sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Ajattelitko deittailla triathlonistia? Tässä pienellä präntätty!

Täältä löytyy artikkeli/blogi, missä käydään läpi 10 syytä, miksi kenenkään ei pitäisi koskaan deittailla triathlonistia. En allekirjoita kaikkea, mutta inspiroiduin asiasta ja haluan kirjoittaa oman selonteon, jos nyt joku miettisi tällaista, aivan hullua mahdollisuutta.

8. Lomailu
Henkilökohtaisesti en ole käynyt 15 vuoteen rantalomalla. Siis sellaisella, jossa vaan ollaan, maleksitaan, syödään ja juodaan. Ja katsellaan nähtävyyksiä. Eipä silti, en ole ollut millään muullakaan lomalla, etteikö jotkut harjoituskamat olisivat olleet mukana. Mutta triathlon pelkästään on vienyt minut mm. Ruotsiin, Norjaan, Tanskaan, Hollantiin, Belgiaan, Saksaan, Ranskaan, Yhdysvaltoihin, Sveitsiin sekä Espanjaan. Se, että kaikki vuosilomat menevät urheiluun tarkoittaa usein myös sitä, että lomat vietetään samojen ihmisten kanssa. Toivottavasti siis tulet toimeen heidän kanssaan! 

7. Seurallisuus
Voin vain kuvitella, että millaista on olla triathlonistien kanssa (vaikka siellä lomalla), jos ei itse kuulu tähän "valittuun joukkoon". Jos et ole niin kiinnostunut siitä, paljonko verttiä oli viimeisellä lenkillä, mitä uutta on Wigglestä tulossa, miten hyvät tulokset nykyiset kiekot saivat tuulitunnelitestissä tai mikä oli kilometrivauhti juoksulenkin toisella neljänneksellä, saattaa partyparty-mieliala laskea tai ruokahalu dinnerillä kaikota. Usein triathlonistit eivät tunnista innostumistaan, joka saattaa vaikuttaa epäystävälliseltä käytökseltä, mutta mikä usein on vain söpöä lajinomaista käytöstä.

Pitkien lenkkien jälkeen triathlonisti usein makaa sohvalla ja katsoo televisiota. Melkeinpä mitä tahansa ohjelmaa. Härskeimmät syövät samalla muilta salaa karkkeja ja työntävät pussit ja paperit sohvatyynyjen väliin.

6. Ruoka
Jutussa todetaan, että triathlonistit syövät joko paljon tai sitten eivät ollenkaan. Tiedän tapauksia, joilla on ongelmia syödä ns. tarpeeksi, mutta itse kuulun tuohon ensimmäiseen joukkoon. Kerran ravintolassa tilasin makkaralautasen, jossa oli useampi erilainen makkara muine höysteineen. Tarjoilija varmensi vielä erikseen, että se on sitten aika iso annos. "Anna tulla vaan." Söin kaiken. Kun naispuolinen deittisi tilaa ruokaa ravintolassa, niin sopivaa on olla kommentoimatta asiaa mitenkään. Triathlonisteilla on myös yksi omituinen piirre, sillä yhtäältä me voimme pitää meteliä laadukkaasta hiilihydraatista ja seuraavana päivänä syödä banoffeeta surutta.

Mutta jos itse tykkää ruokailla säännöllisesti ja runsaasti, niin triathlonistin kanssa se onnistuu.

5. Myöhästely
Ei pidä hämmästyä, jos triathlonisti tulee aamulenkin jälkeen treffeille tunnin myöhässä. Tämä on ominaisuus, jota en itse käsitä enkä tietenkään itsestäni tunnista. Turha on kuitenkaan tämän varoituksen jälkeen parkua, kun olet tehnyt ruoan ja odottanut deittiäsi useamman tunnin. Se lenkki oli vaan saatava ajettua ja uinti uitua, mutta tosiasiallinen syy on se, että taas on jääty suusta kiinni. Katso kohta 7 uudestaan.

Tähän liittyy myös se, että kivat juhlat tai illanistujaiset sekä leffat ja ravintolareissut pitää ajoittaa niin, että lenkin saa tehdyksi.

4. Vaatteet
Triathlonistilla on oikeasti päällä aina farkut ja huppari sekä lenkkarit/tennarit. Jos hyvin käy niin miehellä voi olla neule ja naisella trikoohame (muuten siis samat). Päässä on beanie tai lippa. Aurinkolaseina käytetään urheilulaseja. Usein myös jumalattoman iso kello on ranteessa.

3. Tavarat
Tavaraa on ihan helvetisti. Pientä ja isoa. Puhdasta ja kuraista. Hikistä ja raikasta. Juomapulloja kaapillinen, urheiluravinteita toinen, lenkkareita joka puolella ja pyörät makuuhuoneessa. Mieti nyt, kolme lajia.

2. Ystävät
Niitä ei nähdä, jos niitä on saatu joskus hankittua. Paitsi tietysti heitä, jotka ovat pyöräpourukoissa, altaassa ja leireillä (eli niillä lomilla). Triathlonistilla voi kuitenkin olla tästä huono omatunto, aina kun sille on aikaa, joten toivoa on. Työn kautta tutut ovat onnellisessa asemassa, koska saavat nauttia (väsyneestä) seurasta työajan verran.

Joten jos et siis tapaa deittisi lapsuudenystäviä tai vanhoja opiskelukavereita, niin selitys löytyy tästä.

1. Arki
Jos suhde etenee, niin jossakin vaiheessa arki tulee vastaan. Arki triathlonistin kanssa on täynnä suunnittelua, kalenterimerkintöjä ja suorittamista. Ruokaostokset suunnitellaan pitkien treenien mukaan, lapsien kuskaamista mietitään joka päivä ja herääminen kello 5.15 voi olla ihan normaalia. Seuraavan päivän lenkkiä voi suunnitella edeltävän illan. Kesälomia tahdittaa kisoja varten keventely, kisat ja niistä toipuminen. Jos siis omaat itse jonkin, minkä tahansa harrastuksen, niin varustaudu amerikkalaisen hääsuunnittelijan organisointikyvyillä (näin olen teeveestä joskus ymmärtänyt, että heillä tätä taitoa on).

Lopputulos
Nyt kun olet tietoinen näistä erityispiirteistä ja pystyt nämä hyväksymään, niin ei ole mitään syytä miksi et deittailisi triathlonistia!

5 kommenttia:

 1. Toi tavarajuttu pätee meilläkin. Tosin fillarit on työhuoneessa. :) Mä en deittaile triathlonistia vaan ultrajuoksijaa, joka vähän puuhastelee triathloneja mun seuraksi (mutta listasi pätee silti). Musta siinä lisäravinnekaapissa ihan parasta on se, että se täyttyy ihan itsekseen. Mä en muista, koska olisin itse tilannut viimeksi Wigglestä jotain - ei mun tarvii. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis tämä listahan pätee myös minuun! :D Mutta iloitkaamme tosiaan näistä hyvistä puolista arjessa, eli ravinteet saavat tulla jatkossakin itsekseen kaappiin!

   Poista
 2. Triathlon ei tosiaan ole niille pareille (tai sille puoliskolle), joka haluaa ns. "viettää aikaa" toisen kanssa. Joko toinen on kotona tosi väsynyt, tai pois kotoa paraikaa väsyttämässä itseään :)

  VastaaPoista

Tämä on kommenttiystävällinen blogi, joten jätä omasi!