sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

Kisaraportti

Ui 1,9 km, pyöräile 90 km ja juokse 21,1 km - allekirjoittanut nostaa hattuaan todella korkealle.

Kisa on ohi ja maalissa oli helppo hymyillä. Tässäpä kiinnostuneille raporttia eilisestä. Koska oma starttini tapahtui 14:40, joten koko aamu oli aikaa hermoilla. Hermoilu näkyi lähinnä siten, että en pystynyt syömään aamupalaa juurikaan. (Tämä ei ollut yllätys.) Kisa-aamuna piti viedä vielä T2 (pyörältä juoksuun) vaihdon pussukka ja siitä samalta kulmalta hypättiin järjestäjän tarjoamaan koulubussiin, jolla matkattiin noin 20min uintipaikalle. Kun Jeeppi oli saatu parkkiin ja maksettua, huomasin, että olin unohtanut juomapullot kämpille. Teemu lähti niitä sitten hakemaan ja minä jäin varaamaan jo maksettua paikkaamme. Aikaa oli kuitenkin hyvin, eikä mitään hämminkiä syntynyt. Bussia odotellessa söin paikallisessa kuppilassa kanakeiton. Sää vaikutti hyvältä, aurinko paistoi.

T1 (uinnista pyörälle) alueella oli kaikki kunnossa eikä mitään kummempaa tapahtunut. Odottelualueella laitoin märkäpuvun ja otin yhden geelin noin 15min ennen starttia. Huomasin, että minulla olekaan vettä mukana ja yritin etsiä Teemua. Teemu olikin sitten viimeisen lähtökarsinan luona ja sain hörpättyä suun kostuketta. Aurinkoi paistoi kuumasti, joten oli hyvä homma, että laitoin aurinkorasvaa. Juuri ennen ryhmämme lähtöä aurinko meni pilveen ja alkoi tuulla. Lähtömerkki tuli ja lähdin rauhassa uimaan omaa vautiani, joka onnistuikin loistavasti. Mutta kun pääsimme rannasta pidemmälle, alkoi melkoinen vaahtopääaallokko tulla vastaan. Ajattelin jo, että näinkö tämä leikki loppuu alkuunsa. En osannut lainkaan uida noin kovassa aallokossa. Ongelmia oli muillakin. Sain itseni taas kasaan uinnin puolessa välissä ja loppumatka oli jo ihan ok. Uinnin loppuaika oli 1:01:36, joka on 15 minuuttia tavoitetta hitaampi, mutta suoritettu kuitenkin. Pyörällä puhuin yhden epäonnisen PRO-naisen kanssa ja hän sanoi, ettei ole koskaan uinut noin vaikeissa olosuhteissa.

Vaihtosujui rauhassa ja mallikkaasti. Onneksi paikalla oli märkäpuvun poisottajat, sillä sormet olivat aivan kohmeessa raikkaan veden lämpötilan seurauksena. Pyörällä oli tarkoitus lähteä rauhallisesti ja pyörä sujui suunnitelmien mukaan. Pyrin pitämään sykkeen 160 ja ottaa nousut rauhassa ja antaa palaa suorilla. Ihme tapahtui, sillä jostakin syystä pääsin ohittelemaan nousuissa! Miehiä meni kyllä ohi, mutta naisia ei juurikaan. Mutta koko pyöräosuuden satoi ja salamoi. Kylmä kävi niskaan ja päähän alkoi särkeä. Polvet oli myös aivan jäykät ja varpaat tunnottomat. Viimeiset 10 mailia ajoin melkein koviten, sillä ajattelin, että vain siten pysyn lämpimänä ja pääsen täältä pois. Aika pahoja kaatumisia näin myös, mutta onneksi niissä ei käynyt mitenkään pahasti. Pyöräaika 3:59:02, joka oli ihan suunnitelmien mukainen. Olisiko mennyt kovempaa, jos ei olisi ollut niin jäässä, sitä ei tiedä.

Juoksuosuuden alku oli aika huvittava. Juoksu tuntui heti hyvältä, mutta jalkaterät olivat ihan tunnottomat ja sitten niihin alkoi sattua. Mutta jo noin vartin jälkeen nekin lämpesivät ja aloin rullaamaan. Tarkoitus oli juosta ensimmäinen kierros rennosti ja sitten toisella kiristää. Juoma-asemilla otin urheilujuomaa ja vettä tai geelin ja vettä, vuorotellen. Kolaa otin myös, joka johti kahteen vessareissuun hapokkuutensa vuoksi. Tosin olihan siinä vaiheessa jo matkaa taivallettu 7 tuntia, joten ei se välttämättä kolasta johtunut. Juoksu kulki loistavasti ja yleisöstä ihmeteltiin vahvaa menoa. Ehkä se oli vahvan näköistä, aika oli 2:27:10.

Koko kisan ajan pystyin hyvin ja viisaasti ottamaan energiaa ja siinä suhteessa ei ollut mitään ongelmia. Suurin kiitos siitä ja ylipäätänsä maaliviivan ylittämisestä kuuluu Teemulle, jota kisapäivä kyllä jännitti. On hyvä muistaa, että sellaiset kisat ovat harvassa, joissa kaikki menee putkeen ja mitään ongelmia ei ole. Minulla ne ongelmat olivat uinnin aallokossa ja pyöräosuuden jäätävässä ilmassa. Toiseen pystyn vaikuttamaan ja toiseen en. Uintia eri olosuhteissa on harjoiteltava ja toki pyöräänkin olisin voinut laittaa enemmän vaatetta.

Yksi iso tavoite on saavutettu. Tavoite, jonka eteen olen tehnyt pari vuotta töitä. Jos esim. Joroisilla tulee vastaan Ironman Boise 70.3 mitalilla ja hatulla varustettu nainen, niin se olen minä! En ota ikinä tätä mitalia kaulasta! :D

Uinti: 1:01:36
T1: 4:38
Pyörä: 3:59:02
T2: 4:51
Juoksu: 2:27:10
Total: 7:37:17

Sijoitus 25-29 naiset: 45
Sijoitus age groupilaisten kesken: 1099, mikä tarkoittaa, että jokunen jäi selän taaksekin! :D

11 kommenttia:

 1. VAU, mikä kisa; onneksi olkoon upeasta suorituksesta! On varmasti mahtavaa saada kahden vuoden harjoittelulle noin hieno päätös!

  VastaaPoista
 2. En tiedä oikein, mitä noin hienoon suoritukseen voi todeta kuin mielettömän hieno saavutus! Itsensä voittamisen fiilis on hieno, joten fiilistele siinä tunteessa ja jos täällä kaupungissa vielä tavataan niin ihailen mitalia, joten älä riisu sitä pois pitkään aikaan. Onnea!

  VastaaPoista
 3. Hei, onko sulla Arja sähköpostiosoitetta?

  VastaaPoista
 4. Kahden vuoden projekti on nyt päätöksessään ja kahteen vuoteen mahtuu niin paljon muutakin, joten fiilis on mahtava.

  Kirsi-Maria, ei muuta tarvitse todetakaan! :D Itsensä voi ylittää ja voittaa niin monella eri tapaa. Mitalin pidän koko kesän yli!

  Sähköpostiosoite on etunimi.sukunimi@gmail.com (sukunimi luonnollisesti ilman Ä:n pilkkuja)!

  VastaaPoista
 5. "Jos esim. Joroisilla tulee vastaan Ironman Boise 70.3 mitalilla ja hatulla varustettu nainen, niin se olen minä!" Näkyyköhän toi hattu ja mitali myös starttiviivalla?

  -jarkka-

  VastaaPoista
 6. Hienosti kisattu! Kyllä voit ylpeenä jatkaa harrastusta mitali kaulassa.

  -perttu

  VastaaPoista
 7. Onnittelut! Olen seurannut valmistautumistasi blogisi kautta ja nyt olen tosi iloinen puolestasi, vaikka ei tunnetakaan :)

  VastaaPoista
 8. Loistavaa! Onneksi olkoon, Arja! Mikäs on seuraava tavoite? :)

  VastaaPoista
 9. Vaatii kanttia lähteä vetämään eka puolikkaan kisa ison meren taa, joten hatun nosto sinulle. Hait rohkeasti kunnon kisafiiliksiä ja varmaan sait ikimuistoisen kokemuksen itsellesi!!!Hyvää jatkoa sinulle ja jatka samaan rohkeaan tyyliisi!

  VastaaPoista
 10. hienoa Arja!

  Onneksi olkoon!

  ei kun uutta matoa koukkuun ;)

  VastaaPoista
 11. Isot kiitokset onnitteluista ja kommenteista! Hymy huulilla näitä saa lukea! Ja kommentit tekevät myös kirjoittamisesta mielekästä, sillä on mukavaa tietää, että juttujani lukee ja matkaani seuraa myös "vieraat" ihmiset!

  Jarkka kysyi, että näkyykö hattu ja mitali myös Joroisissa lähtöviivalla. Voinhan minä ne sinne tuoda, jos näin haluat, mutta itse jään köyden toiselle puolelle! ;D

  VastaaPoista

Tämä on kommenttiystävällinen blogi, joten jätä omasi!