sunnuntai 29. kesäkuuta 2008

Kohti Joroista

Vajaa vuosi sitten oli tarkoituksena, että valmistautuisin tällä hetkellä tekemään ensimmäisen puolimatkan triathlonini, mutta elämähän harvoin menee niin kuin suunnittelee. Joulukuussa 2008 sarjapelissä loukkaantuminen ja sitä seurannut erittäin pitkä kuntoutus laittoi hieman suunnitelmat uusiksi. Vaikka uskoa ei ihan joka päivään riittänytkään, niin melkein tässä ollaan nyt paremmassa kunnossa kuin koskaan. Koska salibandy on ollut kiellettyjen lajien joukossa, niin en ole päässyt itseäni siinä rikkomaankaan. Sen sijaan olen liittynyt triathlonseuraan ja lyönyt vetoa (pariinkiin otteeseen) mm. täydellä matkalla kisaamisesta. Vuodesta tai vuosikymmenestä ei ollut puhetta! ;D

Nyt valmistaudun pikapyrähdykseen Joroisilla 11.7.2008, toivottavasti yhdessä monen muun kanssa. Tänään ajoin 40 km pyörää ja juoksin päälle 2,5 km. Melkoista koikkelehtimista se juoksu on, mutta erittäin arvokas harjoitus minulle. Toivottavasti polvi kestää ja toivottavasti kannustajia riittää meille pikapyrähdyksenkin tekijöille. Monelle se on ensimmäinen kosketus lajiin ja siitä voi alkaa elinikäinen matka kohti itsensä haastamista. Itsellänikin se on muuttanut muotoaan ensin henkilökohtaisesta terveysteosta tavoitteelliseen harjoitteluun, joskin nyt näin vähän viiveellä.

9 kommenttia:

 1. Jospa vaan minäkin uskaltautuisin laittamaan ilmoittautumisen tuonne Joroisten pikamatkalle.. Olisi ensimmäinen tri-kisani!

  Taso on tässä: juuri äskettäin opittu vapaauinti (jos taito loppuu, vaihdan aina varmaan rintauintiin), ei maantiepyörää van joutuisin käyttämään tavallista, peruskestävyyttä kävellen ja juosten monta vuotta.

  Kannattako osallistua, kun ei ole oikeanlaista pyörää?

  Terv. "toisesta lajista"

  VastaaPoista
 2. Toisesta lajista: Hyvinkin voin suositella osallistumista Joroisten pikamatkalle! Siitä se TRI-ura aukeaa!

  Uinnissa suunnitelmasi kuulostaa samalta kuin omani! Pyöräksi käy vallan mainiosti mikä tahansa kulkupeli, kunhan se pyörän määritelmän täyttää! :) Itse poljeskelin viime vuonna kisan läpi maastopyörällä.

  Hektinen emäntä: Minä oon terästä, kunhan kohta ei ole polvikin! :D

  VastaaPoista
 3. Ok, kiitos kannustuksesta, taidanpa tulla vaikka pyörä ja taidot eivät ihan viimeistä huutoa olekaan... Pitää päästä kokeilemaan, miltä tuntuu juosta "jo kaksi kertaa (uinti+pyöräily) puolikuolleena"

  Polttelee se maantiepyörän osto.. Tuolla oli tarjolla juuri yksi hyvä vaihtoehto, eikä tuhottoman kallis, ja asiantuntija laittaisi mittojen mukaan kuntoon. Pahus, kun raha on niin katoavaista : (

  Terv. "Toisesta lajista"

  VastaaPoista
 4. Hyvä Arja! Sinusta on tullut hyvä puolesta puhuja triathlonille (tai liikkumiselle yleensä). Ideologia siitä että jokainen hommaa itselleen 10 kaveria, jotka lähtee liikkumaan, jotka hommaa itsellee 10 kaveria, jotka lähtee liikkumaan... Voi vaikka toimia.

  Itselläni on tuo polvi nyt leikattu ja 4kk liikuntakielto annettu (saan onneksi jotain pientä aloittaa tikkien poistamisen jälkeen), mutta urheilkaa munkin puolesta. Joroisilla nähdään, sinne on kaikki tervetulleita ja kaikkia kannustetaan (niin ja huutelijoita lyödään sauvalla)

  Terveisin

  Mr Ulkoistettu muutto

  VastaaPoista
 5. Toisesta lajista: Maantiepyörällä ajamisessa on se hyvä puoli, että edelleenkin suupieliä vetää väkisin hymyyn, kun kevyesti pyörittelee eteenpäin!

  Joroisilla tosiaan on hyvä mahdollisuus koettaa erilaisia yhdistelmiä, kuten tuo "kaksi kertaa puolikuolleena juoksu"! ;)

  Mr Ulkoistettu muutto: Nooh, puolesta puhuja, tai sitten vaan niin kauhian rasittava tyypi! :D

  Sinulla olikin aika iso remontti siinä polvessa! Voidaan vaihtaa sairaskertomuksia (taas)! :) Toivottavasti paranee hyvin ja nopeasti! Päästään vielä joskus urheilemaan yhdessä!

  VastaaPoista
 6. Kohti Joroista - nyt vaan tärinässä valmistaudutaan - ainakin minä! Tämähän on mietittävä alusta alkaen koko juttu, kun pitää siis uida ja juostakin periaatteessa samoissa kuteissa... Siis toppi+urheilusortsit vai uimapuku??? Ei niitä rintsikoita kait ehdi siinä hötäkässä asettelemaan? (Joitakuita on varmaan siunattu ienillä rinnoilla, mutta ei meitä kaikkia :( )

  "Toisesta..."

  VastaaPoista
 7. Itse olen ainakin ajatellut asia niin (kuten viimekin vuonna), että uinnin suoritan "liiveillä" ja "urheilutopilla" ja sitten trikoot jalassa. Pyöräilyynhän voi sitten laittaa vaikka jonkun tuuliliivin, jos lämpöasteita ei ole tarpeeksi. Kaikenlaisia versioita tästä varmasti on ja kokeilemalla kai sitä sen oman tyylinsä sitten löytää! :)

  VastaaPoista
 8. Ok,kiitos taas Arja, tällaista neuvontaa ja puolesta puhumista tarvitaan, kuten Mr ulkoistettu muutto sanoi..

  Mä otan varmaan tukevan liivitopin+trikoot, ja tarvittaessa pyöräilyyn tuulitakin.

  Tulen moikkaamaan Joroisissa lähtöviivalla tms. Kilpasarjassa olisin neljävitosissa, mutta katsotaan pääsenkö ikinä kilpasarjaan asti... On ollut hauska lueskella Teemunkin blogia - savolaisuutta taitaa virrata minunkin suonissani..

  "toisesta.."

  VastaaPoista
 9. Mukavaa, jos neuvoistani on hyötyä! :) Ainakin ne perustuvat, jos ei niin vankkaan omakohtaiseen kokemukseen, mutta vuosien kokemukseen kisojen vahtaamisesta! :) Mutta on totta, että juuri nuo kysymykset askarruttavat kaikkia eniten, sen jälkeen kun on ilmoittautunut ensimmäiseen koitokseen.

  Teemulla ja minulla tämä kirjoittelu on hieman savolaisuudella höystettyä ja mikäs sen hauskempaa! Mukava kuulla, että on lukijoita, ja että vielä joku pitääkin tekstistä!:D

  Tule ihmeessä moikkaamaan! Lähtöviivalla nähdään! :)

  VastaaPoista

Tämä on kommenttiystävällinen blogi, joten jätä omasi!