perjantai 10. joulukuuta 2010

Ensimmäiset kokemukset kuurista

Maanantaina aloitin käyttämään tuota Squeezyn Athletic-tuotetta kuurin omaisesti. Olin maanantain, tiistain ja keskiviikon pelkällä Athleticilla, eli otin viidestä päivässä veteen, maitoon, rahkaan tai jugurttiin sekoitettuna annoksen ja ennen treenejä myös patukan. Torstaista alkaen söin vähähiilihydraattisen ruokavalion mukaisesti ja jatkoin välipalojen korvaamista Athleticilla. Lisäksi päätin muuttaa tätä "kuuria" siten, että jatkan muutaman aterian korvaamista päivittäin Athleticilla, enkä pidä noita kolmen päivän täyskuureja viikkojen alussa. Miksi, niin siihen vastaus myöhemmin.

Erikoisinta tässä kuurin aloituksessa oli se, että normaalia ruokaa ei laiteta suuhun lainkaan. Kuinka tottunut sitä siihenkin tapahtumaan on! Ajatus, että nyt eletään periaatteessa "ei-pureskeltavalla" aterioilla, oli alkuunsa aika erikoinen. Parasta kuitenkin oli, että vireystasoni ei laskenut lainkaan, vaikka energiansaanti tipahti aika rankasti. Töissä iltapäivätunnit (15.00-) menivät paljon pirteämmin kuin normaalisti. Verensokeri tuntui pysyvän tasaisena, sillä mitään makeanhimoja tai näläntunnetta ei ollut lainkaan. Täytyy todeta, että maanantaina treenitunteja tuli 2,5h, tiistaina 45min ja keskiviikkona 1h.

Miksi sitten päätin muuttaa tuota alkuperäistä suunnitelmaa? Lähinnä sen takia, että luulen saavani siitä suurimman hyödyn sillä tavoin. Tässä ei varmaankaan ole mitään viisasten kiveä, eli jokaiselle sopivin tapa löytyy varmasti ajan kanssa ja kokeilemalla. Kuurin alkuun olen mittaillut "strategisia paikkoja" ja käynyt tietenkin vaa´alla, jotta tuloksia on helpompi todeta niiden tullessa. Tuloksista (mahdollisista) sitten lisää, kunnes aikaa on kulunut hieman enemmän. Tavoitteena on siis pudottaa muutama kilo, ei laihduttaa merkittävästi. Kuten Nanna viime postauksen kommentissa osuvasti totesi, myös itselläni on tarkoituksena päästä rasvasta eroon ja juuri säilyttää hyvä treenivire siinä samalla.

Torstaina Pitkäkosken lähistöllä. Noin 7km päästä kotona. Hiihdetään nyt, kun siihen on näin hyvä mahdollisuus! :)

maanantai 6. joulukuuta 2010

Kuuri alkoi

Tänään alkoi Squeezy Athletic -kuuri. Olen kuullut tästä kuurista niin hyviä tuloksia eri kilpakuntoilijoilta, että siitä syntyi ajatus koettaa sitä itsekin. Joulukuuhan on ihanteellinen ajankohta painonpudotukselle, sillä kovat treenit eivät vielä ole alkaneet ja energiantarve on alhaisempi kuin esimerkiksi heinäkuussa. 

Valmistaja kertoo, että: Squeezy Athletic on sataprosenttinen luonnontuote, joka valmistetaan kaksinkertaisessa käymisprosessissa vehnätäysjyvästä, jossa tärkkelys poistuu lähes täydellisesti. Tuote sisältää proteiinia, välttämättömiä rasvahappoja, ravintokuituja sekä vitamiineja, mineraaleja ja hivenaineita.
100g Squeezy Athleticia sisältää:
  • energiaa 371 kcal
  • valkuaisaineita/proteiinia 24,3g
  • hiilihydraatteja 37,5g
  • rasvaa 12,2g
Lisäksi tuon jauheen lisäksi minulla on kuurissa mukana patukka, jonka glykeeminen indeksi on 29,2. 


Tarkoituksena on siis seuraavan neljän viikon ajan olla Athletic-kuurilla aina viikon kolme ensimmäistä päivää. Päivässä otan viisi kertaa tuon reilun neljän ruokalusikallisen annoksen veteen, rahkaan, rasvattomaan maitoon tai jugurttiin jne. sekoitettuna. Jos teen jonkun treenin, niin silloin puputan myös yhden patukan kyytipojaksi. Lisäksi pitää tietenkin juoda, mutta juoman tulee olla makeuttamatonta.

Aika hassuja ajatuksia tästä kuurista päässä risteilee. En halua puhua dieetistä, sillä laihuttamiseen ei ole oikein mitään suurempaa syytä. Paitsi se, että IM:n maratonosuus on luultavasti sitä helpompi, mitä vähemmän minulla on "kannettavaa" mukanani. Ehkä tämä on enemmänkin kokeilu, johon suhtaudun tieteellisellä otteella. Mielenkiintoista ainakin. Luulen, että suhde ruokaan voi myös muuttua ja omaa syömistään katselee uudella tavalla. Tänään pääajatuksena oli se, että onko todella mahdollista elää tällaisella ravinnolla! :) Luulen myös, että kuuri on helpompaa töissä ollessa/käydessä, kun on muutakin ajateltavaa kuin ruoka eikä tarvitse katsoa kun toinen vieressä vetäisee kukkurpäisiä annoksia!

Repsahduksia ei ole vielä näin ensimmäisenä päivänä ollut... Tosin yksi lisäys piti tehdä, kun hiihtoon meni aikaa 1h20min ja sen päälle juoksuun 1h10min (=venähti), niin söin kupillisen salaattia rahkaan sekoittamani Athleticin lisäksi. Salaatissa ei tietenkään ollut mitään öljyä, juustoa tai muutakaan paitsi vihanneksia.