tiistai 3. maaliskuuta 2009

Kysymys:

Mitä kaupunginosaa suosittelisitte triathlonisteille, jotka muuttavat Helsinkiin? Tai onko jotain muuta, esimerkiksi vinkkejä tai neuvoja, joita haluaisitte tällaisessa tilanteessa oleville henkilöille antaa?


Teräsmies ja Rautarouva ottaa kiitollisina kaikki vinkit vastaan! ;D

15 kommenttia:

 1. Siis tarkoittaako tuo, että työnhaku tuotti tulosta?

  VastaaPoista
 2. Wohoo! Onneksi olkoon!

  Kaupunginosa-asiaan en osaa kantaa mutta kannattaa aloittaa siitä, että määrittelette halutut neliöt ja mahdollisen maksimihinnan ja alatte katsomaan, kuinka kauas pitäisi muuttaa ;)

  Noin muina vinkkeinä, että
  * mikäli on tarkoitus kulkea julkisille töihin, kannattaa vähän tsekkailla potentiaalisen asuinpaikan kulkuyhteyksiä, lyhyeenkin matkaan saa uppoamaan paljon aikaa huonoilla yhteyksillä
  * kannattaa kokeilla laittaa Hesariin ilmoitus, koska monikaan itse vuokrauksen hoitava vuokranantaja ei halua hirvittävää puhelutulvaa vuokralaiskandidaateilta (toimi eräällä kaverillani vasta hyvin)
  * kannattaa tsekkailla myös Helsingin yliopiston ilmoitustori, kauppakorkean forum yms.
  * jos mahdollista tulla esim. muutamaksi päiväksi paikan päälle etsiin asuntoa, suosittelen, toimii tod. näk. paremmin kuin etänä etsiskely (ainakin jos joutuu menemään johonkin yleiseen näyttöön)
  * jos työpaikka on vakituinen, muista korostaa asiaa ;)

  Ja eikun metsästysonnea ;)

  VastaaPoista
 3. JESSSS! Tosi siistiä!
  Tervetuloa etelään,nyt ei ainakaan enää voida olla törmäämättä;)

  ...ja mitä tulee tohon asuntoasiaan, mehän sen saman asian kanssa pähkäiltiin tossa viime vuoden puolella. Ja on kyllä niiiiiiiin totta mitä neiti S sanoi, tota sijaintia kannattaa kyllä tarkkaan miettiä.(menee meinaan hermot tuhat kertaa pikkukaupungin ihmisellä kun on tottunut että viiden minuutin fillaroinnilla pääsee mihin vain...)
  Ja itselläni myös lenkkimaastot lähinurkilla on se the juttu(ja olettaen myös teillä). lenkit raitiovaunujen keskellä ei vaan nappaa...

  mut kerran vielä onnea siis, vitsi kun tulikin iloiseksi kun kuulee että kolleega löytää alan hommia!!!!

  VastaaPoista
 4. juu, ja siis se olin minä,unohtu vaan toi nimimerkki...jos et nyt jostain syystä arvannut:)

  ht

  VastaaPoista
 5. Kiitos! Ei sitä savolainen voi noin hyviä uutisia suoraan sanoa! :D

  Todella hyviä vinkkejä! Erityisesti tuohon asunnon hankintaan. Ilmoitus Hesarissa on toiminut myös yhdellä kaverillani aikaisemmin.

  Hauskaa, kun on lukenut Neiti S:n ja ht:n vaiheita opinnoissa ja sittemmin työelämässä, niin perässä sitä vaan tullaan. Onhan tämä aikamoinen lottovoitto, että alantöitä saa tähän maailman aikaan ja vielä näin jouhevasti! Neidit tietänette asian tärkeydenn yleisestikin! :D

  VastaaPoista
 6. Onnittelut työpaikan johdosta ja tervetuloa etelään! Tuo asuinalue riippuu lähinnä omista mieltymyksistä ja tilanteesta. Kannattaa tosiaan harkita ainakin tuota työmatkan kestoa. Jos nimittäin joutuu vaihtamaan kulkuneuvoja monesti niin siinä se treeniaika sitten menikin.. Pyöräilystä puolestaan sen verran että kantakaupungista kestää keskimäärin n. 40min pyöräillä kehäIIIn ulkopuolelle rauhalliselle maantielle, joten jos autoa ei ole käytössä niin maantielenkkien kannalta on kyllä mukavampi asua jossain hieman kauempana keskustasta. Muuten kyllä liikuntapaikkoja kuten uimahalleja ja kuntosaleja löytyy vähän joka suunnalta.

  VastaaPoista
 7. Onneksi olkoon!

  Ikävä kyllä asuntojen hinnat täällä stadissa on tunnetusti aika roimia esim Kuopioon verrattuna.

  Ite halusin pari vuotta sitten Kallion hulinasta
  rauhallisemmalle alueelle hyvien liikuntaoptioiden äärelle-> kämppä löytyi Meilahdesta. Uimahalli ja keskuspuiston lenkit lähellä.

  Nyt varmaan katsoisin uutta hitusen etelämmästä niin ei tarvitse katella Tukholmankadun liikennettä tai sit Ruskeasuolta.

  VastaaPoista
 8. Perttu: Kiitoksia onnitteluista! Ok, hyviä pointteja. Itselleni 40 minuuttia suuntaansa olisi jo ihan hyvä lenkki sinänsä... Autohan meillä on, ainakin jonkinlainen, mutta työmatkat olisi tarkoitus kulkea julkisilla ja ehkäpä pyörällä.

  Jupis: Kiitos! :) Hinnat ovat tosiaan "hieman" toisia, 700 euroa olen ajatellut katoksi. Saa sitten nähdä, mihinkä se lopulta asettuu. Miten keskuspuistossa riittää ja on lenkkipolkuja? Kysymys vaikuttaa vähän hoopolta, mutta sieltä(kin) päin olemme katsastaneet vuokra-asuntoja.

  Kuten jo sanoin aikaisemmin, kaikki neuvot otetaan ilolla vastaan!

  VastaaPoista
 9. Keskuspuisto kokonaisuudessaan on täynnä lenkkipolkuja siitä Laaksosta pohjoiseen aina Vantaalle saakka, joten ehdottomasti paras paikka juoksemiseen ja siellä voi melkein luulla olevansa metsässä. Tosin kyllä muitakin juoksureittejä keksii, esim. Lauttasaaressa ja Espoon suuntaan on hyvä juosta kuten myös idässä Viikin suunnalla.

  VastaaPoista
 10. Hmm... olin myös pari vuotta sitten yhden kesän-alkusyksyn evakossa Pohjois-Haagassa. Ihan kivaa seutua sekin ja K-puisto & Pirkkolan Urheilupuisto uimahalleineen vieressä.
  Hinnatkin on reippaasti maltillisemmat kuin täällä kantakaupungissa.

  VastaaPoista
 11. Mites asunnonmetsästys on edistynyt? Oman alan työpaikan merkitystähän ei voi väheksyä, etenkään näinä aikoina. Meillä töissä tuskaillaan tällä hetkellä kesäreiden rahoituksen kanssa, jos rahaa ei ole, jää osa töistä tekemättä. Onneksi se on pomojen päänsärky ;)

  Ensimmäinen yt-neuvotteluissa kenkää saanut realisoitui omassa tuttavapiirissä juuri joulun alla. Onneksi viime aikoina näitä iloisia uutisia työnhakurintamalta on tipahdellut viime aikoina varsin tiuhaa tahtia, mikä on varsin yllättävää näinä aikoina.

  VastaaPoista
 12. Onnittelut työpaikasta!

  Toisaalta annan ehkä soraäänen onnittelujenkin joukossa... Itse olen asunut 30v Hesassa ja 16v Etelä-Karjalassa ja kyllä kokonaisuuden huomioon ottaen en lähde takaisin pääkaupunkiseudulle, ellei tule pakko tms. "pakko"... Huonompaa siellä on ne kalliit hinnat, välimatkojen pituus, ja harjoittelupaikat vaihtelevat lajien mukaan (teidän tapauksessanne voivottelen hiihtoharrastuksen todella huononevia mahdollisuuksia Savon mahdollisuuksiin nähden). Mutta kaikkeen sopeutuu... :)

  VastaaPoista
 13. Ps. Hiihtoharrastuksen takia Vantaalle putken lähelle tai Hesaan Paloheinään (ei putkea mutta latu tekolumella, jos sää antaa myöten). Varsinaiset hiihtäjät voivat antaa vielä tarkemmat ohjeet ja suositukset!

  VastaaPoista
 14. Perttu ja Jupis ovat antaneet paljon hyviä vinkkejä ja niiden pohjalta ollaan asiaa pohdittukin. Haagan suunta olisi otollinen myös siinä mielessä, että työpaikka sijaitsee "lähistöllä".

  Asunnon aktiivinen hankinta on vielä alkavan viikon hieman jäissä, sillä kuten jo todettuakin, niin paikan päällä asia on hoidettava. Ensi sunnuntain Hesarissa pitää ilmoitella, jos mitään varteenotettavaa ei ilmaannu.

  Hiihto jää nyt sitten tulevaisuudessa tosiaan vähemmälle, tosin asia koskettaa varmasti enemmän Teemua kuin minua, vaikka olen tänä syksynä ja talvena taas asian suhteen aktivoitunut. Kuitenkin, ei kai kukaan kilpaile triathlonissa ja asu Suomessa? ;D Itseäni, tällainen erilajien multiharrastaja kun olen, pääkaupunkiseudun lajitarjonta viehättää. Talvihuveja päivän päätteeksi tulee kuitenkin varmasti ikävä...

  VastaaPoista

Tämä on kommenttiystävällinen blogi, joten jätä omasi!