maanantai 14. maaliskuuta 2011

400m

Viime viikko oli lepoviikko, tosin sainhan tällekin viikolle kisastartin, sillä HelTri Cup alkoi 400 metrin uinnilla. En ole oikeastaan lainkaan treenannut tuollaista matkaa, ainoastaan vinstan vetoja eri vauhdeilla. Tosiasiassa minulla ei ollut kovinkaan hyvää käsitystä mahdollisesta vauhdistani, mutta alle 10 minuutin aikaa odotin joka tapauksessa. :) Ja ihan hienostihan se meni ilman verraa, sillä kello pysähtyi ajassa 7min40sek. Jaoin voimani oikein ja satasen väliajat olivat suhteellisen tasaiset ja lopussa pieni kiristys. Seuraavalla kerralla vähän kovempaakin uskaltaisi mennä. Mutta hauskaa oli.

Mikä taas ei ole niinkään hauskaa, on tuo talvicyclocrossailu. Tai on se tavallaan hauskaa, mutta olen siinä onnettoman hidas ja varovainen. Kesällä sama matka taittuu puolet nopeammin! Suurin hyöty siinä on kuitenkin se, että se parantaa huomattavasti pyöränkäsittelytaitojani ja opin olemaan rohkeampi, koska on pakko ajaa eikä hissutella. Eron huomaa jo päivän aikana siten, että aamulla töihin mennessä meno on arkaa, mutta jo takaisin tullessa matka taittuu nopeammin. Teemu antoikin mahtikäskyn, että nyt ennen leiriä (enää 11 päivää) pitää ajaa pyörällä niin paljon kuin mahdollista.

Viikonloppuna oli GoExpo-messut ja fillaripuolihan siellä tietenkin kiinnosti. Scorpionit näyttivät pistäviltä (heh heh) ja koska "halavalla sai", niin tulipa ilmoittauduttua Pirkan Pyöräilyyn (217km) kesäkuussa. Viimeinen pitkä rypistys ennen Sveitsiä! Toivottavasti se tulee olemaan "confidence boost", eikä päinvastoin... :D Siis tämä oli suunniteltu ohjelmaan joka tapauksessa, mutta messuilla sai jonkun euron alennusta...


Lepoviikon treenit:


Maanantai: lepo
Tiistai: trainer 45' + kuntopiiri 15̈́'
Keskiviikko: lepo
Torstai: kuntosali 60'
Perjantai: ap: uinti 1km/30' ja ip: trainer 30' + kuntopiiri 15'
Lauantai: ap: juoksu 40' (talven ensimmäinen!) ja ip: HelTri Cupin uinti 400m
Sunnuntai: trainer 60'


Total: n. 5h

7 kommenttia:

 1. No mutta jos alennuksella saa, niin silloinhan se on silkkaa säästöä! Yleensä kyllä tätä (naisen)logiikkaa käytetään niihin kenkäyms. ostoksiin mutta ostos ku ostos ;)

  VastaaPoista
 2. Minä taas pistin työmatkapyöräilyn hyllylle vähäksi aikaa. On niin pirun kuraista iltapäivemmällä kelien lämmetessä. Tiet pehmeät ja välillä 15cm syviä lätäköitä. plah.

  VastaaPoista
 3. Neiti S: Heh, totta. Vähän menee kummallisesti nämä minun ostokset! :)

  Jupis, tuo on muuten niin totta. Aamulla jäistä ja illalla kuraista. Välillä on koko tien leveydeltä laineita, ja siihen ei oikein uskalla ajaa, kun ei tiedä mitä ei näe. :(

  VastaaPoista
 4. Toi pyöränkäsitelytaito on hyvä pointti talvipyöräilyssä. Ootko tehnyt jotain pyöränkäsittelyharjoituksia koskaan?

  VastaaPoista
 5. Pia, en ole tehnyt, mutta olen miettinyt, että nyt uuden tempopyörän kanssa voisi tehdäkin. Menisi jonnekin isolle alueelle (tyhjä teollisuuspiha / parkkipaikka jne.) ja tekisi harjoitteita. Esimerkiksi tuossa Going Long (Friel & Byrn) kirjassa on harjoituksia ihan tuota käsittelyä varten!

  VastaaPoista
 6. Alkoi muuten kiinnostaa: Millaisia on pyöränkäsittelyharjoitukset? Tekis varmaan aika hyvää opetella sitäkin hommaa.. Tosta teollisuuspihasta tulee jotenkin mieleen jotain autokoulun kakkosvaiheen tyylistä, paitsi että auton sijasta ajetaan pyörällä :D

  VastaaPoista
 7. Mä voisinkin kirjoittaa noista harjoituksista seuraavaksi! Mutta autokoulua se muistuttaa, ilman peruutuksia! :D

  VastaaPoista

Tämä on kommenttiystävällinen blogi, joten jätä omasi!