tiistai 8. tammikuuta 2008

Meidän malli

Jokin aika sitten tiskikoneemme hajosi, tosin perintökaluhan tuo jo olikin. Totuin jo niin hyvin "helppoon elämään" keittiössä, että patistin Teemun konekierrokselle uutta etsimään. Meillähän tämä toimii niin, että se joka ei kodinkoneita käytä, niin ostaa ne. Äkkiseltään ei mitään järkeä, mutta hyvin on toiminut! Yksi syy tähän menettelyyn on varmaankin se, että Teemu on paljon parempi tinkijä ja neuvottelija kuin minä. Tämä uusi vehje on oikein hyvä, tosin yksi omituisuus siinä on. Kolmen tunnin ajastin. Mihinkä ihmeeseen tarvitaan kolmen tunnin ajastinta? Jos koneeseen ei saada kuin yksi aika, niin eikö se sitten voisi olla esimerkiksi yhdeksän tuntia. No, eiköhän tuon asian kanssa pysty kuitenkin elämään.

Yritin muuten vuosia luoda "näennäistä" tasa-arvoa näihin kotitöihin. Mutta eihän se toiminut. Jokainen, joka elää "jonkin sortin" kestävyysurheilijan kanssa, joka tekee niitä hieman pidempiä lenkkejä, tietää, että ajatus ei sunnuntain kääntyessä iltaan enää kovin hyvin toimi. Kun luovutin suosiolla kotitöistä kitisemisen, tuli kotiimme rauha ja järjestys. :D Leikki leikkinä, mutta mitähän tapahtuu, jos/kun itsekin siirryn enemmän tuohon suuntaan ja harjoitusten kesto pitenee? Minkään valtakunnan kone ei saa tätä asuntoa järjestykseen!

Vai siirrynkö kestävyysurheiluun? Vielä viikko, ja sitten olen (jälleen kerran) viisaampi polven tilanteesta. Eilen sentään kävin seuraamassa joukkueemme harjoituksia, sillä täytyyhän joukkueenjohtajan välillä naamansa näyttää. Mutta pelaamankin tekee mieli. Viime lauantaina hävisimme molemmat pelit Joroisissa, eli köplästi kävi.


Toistuuko tämä valmistautuminen tänä vuonna? :)

2 kommenttia:

 1. Tiskikoneen pitäisi kuulua asunnon pakolliseen varustukseen kuten hellakin kuuluu ;) Ainakin meikäläisen yhden hengen taloudessa se on erittäin tarpeellinen. Tai sitten musta on tullut vain mukavuudenhaluinen.

  Kolmen hengen kimppakämpässä meillä ei ikinä olisi ollut puhtaita astioita ilman tiskikonetta. Tai minä olisin tiskannut ne. Jostain kumman syystä tiskikoneen tyhjennysvuoroistakin kinattiin..

  Mutta tuota pelkkää kolmen tunnin ajastinta en ymmärrä. Mun (tai siis vuokranantajan) tiskikoneessa on ajastinvaihtoehdot 3,6 ja 9 tuntia. Erittäin kätevää ajastaa kone esim. siten, että saa aamulla syödä aamupalan lämpimiltä astioilta.

  Btw. Jos sustakin tulee kestävyysurheilija, niin sitten pyydät kodinhoitajaa joululahjaksi ;)

  VastaaPoista
 2. Neiti S: Kyllä kai se suurelta osin on myös sitä mukavuudenhalua, mutta saa kai se sitä ollakin! :)

  Voisin kuvitella, että juuri kimppakämpässä tiskikoneen tulee olla vakiovarusteena, naapurisovun vuoksi! Ajastin on muuten todella kätevä, meillä on kymmenien tuntien ajastin pyykkikoneessa, mutta tuo kolme tuntia on kyllä naurettavuus.

  Sinullahan on aamupalat kuin paremmissakin ravintoloissa: lämpimät lautaset ruoalla! :D

  Kodinhoitaja on seuraava askel, kiitos hyvästä ajatuksesta!

  VastaaPoista

Tämä on kommenttiystävällinen blogi, joten jätä omasi!