perjantai 10. joulukuuta 2010

Ensimmäiset kokemukset kuurista

Maanantaina aloitin käyttämään tuota Squeezyn Athletic-tuotetta kuurin omaisesti. Olin maanantain, tiistain ja keskiviikon pelkällä Athleticilla, eli otin viidestä päivässä veteen, maitoon, rahkaan tai jugurttiin sekoitettuna annoksen ja ennen treenejä myös patukan. Torstaista alkaen söin vähähiilihydraattisen ruokavalion mukaisesti ja jatkoin välipalojen korvaamista Athleticilla. Lisäksi päätin muuttaa tätä "kuuria" siten, että jatkan muutaman aterian korvaamista päivittäin Athleticilla, enkä pidä noita kolmen päivän täyskuureja viikkojen alussa. Miksi, niin siihen vastaus myöhemmin.

Erikoisinta tässä kuurin aloituksessa oli se, että normaalia ruokaa ei laiteta suuhun lainkaan. Kuinka tottunut sitä siihenkin tapahtumaan on! Ajatus, että nyt eletään periaatteessa "ei-pureskeltavalla" aterioilla, oli alkuunsa aika erikoinen. Parasta kuitenkin oli, että vireystasoni ei laskenut lainkaan, vaikka energiansaanti tipahti aika rankasti. Töissä iltapäivätunnit (15.00-) menivät paljon pirteämmin kuin normaalisti. Verensokeri tuntui pysyvän tasaisena, sillä mitään makeanhimoja tai näläntunnetta ei ollut lainkaan. Täytyy todeta, että maanantaina treenitunteja tuli 2,5h, tiistaina 45min ja keskiviikkona 1h.

Miksi sitten päätin muuttaa tuota alkuperäistä suunnitelmaa? Lähinnä sen takia, että luulen saavani siitä suurimman hyödyn sillä tavoin. Tässä ei varmaankaan ole mitään viisasten kiveä, eli jokaiselle sopivin tapa löytyy varmasti ajan kanssa ja kokeilemalla. Kuurin alkuun olen mittaillut "strategisia paikkoja" ja käynyt tietenkin vaa´alla, jotta tuloksia on helpompi todeta niiden tullessa. Tuloksista (mahdollisista) sitten lisää, kunnes aikaa on kulunut hieman enemmän. Tavoitteena on siis pudottaa muutama kilo, ei laihduttaa merkittävästi. Kuten Nanna viime postauksen kommentissa osuvasti totesi, myös itselläni on tarkoituksena päästä rasvasta eroon ja juuri säilyttää hyvä treenivire siinä samalla.

Torstaina Pitkäkosken lähistöllä. Noin 7km päästä kotona. Hiihdetään nyt, kun siihen on näin hyvä mahdollisuus! :)

2 kommenttia:

 1. Mä kyllä ihailen sun pitkäjänniteisyyttä näissä sun projekteissa!

  Vaikka itsellä ei oikein ole kilonpudotustarvetta, niin vireystaso säilyminen, makeanhimon katoaminen yms. jutut kyllä kelpais mullekkin. Ja on kyllä muutenkin (treenaajan)järkevän ruokailusisällön kehittmisessä paljon varaa mulla!Pitäis oikeasti itekkin miettiä noita ihan o i k e e s t i.

  ht

  VastaaPoista
 2. Heh, kiitos "kauniista sanoistasi" htq!

  Kuulostaa niin kovin tutulle tuo mitä kirjoittelit ruokailusisällöstä. Onko sitä sitten jotenkin helpompi jättää asia miettimättä, kun kulutus on kuitenkin suurempaa ja ei-järkevä ruokavalio ei näy niin herkästi missään?!

  Mietitään näitä kuitenkin vasta ensi vuonna! :D

  VastaaPoista

Tämä on kommenttiystävällinen blogi, joten jätä omasi!