maanantai 24. tammikuuta 2011

Läpipääsy

Ei ollut bakteereja tai muita vastuksia, joten treenin sai aloittaa heti. Tämä sopi minulle aivan mainiosti. Viime viikosta tulikin pitkästä aikaa todella hyvä ja ehjä treeniviikko, jossa treenit olivat laadukkaita ja hommat sujui. Viikko oli myös "tutustumisviikko" uuteen harjoitusohjelmaan. Täytyy sanoa, että Teemu on kyllä onnistunut täydellisesti suunnittelussaan ja huomioon on otettu minun arki ja muut erikoistarpeet (mm. polvi jne.). Tarkoitushan on päästä IRONMAN läpi siten, ettei mikään paikka hajoa ja matkanteko olisi mahdollisimman mukavaa. Tämä onkin hauskaa, sillä itse olen seurannut vuosia valmistautumista ja harjoittelua, joka tähtää kisan voittamiseen. Nyt olen itse siinä tilanteessa, että haen taloudellisuutta ja mukavuutta lajeihin.

Tuo läpipääsy on muuten taas yksi niistä asioista, joita "ympäristö" ei aina ymmärrä. Harjoittelet XX tuntia viikossa, syöt avaruuspulvereita ja laitat kaiken ylimääräisen rahan varusteisiin, ilmoittautumismaksuihin, hotelleihin sekä lentoihin ja silti sinun sijoitus tulee olemaan +1500! :-) Siis tälle faktalle nauretaan ihan oikeasti päin naamaa! Hillitöntä.

Liekö mikä iskenyt, mutta olen löytänyt itsestäni myös aivan uusia puolia. Lauantaina juhlimme hyvän ystävämme 30 ikävuotta ja kun kello tuli 01, niin muutuin kurpitsaksi aloin ehdottelemaan kotiinlähtöä, jotta seuraavana päivänä ehtii ajamaan kunnon CC-lenkin! Say what!? ;-) Kohtahan tässä muuttuu kunnon ihmiseksi! Salaattikin alkaa varmasti pian maistumaan ja alan käydä nukkumaan yhdeksältä... 

CC-lenkillä Kuopiossa. Hitsi, kun välillä on niin vaikeaa!

Maanantai: pyörä (trainer) 45min (sis. yhden jalan pyörityksiä) + kuntopiiri 15min
Tiistai: uinti 3,1K / 1h 25min
Keskiviikko: lepo
Torstai: kuntosali 60min
Perjantai: uinti 1,3 / K 45min
Lauantai: juoksu (sis. 3x10' yli kisavauhdin) 8km / 60min
Sunnuntai: pyörä (CC) 22km / 2h


Yhteensä noin 7h

6 kommenttia:

 1. Moikka,

  Ironman "läpipääsy" haaste kuulostaa aivan mahtavalle! Hienoa että saat treenit yhdistettyä työelämän kanssa ja että luottamusta omaan touhuun löytyy! :)
  Itsekään en olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut, että tulisin tekemään elämäni aikana yhtään triathlon-kisaa..:) Mutta toisin kävi: nyt tehty Uudessa-Seelannissa jo kolme kisaa, ja muutama vielä tulossa. Huh!:) Matkat on tosin paaaljon lyhyempiä kuin tämä sinun haaste. Tsemppiä ja myös niitä "mukaviakin" harjoitteluhetkiä! :)

  VastaaPoista
 2. Moikka,

  aattele, nyt me vaan mennään TRI-kisoissa kuin vanhat tekijät! :) En muuten ollut tietoinen blogistasi, mahtavaa! Hyviä juttuja ja hienoja kuvia!

  Kuten jo viime vuonna Kuopiossa totesin, niin nuo lyhyemmät matkat ovat niitä pahimpia! ;D

  Tsemppiä sinullekin ja palataan kuulumisiin jatkossa!

  VastaaPoista
 3. Minkälaiset renkaat sinulla on nyt talvipyöräilyssä?

  Tsemppiä treeneihin ja terveenäoloa!

  VastaaPoista
 4. Moi Umppari,

  alla on Schwalben Marathon Winterit!

  Kiitos toivotuksista ja sitä samaa sinulle! :)

  VastaaPoista
 5. Moikka,

  On muuten tosi kiva seurata sun treenaamista ironmaniin. Enää tällainen taivskuntoilija ei suhtaudu pidempiin matkoihin ihan samanlaisella kauhunsekaisella kunnoituksella kuin ennen. Tai no, kunnioituksella kyllä edelleen. :D Mielenkiintoista saada vähän näkemystä mitä pitää tehdä jotta tollaisesta vois selviytyä. Tsemppiä treeneihin!

  -ekalle puolimatkalle harjoitteleva.

  VastaaPoista
 6. Moikka Iina,

  ja sullakin on blogi! Pitää alkaa seuraamaan sitäkin.

  Olet oikeassa, kauhunsekaisia tunteita ei tarvita, mutta kunnioitusta kylläkin. Olen itse onnellisessa asemassa, kun minulla on kokenut huipputriathlonisti valmentajana ja voin konsultoida muita huippuja vapaasti. Huippua! :D Yritän tuoda näitä neuvoja muidenkin tietoisuutteen tämän blogin kautta.

  2007 olin Havaijilla kuin puulla päähän lyöty, kun juttelin pariskunnan kanssa, jotka olivat kisan tehneet, että he olivat harjoitelleet kisaa varten noin 1,5 vuotta! :D Eikä heillä ollut muuta kestävyystaustaa!

  Porskutamme eteenpäin ja on hauskaa, kun kuntourheilijoiden blogeja alkaa löytymään enemmänkin. Ja lukijoita niille! :D

  VastaaPoista

Tämä on kommenttiystävällinen blogi, joten jätä omasi!