua varten olisi hyvä varata 6 kappaletta. Yhteensä geelejä pitää käydä ostamassa 15 kappaletta, jotta niitä ainakin on riittävästi matkassa. Helpompi jättää kuitenkin syömättä kuin kipaista S-markettiin ostamaan banaaneja. Ja nämä asiathan ovat yksilöllisiä, mikä toimii toisella voi toisella olla katastrofi.

Tämän päivän treenit: lepo (työmatkatempo 2 x 25 min / 8 km)

sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

6 päivää

Eilen vietetiin Teemun veljen ja hänen morsiammensa häitä Kuopiossa oikein kauniissa säässä. Pari oli kaunis ja komea, ja oman lisänsä päivään toivat häihin osallistuneet kadetit perinteineen. Menosta tanssilattialla huolehti oiva orkesteri, joka takasi sen, että mekin poistuimme yöpuulle vasta noin kello kolmen maissa.

Mutta koska kisakausi on meneillään, niin kello 10.00 olimme jo Teemun kanssa pyöriemme päällä menossa omille teillemme. Minä suuntasin entisen joukkuekaverini kanssa Vehmersalmen lenkille ja Teemu taisi ajaa saman lenkin pidettyään ensin pyöräkoulua triathlonkoululaisille. Ainakin herrat Rissanen, Toivanen ja Lemmettylä tulivat meitä vastaan suut virneessä. Minun lenkin tarkoituksena oli laittaa rasvat liikkeelle, eli rasva-aineenvaihdunta. Rasitus ei ollut pääasia vaan se, että keho käyttäisi hyvin rasvoja.

Lupasin kirjoittaa tankkauksesta, mutta koska kirjoitan tätä helteisessä autossa ja akkukin piiputtaa, niin siirrän sen pohdinnan huomiselle.


Terhin kanssa lossilla.

Tämän päivän treeni: pyörä 4h 25min / 101 km