tiistai 22. heinäkuuta 2008

Uusia triathlonisteja ja selityksiä

Kuopio Triathlon saatiin vedettyä läpi aivan loistavassa säässä ja yleisöäkin oli paikalla mukavasti läpi koko päivän. Perjantaina oli Teemun pitämä triathlonkoulu lapsille, mikä olikin houkuttanut paikalle mukavan joukon eri ikäisiä triathlonistinalkuja. Lapset kuuntelivat tarkkaavaisesti ja niin päästiin harjoittelemaan vaihtoja ja kolmen lajin suorittamista. Näytti siltä, että sekä lapset että Teemu tykkäsivät.

Belgiaan suunnataan ensi viikolla. Antwerp Ironman 70.3 kisataan sunnuntaina 3.8.2008. Erikoislisää tähän kisaan tuo ystävämme Juan, joka osallistuu nyt toista kertaa triathlonkilpailuun. Ensimmäinen kerta oli vuosi sitten Joroisilla pikamatkan muodossa. Nyt tämä Puolassa asuva espanjalainen TJ aikoo suoriutua urakastaan alle 5,5 tunnissa. Ehdoteltiin kyllä hänelle tuota CEO Challenges -malliakin, jos vaikka Havaijille mieli joskus tekisi! Juan on joka tapauksessa yksi niistä, joka on saanut pahan TRIkärpäsen pureman. Ja tunnetusti siihenhän ei tehoa mikään lääke.

Rakas mieheni oli lainannut minua blogissaan, mutta ehkä hieman ajatukseni unohtaen... Kannustin(!) kyllä juoksun kasaan saamisen kanssa, mutta selittelyä en harrasta! :D

Viikonkysymys: Miksi pyörä pitää tuoda sisälle, kun lenkin aikana on satanut vettä ja rapaa lentänyt siten, että runko on kuoruttunut kyseisten aineosien sekoituksella? Vastaukset kommenttiosastolle! Auta TRIvaimoa ymmärtämään!

18 kommenttia:

 1. Vastaus: pyörä on niin arvokas, ettei sitä voi jättää muualle. Kun siihen ei kuulemma lukkoakaan voi laittaa!

  Itse ostin jo pyörälle oman maton, jonka päällä on sen paikka. Katsos, kun ei sitä koiraakaan ole, jolle voi sanoa: "paikka".

  Ps. Itsekin innostuin ja loin blogin, http://toinenlaji.blogspot.com/
  Sieltä voi lukea minun ensimmäisestä (voittokkaasta?) pyöräilystäni...

  VastaaPoista
 2. Totta, arvokas pyörä kyllä on. Oma matto onkin hyvä idea! Meillä on vain se ongelma, että sille matollekaan ei oikein ole tilaa...

  VastaaPoista
 3. Olen minäkin jo muuttanut huonekalujen järjestystä tuon pyörän paikan takia, ja sopivan etsintä jatkuu... Tänne ylös kerrostalossa me aiomme pyörän/pyörät kantaa - tulevaa rapaongelmaa kyllä mietin minäkin jo etukäteen. Kun olisikin joku paikka, jossa suihkuttaa. Tuo matto on se ensimmäinen ratkaisu - onpahan ainakin se "paikka", eikä pyörä sijaitse rapoineen milloin missäkin!

  Mtähän muut ovat keksineet tähän kysymykseen? Minullekin kelpaa vielä vinkit..

  VastaaPoista
 4. No höh... pyörä pitää tuoda sisälle saakka, koska eihän se itsekseen puhdistu. Itse olen myös kerrostalon asukki (silloin kun joskus olen kotona) ja kurakelin sattuessa kävelen suoraan suihkuun. Kyllä, pyörä mukana. Ensin suihkutus pyörälle, märät&kuraiset vaatteet suoraan pyykkikoneeseen ja lopuksi itse suihkuun. Hiemanhan siinä saattaa rapaa lennellä ympäriinsä ja viimeiseksi urakaksi jää yleensä pesuhuoneen pesu:(
  Eihän tuo mikään ihanteellinen toimintamalli ole, mutta tällä hetkellä ainut mahdollinen.

  Toinen vaihtoehto on ajaa vain kauniilla säällä, mutta siinä tapauksessa lenkkejä saattaa kertyä aika vähän kesän aikana (vrt. tämän suven säät)

  Eli kärsi, kärsi...kyllä oot nauttinutkin!

  VastaaPoista
 5. Hyvä! Mutta seuraava kysymys ehkä kuuluukin sitten, että kuinka saada mies toimimaan siten, että saattaisi vaikka ottaa sen pyörän tosiaankin sinne suihkuun mukaan! :D Ja esimerkillistä on myös lenkkikamojen laittaminen suoraan pesukoneeseen!

  Kyllä, Suomen kesässä pitää ajaa säässä kuin säässä, jos meinaa ylipäätänsä ajaa.

  "Nautin, nautin... kyllä oon kärsinytkin!" ;D

  VastaaPoista
 6. No eihän sitä arvokasta "työvälinettä" voi heitteille jättää tietenkään...

  Sun täytyy alkaa vaivihkaa markkinoimaan ideaa siitä, että olisi paljon helpompaa puhdistaa se rapainen pyörä heti kun tulee kotiin eikä sitten joskus ;)

  VastaaPoista
 7. Arja, tuon heittämäsi jatkokyssärin suhteen olen totaalisen neuvoton. Mutta, jos saat siihen vastauksen, niin kerro ihmeessä. Se tulisi olemaan kullanarvoinen vinkki. Papin edessä on tullut luvattua, että "niin myötä- kuin vastamäessäkin" ja ainakin meillä tuollaisissa pyykkäystilanteissa miehellä koittaa aika nopsasti se vastamäki. Eli olis kannattanu rajata diiliä tehdessä joitakin asioita pois...
  Aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta:)

  VastaaPoista
 8. Neiti S: Eihän sitä tietenkään voi heitteille jättää! :D Tuo markkinointihomma voi olla yllättävän kinkkinen homma! :D Kova kohdeyleisö...

  Tiina: Kaikkea sitä ihminen lupaileekin! Mutta niin on tullut tehtyä. :) Vai koittaa nopeasti pyykkäyksen edessä vastamäki?! :D Kuulostaa jotekin niin tutulta! Vastauksen kysymykseeni julistan kaikille, mutta epäilen sen löytymistä... Ainakaan ensimmäinen 10 vuotta ei sitä vastausta ole tuonut tähän tapaukseen! :D

  VastaaPoista
 9. Onneksi ette harrasta moottoripyöräilyä! pitäskö sekin arvokas pyörä aina tuoda sisälle saakka!;) joopa joo onhan siinä sentään lukko.
  Parveke jos on niin se hieman helpottaa pyörän säilytystä, mut sitten tulee se ongelma ettei parvekkeella enää mahdu nauttimaan auringonpaisteesta oluen kera kun se on täynnä urheiluvehkeitä...mut eihän urheilijat muutenkaan olutta koskaan juo;)

  VastaaPoista
 10. Espen: Olit ensimmäinen mies, joka "uskalsi" laittaa lusikkansa tähän soppaan! :D No onneksi ei moottoripyörä nökötä sängyn vieressä ja toinen olohuoneessa, kolmas sitten ties missä...

  Varsinkin, kun meillä on tuo ns. ranskalainen parveke, niin pyörän laittaminen sinne olisi vähintäänkin arveluttavaa! :D Mitään olusia sinne ei ainakaan sitten sovi nauttimaan, jos joku niin sitten sattuu tekemään! ;D

  VastaaPoista
 11. Mikä tuo kysymys nyt on;) Olenhan minä jo tehnyt niin paljon myönnytyksiä, että ainoastaan uusin pyörä nukkuu sängyssä ja muut ovat sängyn vieressä :D

  Rapainen pyörä pitää nostaa kuivumaan ja kukapa sitä rakasta pyöräänsä jättäisi ulos kylmään, sisällä sen on paljon parempi. Sitäpäitsi tippunut kura on kaikki kotiin päin ja kuiva kura lähtee kun pikkuisen rätillä räpsäyttää.

  VastaaPoista
 12. Niin Teemu. Jos kaadut naamallesi kuralätäkköön, niin pesetkö sen mieluummin pois vedellä mahdollisimman pian vai annatko kuivua ja räpsäytätkö sitten seuraavana päivänä vain rätillä?

  *kippurassa naurua* Lukijat, ymmärtänette ongelmani! :D

  VastaaPoista
 13. Ymmärtänen! :D Onko niin, että toiset vain eivät välitä vaikka eläisivät vähän ravassa...

  Tiinan vastaus on kyllä hyvä: niin se asia hoidetaan, suihkuun vaan sekä pyörä että ajaja. Hienointa olisi, jos se pyörän suihku olisi jo pihassa. Parvekekin on hyvä paikka, paitsi että usein sinne parvekkeelle joutuu kulkemaan koko huushollin läpi ja jos ei sitä pyörää ole suihkuttanut niin...

  VastaaPoista
 14. Voi pyhä yksinkertaisuus. Ei ole suomalaisilla naisilla kovin huonosti asiat kun pitää jostain kuraisista pyöristä, pyykkäämättömyydestä yms. valittaa. Naisen tehtävähän on huolehtia miehestään, koska meistä ei itse siihen ole! Joten jos arvon rouvat (tai neidit) nyt vaan toteuttaisivat omaa luontoaan ja huolehtisivat miestensä jätöksistä!

  VastaaPoista
 15. Niin ja tuon edellisen viestin kirjoitti Mr ulkoistettu muutto... Tuli meinaan jo feed backiä että vain nössöt kirjoittaa anonyyminä!

  VastaaPoista
 16. Mr. Ulkoistettu muutto: Ei ole huonosti ei! ;D Ja kyllä teistä "siihen" on, kunhan vain oikein kovasti yritätte!

  Ja on totta, että vain nössöt kirjoittelevat nimettöminä! ;)

  VastaaPoista
 17. Nyt taidat Arja L luulla meistä liikoja, ei ladalla nyt sentään kuuhun!

  Ja erästä entistä hiihtäjä suuruutta siteeraten (hieman muunneltuna) "Teemme kyllä parhaamme, mutta katsotaan mitä (älytöntä) siitä seuraa"

  VastaaPoista
 18. No se on totta, ettei Ladalla mahdottomia. Minulta nyt vielä toistaiseksi löytyy luottoa... :)

  VastaaPoista

Tämä on kommenttiystävällinen blogi, joten jätä omasi!