keskiviikko 23. joulukuuta 2015

23.

Kuopiossa alkoi tänään satamaan lunta. Aamun työmatkatempossakin vastustajia oli vain yksi. (Jätän mainitsematta, että se yksikin pyyhälsi ohitseni Puijon stadionin nousussa.) Maasturissa olevat nastarenkaat eivät ole varsinaisesti saatelleet minua lentoon viime aikoina, paitsi työpaikan betonisessa parkkihallissa, jossa lentosuunta oli enemmänkin sivuttain kuin eteenpäin. Joka tapauksessa joulu on todellakin jo ovella.

Kuusi sisään ja koristeet messiin.
Salamyhkäisyys alkaa tiivistyä ja pussukat (jopa säkit) vaihtavat omistajia kun lasten silmät välttävät. Itse toimitan myös mummojen kukkainstallaatioita kuin Interflora konsanaan talosta toiseen ja mummolta toiselle. Ei pidä hämmästyä, jos asettelu on muuttunut alkuperäisestä. Aikuiset puhuvat muutenkin koodikieltä: JP = joulupukki ja JL = joululahja. Meillä ei voi puhua enää santa claussista tai christmas presentseistä, koska lapsen päiväkoti ns. englantilainen päiväkoti, jonka kielikylvyissä nämä asiat on jo opittu. Tietysti olemmehan me molemmat lukeneet puolaa ja venäjää, mutta luulen, että väärinymmärryksen mahdollisuus kasvaisi roimasti. 

Illalla kinkku uuniin ja koristeet kuuseen. Aamulla riissipuuron kautta lenkille. Sitten taas syömään, syömään, syömään ja joulupukkia odottamaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä on kommenttiystävällinen blogi, joten jätä omasi!