torstai 31. heinäkuuta 2008

Puolimatkaa etsimässä

Ensi sunnuntaina 3.8.2008 kisataan Antwerp Ironman 70.3. Suomesta kisaan osallistuu (PRO) Teemut Lemmettylä (#9) ja Toivanen (#13) sekä Darby Thomas (#16). Kisassa on myös muita minua ilahduttavia nimiä, kuten Luc Van Lierde, joka ei harmikseni startannut Lanzarotella! ;)

Kisa on mielenkiintoinen myös siitä syystä, että "etsin" itselleni ensi kesäksi puolimatkan kisaa ja Antwerpen on reitin (sekä 8h30min cutoff -ajan) puolesta yksi parhaimmista vaihtoehdoista! Realistinen aikatavoite puolikkaalle voisi olla noin seitsemän tuntia, joka vaatii minulta toki satojen tuntien harjoittelumäärän, mutta ei ole mikään mahdottomuus. Esimerkiksi Havaijilta viime vuonna lähtiessämme tapasimme pariskunnan, joka osallistui (molemmat siis) Hawaii Ironmaniin 1,5 vuoden harjoittelun jälkeen "arvontapaikalla". Hämmästyin, ja kysyin, että heillä mahtaa olla urheilutaustaa, mutta eivät ainakaan myöntäneet sitä. Aktiivisia liikkujia olivat toki aina olleet, mutta nyttemmin sitten hurahtaneet triathloniin.

Voisinkin taas kysyä neuvoa lukijoilta! Mitä puolimatkan/Ironman 70.3 kisaa suosittelisitte ensikertalaiselle? Kisa voi olla kotimainen, ulkomainen ja mieluusti suuruusluokaltaan isohko, jotta seitsemän tunnin menijöitäkin riittäisi kisakumppaniksi ja tunnelma olisi kohdallaan. Reitiin suhteen olisi toivottavaa, että esimerkiksi 14%:n nousuja ei kauheasti löytyisi, jotta pyöräilyn jälkeen pystyisi vielä juoksemaankin! :) Eli missä kisata ensimmäinen puolimatkan kisa?

3 kommenttia:

 1. Hei! Ei sulla Arja oo mitään vaikeutta ens kesänä ehtiä maaliin ennen noita aikarajoja kun talven jumppaat ahkerasti. Sveitsin 70.3 -kisa oli muuten ok mutta siellä on pari aika jyrkkää nousupaikkaa (15%). Toisaalta jos on riittävän kevyitä välityksiä pyörässä ni ei noi mäet omasta mielestäni tee juoksusta merkittävästi vaikempaa, toki vievät hiukan enemmän aikaa kuin ihan tasainen reitti. Plussaa mm. helppo matka lento+juna-yhdistelmällä.

  VastaaPoista
 2. Tasaisempia hyviksi mainostettuja kisoja ainakin Sala Silverman Ruotsissa ja Paiden kisa, mutta sehän teille on jo tuttu.

  VastaaPoista
 3. Perttu: Sveitsin kisaa pidinkin hyvänä vaihtoehtona, ennen kuin tutustuin reittikarttoihin. Olen myös uudemman kerran lukenut läpi sinunkin kommenttisi kisasta. Hurjalta se nousu vaan kuulosti... :D Mutta olisiko sitten tosiaan muka mahdoton!? Eipä varmaankaan.

  Sala Silvermaniin pitää tutustua tarkemmin ja Paide on tosiaan tuttu vuodelta 2006. Onkohan osallistujamäärät nousseet? Hyvä kisa oli ainakin silloin tunnelman puolesta, ja hyvinhän se meni muutenkin.

  VastaaPoista

Tämä on kommenttiystävällinen blogi, joten jätä omasi!