lauantai 1. tammikuuta 2011

2010

Uusi vuosi on taas alkanut ja matka kohti uusia seikkailuja voi alkaa. Tein tilinpäätöksen kuluneen vuoden harjoituksista ja kokonaistuntimäärä (259h) jäi reilusti alle kahden edellisen vuoden (v. 2009 300h ja v. 2008 291h) vastaavan tuloksen. Tähän on kuitenkin muutama syy, joten en ole asiasta huolissani. Ensinnäkin, olen tiukentanut kriteereitä siitä, mitä harjoituspäiväkirjaan (excel-taulukko) merkitsen. Esimerkiksi työmatkapyöräilyä CC:llä tulee noin 80 km viikossa, mutta koska se ei ole "tositarkoituksella tehtyä harjoittelua", niin en laita näitä määriä ylös muuta kuin seuranta mielessä. Ajattelen, että se on normaalia rasitusta. Toinen syy on se, että olin koko helmikuun kipeänä ja että polven tilanne vuoden lopussa vaati pakkolepoa ja kuntoutusta. Kolmanneksi "selitykseksi" nousee se, että harjoitukset ovat olleet laadukkaampia ja tarkoituksenmukaisia. Nyt harjoitusohjelman mukainen harjoittelu täytyy saada pyörimään rutiininomaisesti heti vuoden alusta. Suuria uhrauksia olen myös tehnyt heinäkuun IM:iä ajatellen, sillä lopetin sählyn toistaiseksi. Siitä ei ole minulle kuin haittaa tuota tavoitetta ajatellen.

Harjoituksiin kuluneet tunnit ja kilometrit eivät ole vertailtavissa, koska toisinaan tehdään tekniikkaa ja toisinaan mennään täysillä. Kuitenkin minua ilahduttaa pyöräharjoittelun kilometrit 1313km, sillä se on todella reilu korotus aikaisempiin vuosiin. Juoksun kilometrit tipahtivat hieman maratonvuodesta ja uinnin matka pysyi samana. Kuntosalilla vietin 45 tuntia. Ohessa piirakkakuva siitä kuinka tunnit jakaantuivat.

Vuosi 2010

Sitten niitä tuloksia tuosta Squeezyn Athleticista! Kilogrammoissa painoa on tipahtunut tässä kuukauden seurannassa pysyvästi 1kg, mikä ei ehkä tunnu paljolta, mutta tulokset näkyvätkin paremmin noissa cm-mittauksissa, sillä vyötäröstä ja lantiosta on molemmista lähtenyt 2cm sekä reisi on pienentynyt 1cm. Olen  tieteellisesti asian suhteen täysin atomitasolla, mutta minusta muutos tuntuu hyvältä. Minulla tämä toimii hyvin ja tällä tavoin pystyin karsimaan valipaloja, joissa voi helposti tulla (minulla) ylilyöntejä, ja välipalojen rytmittäminen on helpompaa sekä ruokailut pysyvät nyt "kontrollissa". Lepokaudella pystyi varmasti paremmin kokeilemaan kuuria siten, että pitäisi enemmän noita totaalipäiviä, mutta treenikaudella se ei tuntunut riittävältä. Kokemukset siis positiiviset ja suosittelen kokeilmaan, jos siltä tuntuu.

Nyt alkoi viikon loma! Hyvää uutta vuotta kaikille!

3 kommenttia:

 1. Mukava kuulla että kuuri on toiminut ja olet tyytyväinen siihen. Pitänee itse harkita aloittamista myös.
  Hyvää ja reenin täyteistä uutta vuotta! Yritetään pitää kroppamme ehjinä ja nauttia tulevista haasteista ja koitoksista! :)
  -Nanna

  VastaaPoista
 2. Hyvää alkanutta treenivuotta!

  VastaaPoista
 3. Nanna ja Peque, kiitos samoin! Pidetään kropat ehjinä ja nautitaan treeneistä! :)

  VastaaPoista

Tämä on kommenttiystävällinen blogi, joten jätä omasi!