torstai 8. joulukuuta 2016

8.

Olen raskauden/synnytyksen jälkeen kärsinyt epäsäännöllisesti lantion alueen kivuista erityisesti juoksun jälkeen. Joskus niitä ei tule lainkaan, ja joskus tunnin lenkin jälkeen pari tuntia on kivuliasta. Asia ei sinänsä ole minua tähän saakka kovasti häirinnyt ja tavallaan otin se jopa annettuna asiana lapsen saamisen jälkeen. 

Päätin kuitenkin hakeutua ammattilaisen luokse "vaivoineni". Olen löytänyt DBC klinikalta fysioterapeutin, jolla tuntuisi olevan hyvä näkemys siitä, miten ongelmiani tulisi lähestyä. Ongelmat monikossa siksi, että vaikka eturistideleikkauksen jälkeen kuntoutus sujui muuten hyvin, niin reisiin on jäänyt puolieroja, joille en myöskään omin voimin osannut mitään tehdä.

Reisien tilanne kuntoutuksen alussa joulukuussa 2014.
Tänään suoritettiin mittauksia, joilla selvitetiin kuinka isot erot etu- ja takareisissä mahdollisesti on ja mikä on lantion voimataso. Koska olen niin kilpailuhenkinen, niin en voi paljastaa mitään lukuja. Tunnelmat menivät kiville erityisesti tuon lantion kanssa. (Oikeasti en myös muista niitä lukuja.) (Tai oikeasti muistan sen huonoimman, mutta sitä en saata paljastaa.) (Tai paljastan sen sitten aloitustilanteena, kun kirjoitan parin kuukauden päästä tilanteen parantumisesta.) Viimeisenä lajina olikin muuten yhden jalan hyppy, jossa yhden suorituksen osalta sain moitteet huijaamisesta. Tästä voin paljastaa, että oikealla jalalla hyppäsin 14cm (15cm huijaamalla) ylöspäin ja vasemmalla 12cm.

Mutta nyt tilanne on tiedossa ja onneksi toimin asiassa. Vähän jo ehdittiin jo muutamaa liikettä katsoa tänään ja teinkin niitä jo salilla lapsen uimakoulun aikana. Ensi viikolla saan tunnin ohjelman, jossa keskitytään lantion vahvistamiseen sekä reisien jumppaamiseen. Ja vaikka tässäkin tällä(kin) asialla vitsailen, niin olen kyllä ihan vakavissaan parantamassa tätä osa-aluetta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä on kommenttiystävällinen blogi, joten jätä omasi!