sunnuntai 6. joulukuuta 2015

6.

Aivan ensimmäisenä haluan toivottaa hyvää itsenäisyyspäivää kaikille. Itse juhlistin päivää juoksemalla puolimaratonin Itsenäisyysmaratonilla Kuopiossa. Ja vaikka eilisessä kirjoituksessa vähän epäilin likimain kaikkea, niin huoleni osoittautuivat turhiksi.

Ennen starttia aikaa jäi ruhtinaalisesti, ainakin 3 minuuttia.
Reitti oli sulanut lähes kokonaan ja jäätä oli vain muutaman kymmenen metrin matkalta, joka sekin oli hyvin hiekoitettu. Puolimaraton juostiin neljänä kierroksena Väinölänniemeltä rantaa pitkin Haapaniemeä kohti. Tarkoitus oli juosta 5min/km -vauhtia ja aika hyvin tämä pitkin paikkansa. Välillä juoksin paljon kovempaakin, kun helposti kulki. Oikeastaan vasta viimeisellä kierroksella alkoi vauhti ja matka painamaan ja menemään väkisin juoksuksi, mutta niinhän se tavallaan pitää mennäkin.

Geeli per kierros.
Viimeisellä kierroksella huomasin painopisteen menevän taaksepäin ja luonnollisesti vauhti silloin huononee. Jouduin muistuttamaan itseäni useasti tuomaan yläkroppaa vähän etunojaan, jotta vauhti rullaisi. Kisassa oli mukana myös veljeni vaimo ja myös Italian matkalta tuttu työkaveri, joten ystävällisiä kasvoja tuli vastaan sopivasti.

Viimeiselle kierrokselle lähtiessä piti jo vähän ruveta juoksemaan. Vakava ilme johtuu siitä, että suu on täynnä juomaa.
21,1km meni aikaan 1:47.38, joka onkin puolimaratonin ennätykseni! Sinänsä aika hienoa, sillä en millään tavalla valmistautunut juoksuun tai keventänyt harjoittelua sitä varten. Jos harrastaisin haaveilua, niin voisin haaveilla 3:30 maratonista ja 4h ironmanmarasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä on kommenttiystävällinen blogi, joten jätä omasi!