sunnuntai 17. elokuuta 2014

Finntriathlon Tahko 2014 - voitolla TRI-kausi pakettiin

Eilinen Finntriathlon Tahkon puolimatka meni enemmän kuin putkeen. Se meni täydellisesti. Lähdin alittamaan kuutta tuntia, mutta enpä aamulla arvannut, että loppuaikani tulisi olemaan 5:08:08h! 

Ennen starttia nökötimme naisissa starttiviivalla ja tuli mieleeni huudattaa vähän kanssasisaria Team Elina Jouhkin hengessä. Siitä sitten rennosti matkaan. Uinti meni aikaan 34:51, ja siinä tulikin vähän töpeksittyä, sillä en nähnyt juuri mitään kun käännyimme loppusuoralle. Aurinko paistoi silmään ja lasit huurtuivat. Startti onnistui hyvin, eikä vähiten Tompan tiistaina pitämien starttiharjoitusten vuoksi.

Meneekin alle 5h10min!

Pyörän alku oli aika rapsakka ja menin melko punaisella, mutta halusin päästä alun nousuista matkavauhtiin ja vedätin itseäni vähän pidempään kuin oli suunnitelmissa. Pyöräaikani oli 2:42 ja T2:lle saapuessani tiesin, että tänään tulee hyvä aika.

Mikäs on naisen juostessa kun juokse kulkee.
Teemu kertoi, että olen sarjassani reilussa johdossa. Tämä muutti vähän sitten mindsettiä ja pitihän sitä lähtee juoksemaan ihan tosissaan. Vaikka Piazzan nousu oli kova, niin ei se niin mahdottoman pitkä ollut. Leuka ylös ja nakutus päälle, sillä tavalla selätän esteet (yleisestikin elämässä). Heh heh. Juoksuun meni aikaa 1:45 (uusi puolimaratoonienkka) ja maalissa oli hyvä tuulettaa. Kaikki lajit sujuivat tosi vahvasti ja vauhtia riitti juoksussakin alusta loppuun. Omassa ikäryhmässäni voitin noin 8min erolla ja kokonaisuudessakin olin viidenneksi nopein nainen.

Kisa oli hyvin järjestetty ja puitteet loistavat. Teemu ja Irongirl sekä äitini ja muu konkkaronkka olivat mukana kannustamassa, mikä teki päivästä spesiaalin. Ystävä teki ensimmäisen puolimatkan kisansa huikeaan aikaan, mikä oli aivan loistavaa. Hänen miehensä voitti myös oman ikäryhmänsä. Maija oli nähnyt enneunen missä voitin ja näin kävi. Tosin siinä unessa kisajärjestäjä oli kieltänyt minua osallistumasta jatkossa kisoihin ylivoimani vuoksi... Ei ainakaan vielä näin tapahtunut. Tahkolla oli paljon ystäviä ja tuttuja. Paljon triathlonin parissa toimivia ja toimineita vaikuttajia, (ex)huippu-urheilijoita ja aivan uusia harrastajia. Kun on itse ollut lajin parissa 2000-luvun alusta, on niitä tuttuja ja ystäviä on jonkun verran tarttunut matkan varrelta. Siinä on jo useampi kymmenen syytä palata raastamaan taas seuraavaan kisaan tai tulla antamaan kannustuksena saamansa takaisin.

Voittajan tuuletus.
Seuraavana Vantaan maraton...

8 kommenttia:

 1. Mahtavaa! Onnittelut kovasta ajasta!

  VastaaPoista
 2. Onneeonnee. En nähnyt sua ollenkaan missään siellä kisassa tai kisapaikalla vaikka yritin kuikuilla parinakin päivänä. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitostakiitos! Minäkin näin sinut vasta kisassa! Tosin huusin (siis kannustin) sinulle pariinkiin otteeseen kisan aikana. :D

   Poista
 3. Onnea upeasta suorituksesta! Oli kyllä hieno päivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hieno oli päivä. Sinutkin huomasin pari kertaa kisan aikana. Onnittelut myös sinulle!

   Poista
 4. Hieno suoritus! Ja ihan tyylikäs kuuden tunnin alituskin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu vähän leuhkalle puhua kuuden tunnin alituksesta ja vetäistä sitten noin "pikkaisen" alle, mutta salaisesti haaveilin 5.30h alituksesta. Teemukaan ei uskonnut 5.15h alitukseen. Joskus sitä vaan yllättyy. :D

   Poista

Tämä on kommenttiystävällinen blogi, joten jätä omasi!