tiistai 8. kesäkuuta 2010

Triathlonbuumi

Tänään aloitettiin Helsinki Triathlonin Rykäsyt Vantaan Kuusijärvellä. Ja osanotto oli aivan uskomatonta. 57 triathleettia lähti kisaan ja kymmenkunta veti matkan kilpailun ulkopuolella, vaikka olisivat hyvin voineet kisatakin. Ministeri Stubb lähetti kisaajat matkaan ja itse olin jälleen kellokaisana. Mutta luvalla voin varmasti sanoa, että Suomessa on aivan mahtava triathlonbuumi! Koko piäkaapuntiseuvun triathlonkerma oli kokoontunut viileään kesäiltaan kisaamaan, tapaamaan lajitovereita ja pitämään hauskaa.

Tapahtumia on riittänyt myös muuten. Päätettiin ottaa yksi aikuistumisaskeleista ja ostettiin asunto. Munkkiniemen kreivittärenä olo loppuu kuunvaihteessa, mutta parempi asuminen ja vehreämmät treenimahdollisuudet veivät voiton. Yksi murhe tässä kyllä tuli, sillä joudumme lopettamaan Maijan kanssa viikoittaisen klo 6.30 aamu-uinnin Töölössä/Stadikalla. Mutta eiköhän tästäkin selvitä. Seuraavana ostoslistalla on auto.

Reilu viikko sitten juostiin Naisten Kymppi. Työnantajan suosiollisella avustuksella päätin joulun seutuun viime vuonna osallistua ja kokea tuonkin tapahtuman. Valmistautuminen ei ollut ihan oppikirjan mukainen, sillä edellisenä päivänä oli työkaverini häät ja tuli vietettyä 14 tuntia uusissa korkokengissä, välillä tanssilattialla keikkuen. Koska juhlat olivat mahtavat, tuli myös nukuttua liian vähän, (mutta muuten olin ns. "siivosti"). Ajattelin, että jos pääsisi alle tuntiin, mutta 56 minuuttia oli kyllä melkoinen yllätys valmistuminen huomioiden! Kiitos kovasti Ullalle, jonka kanssa juostiin yhdessä rintamassa maaliin saakka. Muuten olisi vauhti ehkä ollut hitaampaa.

Ja Joroisten kisakin lähestyy hitaasti, mutta varmasti. Ja sitä vartenhan tässä on treenattu. Viime viikon harjoitukset:

maanantai: kuntopiiri 45 min
tiistai: juoksu 7,4km 45 min
keskiviikko: kuntosali 60 min
torstai: ap: uinti 1 km 30 min / ip: pyörä 48 km 1,5 h
perjantai: lepo
lauantai: uinti 1,5 km + juoksu 3,5 km 65 min
sunnuntai: pyörä 105 km 4 h 30 min


Yhteensä noin 10 h

4 kommenttia:

 1. Voi kyllä harmittaa, kun en päässyt mukaan Rykäsyyn. Illalla nousi vielä kuumekin kaiken kukkuraksi. Noh, ehkä sitten ensi kerralla...

  Onnea uuteen kotiin!

  VastaaPoista
 2. Moi Arja,

  Kiitos vaan itsellesi kivasta juoksuseurasta ja temposta naisten kympillä! Mullahan alkuperäinen aikatavoite oli reilusti YLI tunnin, mutta sinun ansiosta tein "elämäni juoksun!!!" :) Pakko tunnustaa että oon hurahtanut nyt "nylkyttämiseen!", ja eikös sitten juosta puolikas rantamaratoni porukalla syyskuulla?!? Jokiskakin lupautui mukaan!! (sori Tuula! it's in writing now, beibe). Eli, eikun lykkyä sulle ja Teemulle tuleviin koitoksiin, ja muuttoon!, ja btw, meillä olis triathloniperheelle unelma-auto myynniissä (subaru outback awd yakima pyorärackseineen ja suksitelineineen!!!).

  treeniterveisin,
  Ulla

  VastaaPoista
 3. Hei, osaisko joku kertoa mistä löytyis kattava triathlonkilpailukalenteri? Triathlon.fi-sivustolta löysin lähinnä vain SM-kisoja ja muutaman kansallisen..

  VastaaPoista
 4. (Nämä vastaukset tulevat n. kuukauden myöhässä, mitä suurimmat pahoittelut.)

  Pia: Kiitoksia, uusi koti näyttää jo kodilta!

  Ulla: Rantamaratonille sitten seuraavaksi yhdessä juoksemaan! Hauskaa oli viimeksikin!

  Anonyymi: Triathlon.fi-sivuilla on pääasiassa liiton alaisia kisoja, ja kisoja, joista järjestäjä on halunnut ilmoittaa liiton sivuilla. Mutta joku ystävällinen on koonnut tänne osoitteeseen kotimaisia kilpailuja: www.tri2010.notlong.com Törmäsin tähän Juoksufoorumi.fi -sivustolla.

  VastaaPoista

Tämä on kommenttiystävällinen blogi, joten jätä omasi!