lauantai 23. joulukuuta 2017

23.

Aatonaaton aamupäivä sujui viimeisiä siivoiluja tehden. Kuusen kanssa kävi pieni kärvähdys, sillä malttamattomana pätkäsin sitä vähän latvasta ja Teemun mielestä tämä oli suuri vääryys, suorastaan katastrofi. Ihan hyvä se oikeasti on. Yritetään nyt päästä yli tästä episodista. Ratkaisua ei ole vielä (17:21) löytynyt.
Lattiat kiiltäviksi!
Joulukuusiepisodi näkyy Teemun kasvoilta vielä (11:45).

Palkitsimme itsemme valmisteluista Isä Camillon joulubrunssilla ja laskeudumme tästä joulun viettoon. Mukavaa, että olit mukana. Lukijoita päivityksillä on ollut noin 200 päivässä, joten kiitos teille kaikille. On ollut mukava tarinoida taas arkisia asioita joulukuun ajan. Tapojeni mukaisesti huomenna aattona toivotan hyvää joulua kuvan kera, enkä enää sen suuremmin tarinoi. Jos tietty kuusiepisodin käänteet saatan vielä raportoida. Ehkä kuva kuusesta ja äänestys, että häiritseekö latvalyhennys vai ei.

perjantai 22. joulukuuta 2017

torstai 21. joulukuuta 2017

21.

Olen pessyt:

  • uunin,
  • astianpesukoneen,
  • liesituulettimen,
  • roskasäiliöiden laatikon,
  • jääkaapin,
  • saunan ja 
  • vessat.
On se ***kele kumma, jos ei ala joulutunnelma pian löytyä! Huomenna videopäivitys!

Askartelupaskartelua on myös tehty. Oman vision toteuttaminen oli yllättävän vaikeaa.

keskiviikko 20. joulukuuta 2017

20.

Kävimme tänään illalla kylässä ystävän luona ja mielestäni meitä yhdistää intohimo urheiluun. Sen tekemiseen ja seuraamiseen, unohtamatta siitä puhumista. 

Urheilu merkitsee minulle paljon. Se on viihdettä, isoja tunteita. Se on hikeä, uupumusta, voittamista ja onnistumista. Se on myös pettymystä, itsekästä ja kallistakin. Se tarkoittaa ihmisille eri asioita.

Nokian SM-kisat vuonna 2007. Kuva Tapio Piira.

Jos mietitään triathlonia, niin 2000-luvun alussa ollessani nuori triathlonbändäri jännitin Teemun suorituksia, koska menestys oli se pääodotus. Nuorena ei osannut muuta. Sittemmin kokemuksen kartuttua ymmärtää, että ensinnäkin kisassa saattaa tapahtua mitä tahansa. On jo saavutus olla starttiviivalla ns. elämänsä kunnossa valmiina ottamaan itsestään irti sen, mitä otettavissa on. Toki on myös realistinen käsitys omasta (Teemun) kunnosta ja mahdollisuuksista. 

Norseman 2016. Kylmettyneenä T2:lle.

Ehkä pahiten minua itseäni on kirpaissut Teemun kisa Norsemanissa 2016, kun viimeisessä laskussa pyörästä meni rengas. Se tuntui epäreilulta, ottaen huomioon loistavan tilanteen kisassa ja kisa itsessään oli jo edelliseltä vuodelta tuttu. Kun sain kylmästä tärisevän miehen vihdoin vaihtoalueelle, kumpikaan meistä ei ollut varma, miten kisassa enää käy. Teemu epäili, ettei pysty juoksemaan, mutta minä työnsin hänet matkaan. Parin kilometrin juoksun jälkeen hän oli entisellään ja koko tiimi pystyi kääntämään onnettoman tapahtuman kisaksi TOP10-sijasta, mikä toteutuikin.


Täydellinen onnistuminen Vichyssä 2011. Lämmintä oli lähelle +40 astetta.

Teemussa on ollut aina kilpailijana se hyvä puoli, että hän ei jää vellomaan isoihin eikä pieniin vastoinkäymisiin. Sellainen johtaa triathlonbändäristä triathlonvaimoksi. Onnistumisia on myös ollut useita. Jos pitäisi nimetä kolme Teemun kisaa, jotka ovat jääneet minulle mieleen, ne olisivat 1) 2007 Lanzarote Ironman (PRO:na paikka Havaijille), 2) 2011 Challenge Vichyn kakkossija ja 3) Ironman Kalmar 2012, jossa tuli ennätys 8:21:51. 

tiistai 19. joulukuuta 2017

19.

Tiedättekö sellaisen ihmistyypin, joka kello 21 alkaa silmäillä Zwiftistä jotain mukavaa, alle 60min treeniä ja päätyy ajamaan FTP-testin? Näin onnistuin kuulkaa tekemään. Kyseessä on testi, jolla pyritään arvioimaan maksimaalisen tunnin pyöräsuorituksen keskitehoa.

Kohta alkaa testi!
Zwiftin lyhyt FTP-testi on erilainen kuin aiemmin suorittamani testiprotokolla, mutta joskushan sitä on aloitettava. Kun "verryttelyn" jälkeen 20min testi alkoi, pyrin pitämään watit yli 200. Edellisen testin olin tehnyt vuosi sitten joulupäivänä, tuloksena 210W. Tällä kertaa FTP:n tuloksena oli 198W, mikä oli kyllä oiva aloitus tälle treenikaudelle. Sykekin kävi 181 lyönnissä. 

Kesken kaiken Teemu tuli tökkimään sormiini reikiä. Ensimmäistä kertaa ikinä. Oli liuskat vanhoja tai ei, niin en ainakaan löysäillyt testissä.
 Ehkäpä muitakin tapoja viettää iltaa on olemassa, mutta ei nyt tullut itselle mieleen.

maanantai 18. joulukuuta 2017

18.

Jouluviikko on täällä ja tämänkin vuoden joulukalenteri kääntyy pian loppusuoralle. Tämä päivä olikin ns. kotipäivä, sillä tyttäreni sairastui viikonloppuna flunssaan ja joka piinaa vielä aika tehokkaasti. Onneksi kuitenkin korvat ovat puhtaat, joten sairastamalla menee ohitse. Eilinen lentomatka kotiin oli vähän inhottava laskeutumisen osalta, kun korviinhan se ottaa varsinkin flunssassa.

Piparkakkupurkkia sai tänään vartioida, mutta silti se onnistui hupenemaan.
Ja koska jouluviikkoa jo vietetään, niin ajattelin tällä viikolla julkaista vielä videopäivityksen. Siihen liittyen kysyisinkin sinulta lukija, että onko jotain mistä haluaisit kuulla tai mitä haluaisit kysyä minulta ja/tai Teemulta? Kisat, harjoittelu, arki, urheilu jne. Aihetoiveet ja kysymykset voi lähettää millä tahansa keinolla, kunhan ne tavoittaa  minut keskiviikon aikana. 

sunnuntai 17. joulukuuta 2017

17.

Onnea 3-vuotias eturistisiteeni! Hyvin on yhteiselomme sujunut ja alkutaipaleellamme kohtaamme työ ja tuskan hiki palkitsevat meitä nyt. Juuri koskaan et ilmoittele olemassaolostasi, vaikka minä sinua piinaan toisinaan yksitoikkoisen etenemisen sijaan pallopeleillä, luistelulla ja sen sellaisella. Salista pidämme kuitenkin molemmat, siitä olemme yhtä mieltä.

Tilanne 3 vuotta sitten. Uusi runko tuli samaan aikaan, kun 6kk kuntoutus alkoi. Ei naurattanut.

Korkokengistä olemme hyvin pitkälle samaa mieltä, kumpikaan emme loputtomasti niistä pidä. En luota sinuun syvässä kyykyssä, mutta yritän kyllä koko ajan enemmän. Se mihin en luota juuri lainkaan on jonkun muun käsittely, varsinkin jos jalkaa väänellään (joskin hellävaraisesti) vieraan toimesta. Se kammoksuttaa, vaikka tiedän varsin hyvin, ettei siitä mitään ikävää seuraa.

Tänäkin vuosipäivänä olen iloinen ja onnellinen, että a) ortopedi teki loistavaa työtä ja leikkaus onnistui ja b) itse jaksoin jumpata ne kaikki ankeat jumpat läpi alusta loppuun. En osaa arvioida, mikä näissä on hyvän tuurin osuus, mutta ehkäpä sitä kaikessa on rahtunen mukana myös.