tiistai 12. lokakuuta 2010

Menopelejä

Tähän syksyyn lähdin pari vähän suurempaa hankintaa mielessäni. Ensinnäkin ensi kesän koitoksia varten ostoslistalla oli tempopyörä ja työmatkatempoa varten halusin vaihtaa Teemun vanhan, etujoustolla varustetun Kona-maasturin cyclocrossariin. Cyclolle vaatimuksia asetti se, että luovun samassa rytäkässä maantiepyörästäni, joten kiekkojen piti olla helposti vaihdettavissa eikä esim. levyjarrut tulleet kysymykseen. 

Viime keskiviikkona sain kotiin Larun Pyörästä Focus AX 2 2011 kaunokaisen. Täytyy kyllä sanoa, että en ymmärrä, miksi en ole aiemmin tehnyt tätäkin hankintaa! Ajoasento on aivan mahtava ja pyörä toimii kuin unelma. Mitään huonoa sanottavaa ei vielä ole tullut vastaan (tosin eihän sitä aina tarvitse ollakaan)!

CC tutustumassa uuteen elinympäristöön.

Eilen kävimme sitten noutamassa menestyksekkäässä käytössä jo(!) olleen Scorpionin (linkki Storeen, kun Bikesin sivusto ei ole pystyssä) Urophoniuksen kotiin. Täytyy sanoa, että ensi kesänä vauhti ei ole kiinni ainakaan pyöristä... :)

TT ottaa rauhallisesti.

Mutta on tässä tapahtunut muutakin! Viime viikonloppuna kisattiin partiotaitojen suomenmestaruuksista Lohjalla Via Custus-kisassa. Täytyy sanoa, että enpä olisi uskonut Lohjan seudun olevan noin mäkistä! Reitin pituus on maksimissaan noin 28 km, mutta suunnistuspummit ja muut kiertotiet vaikuttavat kyllä oman osansa asiaan. Lisäksi kisat kestävät yön yli, eli lauantain ja sunnuntain vastaisena yönä tuli nukutta 2 tuntia. Isot pojat sanoivatkin (siis ei partiolaiset), että kisat kuulostavat armeijalta, ilman jatkuvaa odottelua. Odotella ei tosiaan tarvitse. Joukkueemme, jonka kanssa olimme viimeksi kisoissa noin 10 vuotta sitten, sijoittui hienosti SM-12. Itse pääsin tekemään todella mielenkiintoisen tehtävän kello 02.00 suoritetulla rastilla, kun sain vetäistä pintapelastuksessa käytettävän kuivapuvun päälleni ja ampaisin pelastustehtäviin. Mukavia muistoja tuli mieleen ja saatiin niitä taas muutama lisää. Polveni ei pitänyt mäkien alituisesta alastulosta ja asfaltilla kävelystä, joten nyt ilmeisesti patellajänne on ärtynyt. Pari päivää uintia ja kevyttä pyörittelyä fillarilla, niin eiköhän homma taas lähde käyntiin.

Ensi viikolla onkin sitten Helsinki Triathlonin syysleiri Vierumäellä!

4 kommenttia:

 1. Hienot pyörät, kyllä kelpaa ajella!

  Mullakin on partiomenneisyys, mutta viimeisimmästä kisasta taitaa olla aikaa jo reilusti yli 20 vuotta... Onnittelut hienosta sijoituksesta!

  Hauskaa tri-leiriä!

  VastaaPoista
 2. Kelpaa! Hih! :) Nyt on kyllä hankinnat tehty seuraaviksi vuosiksi...

  Kiitos! Onko sinulla ollut ajatuksia palata PT-kisojen maailmaan? Täytyy kyllä sanoa, että aika hauskaa oli.

  Toivottavasti leirillä myös on jälleen hauskaa.

  VastaaPoista
 3. huikeeeta, onpas joulu tänä vuonna aikaisin!!!! ;) Kyllä kelpaa!

  Me vaihdettiin mulle viime kesänä täysjousto ja olin täysin varma että juu, kyllä tässä mulle pyörää on,mettässä pysyn. Dee oli vähän että odota vaan...no niinpä.Tämä kesä menikin sitten cc:stä haaveillen,eli ei tää sun kirjoitus varsinaisesti helpottanut sitä kuumetta... Me hankittiin just uus urheiluvälinevarasto (lue:koti varastolla) joten kyllä sinne lisää täytettä tarvii saada;))


  toivottavasti ärtynyt jalka tokenee nopsaan!

  ht

  VastaaPoista
 4. Nyt on joulu, kyllä! :)

  Heh heh, näinhän se menee! Ooh, teillä on siis kodilla varustettu varasto! ;D Mekin isonnettiin kotia, mutta oma varasto jäi vielä odottelemaan parempia aikoja. Nyt ei kuitenkaan pyörät olet sängyn vieressä, vaan siististi järjestyksessä.

  Varasin lääkärin varmuuden vuoksi perjantaille, jos polvi ei ala paranemaan. Toivottavasti kuitenkin menisi nopeasti ohi...

  VastaaPoista

Tämä on kommenttiystävällinen blogi, joten jätä omasi!