maanantai 6. joulukuuta 2010

Kuuri alkoi

Tänään alkoi Squeezy Athletic -kuuri. Olen kuullut tästä kuurista niin hyviä tuloksia eri kilpakuntoilijoilta, että siitä syntyi ajatus koettaa sitä itsekin. Joulukuuhan on ihanteellinen ajankohta painonpudotukselle, sillä kovat treenit eivät vielä ole alkaneet ja energiantarve on alhaisempi kuin esimerkiksi heinäkuussa. 

Valmistaja kertoo, että: Squeezy Athletic on sataprosenttinen luonnontuote, joka valmistetaan kaksinkertaisessa käymisprosessissa vehnätäysjyvästä, jossa tärkkelys poistuu lähes täydellisesti. Tuote sisältää proteiinia, välttämättömiä rasvahappoja, ravintokuituja sekä vitamiineja, mineraaleja ja hivenaineita.
100g Squeezy Athleticia sisältää:
 • energiaa 371 kcal
 • valkuaisaineita/proteiinia 24,3g
 • hiilihydraatteja 37,5g
 • rasvaa 12,2g
Lisäksi tuon jauheen lisäksi minulla on kuurissa mukana patukka, jonka glykeeminen indeksi on 29,2. 


Tarkoituksena on siis seuraavan neljän viikon ajan olla Athletic-kuurilla aina viikon kolme ensimmäistä päivää. Päivässä otan viisi kertaa tuon reilun neljän ruokalusikallisen annoksen veteen, rahkaan, rasvattomaan maitoon tai jugurttiin jne. sekoitettuna. Jos teen jonkun treenin, niin silloin puputan myös yhden patukan kyytipojaksi. Lisäksi pitää tietenkin juoda, mutta juoman tulee olla makeuttamatonta.

Aika hassuja ajatuksia tästä kuurista päässä risteilee. En halua puhua dieetistä, sillä laihuttamiseen ei ole oikein mitään suurempaa syytä. Paitsi se, että IM:n maratonosuus on luultavasti sitä helpompi, mitä vähemmän minulla on "kannettavaa" mukanani. Ehkä tämä on enemmänkin kokeilu, johon suhtaudun tieteellisellä otteella. Mielenkiintoista ainakin. Luulen, että suhde ruokaan voi myös muuttua ja omaa syömistään katselee uudella tavalla. Tänään pääajatuksena oli se, että onko todella mahdollista elää tällaisella ravinnolla! :) Luulen myös, että kuuri on helpompaa töissä ollessa/käydessä, kun on muutakin ajateltavaa kuin ruoka eikä tarvitse katsoa kun toinen vieressä vetäisee kukkurpäisiä annoksia!

Repsahduksia ei ole vielä näin ensimmäisenä päivänä ollut... Tosin yksi lisäys piti tehdä, kun hiihtoon meni aikaa 1h20min ja sen päälle juoksuun 1h10min (=venähti), niin söin kupillisen salaattia rahkaan sekoittamani Athleticin lisäksi. Salaatissa ei tietenkään ollut mitään öljyä, juustoa tai muutakaan paitsi vihanneksia.

11 kommenttia:

 1. Hei! Olen lueskellut jo jonkin aikaa blogiasi, mukava seurata kun valmistumistasi ensi vuoden kisaan. :) Itse juoksen maratoneja ja kiinnostuin Squeezy Athletic kuurista, laihduttaa ei tarvi mutta helpomminhan se varmasti menisi jos ei olisi niin paljon sitä kannettavaa mukana.. Olen aika vasta-alkaja näissä ravintolisä ym. jutuissa ja kun alan tutkimaan tarkemmin tuntuu että vastaan tulee sellasta tekstiä mistä en ymmärrä yhtään mitään. Joten tässä olisi pari tyhmää kysymystä: Niinä päivinä kun käytän tuota Squeezyä niin et siis syö mitään muuta? Kävin myös tuolla nettisivuilla katsomassa, niin riittäkö tuo yksi 675g purkki kuinka pitkäksi aikaa?
  Reeni iloa :)
  -Nanna

  VastaaPoista
 2. Heippa Nanna,

  meillä on ilmeisesti samanlainen tilanne, eli laihduttaa ei varsinaisesti tarvitse, mutta helpommin taittuisi matka. Olen ymmärtänyt, että juuri tähän tarkoitukseen ko. kuuri olisikin sopiva.

  Paljon menee minullakin yli hilseen, mutta onneksi minulla on aina joku tulkki! :) Täytyy tässä heti sanoa, että saatan hieman muuttaa tuota suunnitelmaani ja tämän kolmen päivän kick off -startin jälkeen siirryn korvaamaan muutaman aterian päivittäin Athleticilla ja jättäisin nuo täyskuuripäivät pois.

  Mutta siis, kun nyt käytän nämä kolme päivää Squeezyä niin en todellakaan syö mitään muuta. Olen nyt sotkenut sen rasvattomaan maitoon, rahkaan ja rasvattomaan jugurttiin, jotta kylläisyyden tunne säilyisi. Ja siten on kyllä säilynytkin.

  Ja siitä riittoisuudesta. Eli jos yksi annos on 45g, niin eikös siitä yhdestä purkista tule sitten 15 annosta!? :) Ja kuuripäivän aikana menee n. 5 annosta, joten se kestäisi sitten sen kolme päivää.

  Reeniin iloa myös sulle! :)

  VastaaPoista
 3. Markkinamiehet kyllä kehtaavat myydä vaikka vehnänkuoria 60e / purkki. Itse en ikinä alkaisi tuollaisilla jauhoilla elämään, oikea ruoka on elämän perusta ja mielihyvän lähde ja laihtumiseen riittää että syö vähemmän kuin kuluttaa.

  VastaaPoista
 4. Hei Anonyymi,

  markkinamiehistä en tiedä, mutta itse olen laihduttanut mainitsemallasi, yleisesti tiedossa olevalla menetelmällä, aikoinaan 20 kg, joten mitään uutta siinä ei ole. Olen saanut myös kuulla kommentteja siitä, että urheilussa ei yleisestikään tarvita mitään ravintolisiä ja juomia, vaan mustikkakeitto riittää matkalle kuin matkalle. Meitä on moneen lähtöön ja osasta hyötyy markkinamiehetkin!

  VastaaPoista
 5. Kiitos paljon vastauksesta, pitää harkita jos vaikka kanssa alottaisin tuon kuurin.
  Sanotaanko vaikka myös näin tuohon Anonyymin viestiin että laihduttaminenhan on mielestäni helppoa, verrattuna siihen että normaalipainoinen haluuaa saada ylimääräisen rasva pois ilman että häviää lihakset ja muut, varsinkin että voi säilyttää hyvän reenirytmin ja ravinnon saannin. :)
  Vaikka onhan hinnat aika suolasia munkin mielestä siksi haluan myös kuulla muiden mielipiteitä, miten on toiminut.
  -Nanna

  VastaaPoista
 6. Heissan!

  Minäkin olen jonkun aikaa lueskellut blogiasi mielenkiinnolla. Onnea tulevaan koitokseesi! Itse "kannoin" tuota ylimääräistä omalla IM:lla mukana, mutta läpi mentiin silti. Itsellä tuo 5kg on niin tiukassa, ettei tahdo millään lähteä. Reeneistä huolimatta.
  Meillekin sai isäntä tuota laihdutuslitkua hommattua. Ei tuo niin pahalta maistu, mutta hinta kirvelee sitten sitäkin enemmän. Aluksi kokeillaan siten että yhden päivän aterioista korvaisi tuolla. Saapa nähdä toimiiko..

  Tsemppiä reeneihin!
  -Anu-

  VastaaPoista
 7. Nanna, kyllä, juuri näin itsekin ajattelen. Sanoit sen paremmin! Kirjoittelen kokemuksistani lisää tänään.

  Hei Anu! Minulla on ihan sama juttu, että tuo "viimeinen viisi kiloa" tuntuu olevan linnoittautunut tiukkaan. Kerro sinäkin teidän kokemuksia "litkusta"! :) Mikä on seuraava tavoite? Iskua ja lyöntiä treeneihin!

  VastaaPoista
 8. hei! noista hinnoista jos vain pelkällä aineella olet hintaa ei juurikaan tule kuin 15e/pv. meilläkun ruoka maksaa 8,60e työpaikalla ja kotonakin täytyy jotain syödä niin minulle tuo on säästöä.:) voishan se turhempaankin mennä. mukavaa alkavaa vuotta 2011!
  -MIke

  VastaaPoista
 9. Kyllä, olen samaa mieltä. Turhempaankin voisi rahansa laittaa ja jossakin tapauksessa, kuten sinun, niin syntyy jopa säästöä!

  VastaaPoista
 10. Hei! Nyt sain itsekin aloitettua tuon kuurin. Aloitin ihan ohjeen mukaan ja ensimmäisen viikon jälkeen on lähtenyt 2,5 Kg. Onneksi löytyy noita makuvaihtoehtojakin. Banaani on aika karsean makuista. Mutta suklaa on ihan hyvää. =)

  -Anu-

  VastaaPoista
 11. Moi! Aika hyvä tahti! Makuasiat ovat hauskoja, sillä itse en juurikaan pidä siitä suklaasta! :) Maahantuojan mukaan banaania tilataan täydennyksenä eniten ja nythän on tullut uusi makukin: verigreippi! Uskaltaisikohan sitä maistaa!

  VastaaPoista

Tämä on kommenttiystävällinen blogi, joten jätä omasi!