keskiviikko 20. joulukuuta 2017

20.

Kävimme tänään illalla kylässä ystävän luona ja mielestäni meitä yhdistää intohimo urheiluun. Sen tekemiseen ja seuraamiseen, unohtamatta siitä puhumista. 

Urheilu merkitsee minulle paljon. Se on viihdettä, isoja tunteita. Se on hikeä, uupumusta, voittamista ja onnistumista. Se on myös pettymystä, itsekästä ja kallistakin. Se tarkoittaa ihmisille eri asioita.

Nokian SM-kisat vuonna 2007. Kuva Tapio Piira.

Jos mietitään triathlonia, niin 2000-luvun alussa ollessani nuori triathlonbändäri jännitin Teemun suorituksia, koska menestys oli se pääodotus. Nuorena ei osannut muuta. Sittemmin kokemuksen kartuttua ymmärtää, että ensinnäkin kisassa saattaa tapahtua mitä tahansa. On jo saavutus olla starttiviivalla ns. elämänsä kunnossa valmiina ottamaan itsestään irti sen, mitä otettavissa on. Toki on myös realistinen käsitys omasta (Teemun) kunnosta ja mahdollisuuksista. 

Norseman 2016. Kylmettyneenä T2:lle.

Ehkä pahiten minua itseäni on kirpaissut Teemun kisa Norsemanissa 2016, kun viimeisessä laskussa pyörästä meni rengas. Se tuntui epäreilulta, ottaen huomioon loistavan tilanteen kisassa ja kisa itsessään oli jo edelliseltä vuodelta tuttu. Kun sain kylmästä tärisevän miehen vihdoin vaihtoalueelle, kumpikaan meistä ei ollut varma, miten kisassa enää käy. Teemu epäili, ettei pysty juoksemaan, mutta minä työnsin hänet matkaan. Parin kilometrin juoksun jälkeen hän oli entisellään ja koko tiimi pystyi kääntämään onnettoman tapahtuman kisaksi TOP10-sijasta, mikä toteutuikin.


Täydellinen onnistuminen Vichyssä 2011. Lämmintä oli lähelle +40 astetta.

Teemussa on ollut aina kilpailijana se hyvä puoli, että hän ei jää vellomaan isoihin eikä pieniin vastoinkäymisiin. Sellainen johtaa triathlonbändäristä triathlonvaimoksi. Onnistumisia on myös ollut useita. Jos pitäisi nimetä kolme Teemun kisaa, jotka ovat jääneet minulle mieleen, ne olisivat 1) 2007 Lanzarote Ironman (PRO:na paikka Havaijille), 2) 2011 Challenge Vichyn kakkossija ja 3) Ironman Kalmar 2012, jossa tuli ennätys 8:21:51. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä on kommenttiystävällinen blogi, joten jätä omasi!