perjantai 2. tammikuuta 2015

Yhteenveto vuodesta 2014

Hyvää loppuvuotta 2015 vaan kaikille! Sattuneesta syystä vuoden 2014 yhteenvetäminen ei ollut mitenkään aktiivisesti mielessäni, vaan teen sen nyt pari päivää myöhässä. Keskiviikkona sain polvesta tikit pois ja samalla tuli todettua, että polvi taittuu nollasta sataan asteeseen tässä kahden viikon kohdalla. Yleisenä tavoitteena on, että eturistisideleikkauksen jälkeen kolmen viikon kohdalla polvi taittuisi 90 asteen kulmaan. Oikein hyvällä mallilla olen siis tämän polveni kanssa, joskin yksi yö näin unta, että olin lihonut 12 kiloa (tarkkaa) ja seuraavana, että olin juoksemassa... Pieniä kolotuksia esiintyy, mutta turvotus on pääosin poissa. Istuminen ns. normaalisti ei kuitenkaan tunnu kovin hyvälle, koska polvea alkaa kolottamaan. Johtunee siitä, että se koukistus (ja koko kuntoutus) on kuitenkin vielä niin alkutekijöissään.

Mutta se (urheilu)vuosi 2014.


Sehän oli aivan mahtava vuosi! Maijan kanssa ajettiin kahden naisen porukalla Pirkan pyöräilyn 217km ja osallistuin Rykäsyihin. Olin Sääksessä kolmas ja kausi sai mukavan startin sekä pieni ajatus tasonnoususta kävi mielessä. Alkukesä oli tosi kylmä ja avovesiuinnit sai tehdä melko rapsakassa kelissä. Sitten koitti suuri päivä ja Frankfurtin Ironmanilla paransin reilusti ennätystäni, joskin jäin 7 sekuntia 12 tunnista. Mutta kuka näitä muistaa! Sitten kesä vielä huipentui Tahkon puolimatkan kisaan, jossa paukuttelin todellista ennätysvauhtia sarjani voittoon ja olin kokonaiskisan viides. Lisäksi pärskäytin juosta maratonin aikaan 3.42.

Harjoitustunteja kertyi 363 tuntia ja tämä ei sisällä venyttelyjä, hierontoja, ristiriipuntoja tms. Kai minulla salaisena haaveena on saada se 400h rikki, mutta enemmin keskityn niihin hyvin tehtyihin harjoituksiin, jotka mahdollistivat kesän mielettömät tuloksetkin. Harjoitteluni on rakennettu perheellisen arjen ympärille, eli hyödynsin työmatkaani runsaasti. Vajaat 9km suuntaansa oli hyvä beissi (niin kuin base) juoksulle ja oli erityisen aikatehokasta. Sama juttu tavallaan pyörällä, kun maasturilla veivasin ympäri pääkaupunkiseutua all-year-round. (Itsehän pidän työmatkatempossa pakkasrajana -20 astetta.)

Uin 85km (vuonna 2013 46km), pyöräilin 3900km (1700km) ja juoksin 784km (862km). Suluissa siis vuoden 2013 määrät, mutta silloinhan lähdin vuoteen 6kk ikäinen Irongirl kainalossa. 

Irongirl puki vuodenvaihteen juhlavaatteet minulle...

Ehkä olen vähän hullu, mutta en ole vielä perunut tai muuttanut kesän 2015 kisakalenteria. Finntriathlon sarjasta on tarkoitus tehdä 3/4 ja elokuun lopussa on sitten Kööpenhaminan Ironman. Kuntoutuksen ehdoilla luonnollisesti mennään, sillä ei ole mitään hinkua pilata tätä ja joutua pahimillaan uudestaan tähän tilanteeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä on kommenttiystävällinen blogi, joten jätä omasi!