sunnuntai 9. joulukuuta 2007

Huonommin ei voisi enää mennä

Valitettavasti näin on. Eilisen piti olla juhlapäivä. Oma kotiturnaus ja kaksi kotipeliä. Aamu oli hauska laitellessamme turnauspaikkaa kuntoon joukkueen kanssa ja alkulämmittelyt sujuivat hyvin. Ensimmäistä erää oli pelattu noin 10 minuuttia, kun lähdin nousemaan hyökkäykseen pallon kanssa, laidan vieressä. Mutta polveni ei ollut asiasta samaa mieltä, tai oli sitten muuten vain yhteistyökyvytön, sillä sain aivan "aitopaikalta" seurata, miltä näyttää, kun polvilumpio menee pois paikaltaan ja kääntyy ulospäin. Eilisen perusteella voin kertoa, että pahalta näyttää ja kuulostaa. Salibandyssa tulee paljon kovassa vauhdissa tapahtuvia suunnanmuutoksia, jotka jo sinänsä ovat riskialttiita, mutta nyt tuohon liikkeeseen tuli myös kierto, joka ilmeisesti aiheutti lumpion irtoamisen paikaltaan.

Kuten arvata saattaa, niin paha olohan siinä lattialla maatessa tuli, varsinkin kun silmissä vilisi leikkauspöytä ja muut kauheudet. Mikä oli erikoista, niin kyllä sen heti tiesi ettei mistään "normaalista" haaverista ollut kyse. Kipu oli ennen kuulumaton ja itku pääsi. Ambulanssillahan sitä sitten lähdettiin KYSille, missä todettiin, että mitä ilmeisemmin mitään ei ole mennyt rikki, siis kudosten ja kiinnikkeiden lisäksi. Kyllähän jonkun paikan pitää antaa periksi, että polvilumpio voi lähteä omille teilleen. Paha olisi todella ollut, jos luuta olisi mennyt rikki. Sitten leikkauspöytä olisi ollut suuntana.

Nyt sitten vasen polvi on täydessä levossa. Yö oli kauhea ja ei tämä aamukaan ole kovin hienosti sujunut. Liikuntakyvyn merkityksen huomaa aina vasta silloin, kun sen osittainkin menettää. Ainakin kolmen viikon lepo on edessä. Ei tarvitse Puolaan ottaa siis lasketteluvälineitä. Pikkuhiljaa sitten vesijuoksua ja kuntopyörää. Lisäksi jatkossa täytyy varmasti kuntouttaa ja parantaa (edelleen) lihaskuntoa varsinkin jaloissa.

Aamupalalla nauratti, että on meilläkin työnjako: Teemu urheilee ja minä saan kaikki urheiluvammat. Alkaahan tämä kyllä tympäistä, mutta minkäs teet! Joukkuekavereita kiittäminen, että hoitivat välittömästi kylmää ja Buranaa, sekä osasivat rauhoitella. Mutta se kannustaminen vasta saikin "tipan linssiin". Nyt on muuten Teemun vuoro toimia huoltajana.

4 kommenttia:

 1. Voi kökkö!!!

  Piti tulla oikein tänne katsomaan josko olisi tarkempaa tapahtumaraporttia, kun huomasin että huoltaja oli siitä maininnut.

  Munkin polvea sattui toi pelkkä tapahtumaketjun kuvaus, saati mikäköhän on ollut sun kipu livenä!!!!!

  Hurrrrasti tsemppiä paranemiseen, nyt vaan deeveedeetä koneeseen ja sohvalle lepäämään. Ja huoltaja tarjoilijan hommiin;)

  Hymyt.

  VastaaPoista
 2. Hymytyttö: Älä muuta virka! Iso kökkö! Tänään menen uudestaan lääkäriin, kun en oikein ole vielä luottavainen noihin hoito-ohjeisiin ja kuntoutuksen suunnitteluun, mitä siis ei edes ole. Vaarana kuitenkin on, että lumpio menee uudestaan paikoiltaan ja tämän haluaisin ainakin minimoida...

  Mutta Teemulla olikin appiukoltaan lainaamia sotaelokuvia (...), joten niitä kai minä alan katsoa. Toisaalta, voisinhan aina katsoa uudestaan Paon 1. tuotantokauden... Raportoin vaikeista päätöksistä myöhemmin.

  VastaaPoista
 3. Moi Arja!
  Ja tsemppiä paranemiseen. Mainitsit Teemun blogissa että on vakuutukset kunnossa. Saako udella, että millä tavoin olet urheiluvakuutuksen hoitanut. Itselläni on myös ilmeisesti ikäviä polvioperaatioita edessä, enkä itse ollenkaan ole varma vakuutuksen kunnossaolosta.

  VastaaPoista
 4. Jaakko: Moikka, ja kiitos kannustuksesta! Eli meillä (Salibandyliitto) kilpailulisenssiin kuuluu "urheiluvakuutus" Pohjolasta. Hoitokorvaus on 8500€ ja omavastuu tapaturmaa kohti on 70€. Itse joudun tässä tapauksessa ainakin konsultoimaan erikoislääkäriä sekä magneettikuvaus on luultavasti edessä. Kuvaus ja mahdollinen tähystys (maksu) hoituu erikoislääkärin lausunnon ja vakuutusyhtiön hyväksynnän jälkeen suoraan vakuutusyhtiön kautta.

  Ilkeitä juttuja yleensä nämä polvivaivat. Nykyään eri lajiliitoilla on erilaisia sopimuksia vakuutusyhtiöiden kanssa, ennen ne olivat melko yhtänäisiä. Triathlonissa (Suomessa) lisenssiin ei kuulu tapaturmavakuutusta... (Linkki: http://www.triathlon.fi//index.php?option=com_content&task=view&id=36&Itemid=53)

  Vakuutusasiat ovat muutenkin aina mutkikkaita. Selvitellä saa ihan ajan kanssa, jotta tietää, että mitä missäkin tilassa vakuutus kattaa ja mitä ei.

  Olen seurannut blogiasi jo kauan ja toivotan sinullekin selkävoittoa näistä "vammoista! :)

  VastaaPoista

Tämä on kommenttiystävällinen blogi, joten jätä omasi!