sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Vantaan maratonilta uusi PB

Huh, alle 4h aikaa lähdin Vantaalta tavoittelemaan, mutta yllätys oli suuri kun juoksu kulki ja ajaksi kirjoittautui 3:50:29. Kesäkuussa juoksemani ennätys Tukholmasta (4:17) meni uusiksi noin 27 minuuutilla. Lalalallalaa, naista naurattaa! :D

Bussissa menossa kohti koitosta. Oli kiva hehkuttaa kisaa ja kuunella musiikkia noin tunnin ajan. 
Tankkasin eri tavalla kuin aikaisemmin, sillä siihen sisältyi huomattavasti suurempi määrä nestettä, joka oli juoksuun muokattu. Hyvin toimi eikä siinä ollut mitään ongelmaa. Kisapaikalla oli paljon tuttuja ja Pian perheen kanssa oli mukava odotella starttia. Pelipaikalle saavuin bussilla ja kannustajat jäivät kotiin nukkumaan päiväunet rauhassa.

Lähdin juoksemaan suoraan alle neljän tunnin vauhtia, vaikka vähän hirvitti. Kuitenkin kilometrit napsui mukavasti ja oli hyvä fiilis. Vantaalla ei alussa ole ruuhkaa, joten luonnollista topuuttelua ei vauhtiin tullut. Ei haitannut. Geelejä aloitin ottamaan n. 13km kohdalla ja siitä eteenpäin aina kaksi kierroksella. Koska aina on hyvä idea kokeilla jotakin ihan uutta, niin laitoin geelit tri-numerovyöhön geeleille tarkoitettuihin lenkkeihin. Ainut ongelma oli se, että yksi oli pudonnut jossakin vaiheessa, mutta paikkasin sen ottamalla viimeiseksi järjestäjän tarjoaman tuotteen. 

Maraton juostiin neljänä kierroksena, joka olikin yllättävän hauskaa. Ensimmäinen puolikas meni sekin ennätysaikaa. Kolmannella kierroksella alkoi jo tuntumaan, mutta kun vauhti pysyi yllä niin viimeisen kierroksen alkaessa tajusin, että tämä todella menee alle neljän tunnin. Maalissa olin ihan pökerryksissä ja jalan lihakset oli tosi kipeät. Kävelin kuin ankka ja taidan kävellä niin huomennakin.

Hyvin järjestetty kisa. Isot kiitokset kannustajille ja Pialle huollosta ennen kisaa. Ja kiskaisin kisan alussa Pialle irtohihat, buffin ja hanskat. Tarkeni ilmankin.

13 kommenttia:

 1. Hyvin juostu! Onnea uudesta enkasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näin sinutkin vilaukselta, kun tuli maaliin. Hauskaa näytti olevan.

   Poista
  2. Joo. Pidin hauskaa koko rahan edestä :D

   Poista
 2. Mahtavaa Arja, onnea uudesta upeasta ennätyksestä!! :)

  VastaaPoista
 3. Onnittelut. Ensi vuonna taas 27 minuuttia irti ennätyksestä ;-) Sillä viisteen ehtis Rioon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kotona alkoi heti painostus, että seuraava tavoite on alle 3.30h... :D Toivottavasti ei ole Rion menestys minusta kiinni! :D

   Poista
 4. Mahtavaaa!!!! Isot onnittelut! Hyvä meitä mammoja :)

  VastaaPoista
 5. Hyvä Arja! Mahtava asenne ja juoksu!

  VastaaPoista
 6. Vau, Onnea uudesta ennätyksestä! Sinulla on muutenkin ihanan pirtsakka blogi! Oon jo kauan lueskellu nyt rohkenin sitte kommentoimaa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoista! :) Ja huippua, että kommentoit. Itse muuten pidän itseäni pirtsakkana (ainakin yleensä), joten on mukava kuulla, että se välittyy blogiinkin. :D

   Poista

Tämä on kommenttiystävällinen blogi, joten jätä omasi!